به گزارش ایرنا ، عبادلله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش سه شنبه شب در مراسم ضیافت شام كاری با حضور غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و كشاورزی ایران و روسای اتاقهای استانی گفت: با توجه به فضای مثبتی كه در روابط اقتصادی و تجاری ایران با اتریش ایجاد شده و نقش بسیار موثری كه اتاقهای بازرگانی می توانند در بهره جستن از ظرفیتهای موجود داشته باشند، ایده سفر هیات اتاقهای بازرگانی استانی سال گذشته مطرح شد.
مولایی افزود: با توجه به نقشی كه اتاقهای استانی در اتریش دارند ، به علت استقلال نسبی استانهای اتریش در حوزه های آموزش و اقتصاد و صنعت، برگزاری چنین نشستی می تواند به تبادل تجربه و به روز كردن دانش كمك كند و با توجه به كمیسیون مشتركی كه از پیش بین دو كشور برگزار شده ، مسئولان اتاق ها می توانند بخش خصوصی را به بهره گیری از امكانات موجود فراهم شده در چهارچوب كمیسیون مشترك ، تشویق كنند.
وی خاطرنشان كرد: كمیسیون مشترك كه بین وزارت صنعت ایران و وزارت اقتصاد اتریش برگزار می شود و شش كارگروه در حوزه های مختلف اقتصادی ، صنعتی و تجاری دارد ، نقشه راهی را برای پنج سال آینده ترسیم كرده و كارگروهها هم بسیار فعال هستند و قرار است جلسه دوم كمیسیون مشترك در سطح وزیران در آینده ای نزدیك در وین برگزار شود.
سفیر كشورمان در اتریش خاطرنشان كرد: این بستر و زمینه ای است كه در سطح دولتی فراهم شده اما نقش آفرینان اصلی بخشهای خصوصی اتاقها هستند كه از این امكان و ظرفیت بهره ببرند و سفر هیات اتاقهای بازرگانی سراسر كشور به اتریش می تواند فضاهای مثبت ایجاد شده را در عرصه عمل محقق كند و دستاوردهای چشمگیری برای كشور در حوزه اقتصادی داشته باشد.
مولایی خاطرنشان كرد: نكته حائز اهمیت در اتریش این است كه همه استانها بدون استثنا در زمینه همكاری اقتصادی با ایران فعال شده اند و مثلا استان 'فورالبرگ' در مرز سوئیس حجم روابطش با ایران كمتر از استان 'اتریش سفلی' بزرگترین استان اتریش، نیست.
سفیر كشورمان افزود: ریشه و تبار همكاری های اقتصادی و تجاری و صنعتی اتریش با ما خیلی قدیمی است و برخی از پیوندهایی كه تا حدودی در یك دهه گذشته گسسته شده بود مجددا احیا شد و در عین حال عرصه ها و زمینه های جدیدی برای همكاری هست كه یا در گذشته كمتر آشنا بودیم یا كمتر توجه ما را جلب كرده بود كه این زمینه ها هم در حال ورود به مدار همكاری با كشورمان هستند .
مولایی در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان كرد: علاوه بر این مسائل ، یك مزیتی كه در حال حاضر در اتریش از آن برخورداریم شرایط نسبی مطلوب بانكی و مالی در این كشور است. اتریش از اولین كشورهایی است كه ما در بانك مركزی آن حساب باز كردیم و رئیس بانك مركزی و وزیر دارایی آن سفرهای خوبی به ایران داشتند و برای پروژه هایی كه اتاقهای بازرگانی در نظر دارند می توانیم از امكان فاینانس 'اوبربانك' اتریش بهره بگیریم و این مساله هم قطعا محدود به اوبربانك نخواهد بود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران تاكید كرد: خوشبختانه در مجموع فضای همكاری اقتصادی و بانكی و تجاری ما با اتریش مساعد است و علاقه مندی هم وجود دارد اما اینكه چگونه از این فضا بهره بگیریم بستگی به شما (اتاقهای بازرگانی و بخش خصوصی) دارد.
مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش و اكردیته در اسلواكی ، در پایان اظهاراتش به وجود ظرفیتهای همكاری اقتصادی و تجاری با كشور اسلواكی نیز اشاره كرد .
** شافعی: ارتباطات بسیار خوب و مفیدی با اتریش خواهیم داشت
در ادامه این جلسه ، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و كشاورزی ایران ضمن تشكر از تلاشهای دكتر عبادلله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران و همكاران او در سفارت برای هماهنگی های سفر بی سابقه هیات اتاقهای بازرگانی ایران به اتریش ، گفت: امروز یك ملاقات خصوصی با رئیس اتاق بازرگانی فدرال اتریش كه بزودی رئیس اتاق اتحادیه اروپا (یورو چمبرز) خواهد شد، برگزار كردیم.
وی افزود: در این جلسه صحبتهای زیادی مطرح شد اما موضوع مهمی كه در حضور سفیر محترم مطرح كرد این بود كه اتاق ایران را در تمام اجلاسهای یورو چمبرز دعوت خواهند كرد و این به نظر من اثرات خیلی خوبی خواهد داشت.
شافعی گفت: بعدازظهر سه شنبه هم با وزیر اقتصاد اتریش دیداری داشتیم كه نتایج بسیار خوبی داشت .
رئیس اتاق ایران تاكید كرد: انعكاس سفر در بین مقامات اینجا مخصوصا وزیر اقتصاد اتریش با توجه به این كه تمام ظرفیت اقتصادی بخش خصوصی ایران در اینجا حضور پیدا كرده است ، برایشان بسیار جالب و حائز اهمیت بود.
شافعی افزود: تصور می كنم كه هم در بخش مسائل اقتصادی و هم در حوزه هایی مانند آموزش در آینده خواهیم توانست ارتباطات بسیار خوب و مفیدی با اتریش داشته باشیم.
به گزارش ایرنا ، جلسه مشترك روسای اتاق بازرگانی ایران و اتاقهای استانی ایران با اتاق فدرال و اتاقهای استانی اتریش روز سه شنبه در محل اتاق فدرال اتریش در وین برگزار شد. سفر این هیات كه نماینده بخش خصوصی ایران است در نوع خود رویدادی بی نظیر است كه با تلاشها و پیگیریهای دیپلماسی اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین محقق شد.
در آغاز جلسه مشترك روسای اتاقهای بازرگانی و استانی ایران و اتریش ، كریستوف لایتل رئیس اتاق فدرال اقتصادی اتریش ضمن خوشامدگویی به هیات ایرانی ، بر اهمیت روابط اقتصادی با ایران برای اتریش و لزوم بررسی بیشتر زمینه های گسترش همكاری ها تاكید كرد.
رئیس اتاق ایران نیز در سخنانی، حضور نمایندگان پارلمان بخش خصوصی ایران در اتریش را فرصتی كمنظیر برای آشنایی با ساختار و فعالیتهای دو طرف، تبادل آرا و آشنایی با ظرفیت های بالقوه همكاری توصیف كرد.
در جلسه روز سه شنبه همچنین 'علیرضا اشرف' دبیر كل اتاق ایران با تشریح ساختار، اهداف و موقعیت اتاق در اقتصاد كشور ، بر ضرورت توسعه روابط اقتصادی ایران و اتریش تاكید كرد. وی گفت: امیدوارم با ارائه ساختار اتاق ایران شاهد گسترش همكاریهای اقتصادی در زمینههای مختلف از جمله انتقال فناوریهای نوین بین بخش خصوصی ایران و اتریش باشیم و فصل نوینی در روابط دو كشور ایجاد شود. همچنین 'پدرام سلطانی' نایب رئیس اتاق ایران در سخنانی ، فرصتهای اقتصادی و سرمایهگذاری در ایران را معرفی كرد . در جلسه روز سه شنبه همچنین چند تن از روسای اتاق های بازرگانی استانی ایران و اتریش زمینه های همكاری و توسعه روابط را معرفی كردند. شافعی و لایتل روسای اتاقهای بازرگانی ایران و اتریش نیز در حاشیه نشست روز سه شنبه جلسه دو جانبه ای با حضور عبادلله مولایی سفیر ایران برگزار كردند.
به گفته سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش ، سفر هفته جاری روسای اتاق های سراسر كشورمان به اتریش كه در نوع خود رویدادی مهم و قابل توجه در روابط اقتصادی دو كشور ارزیابی می شود، می تواند زمینه را برای معرفی فرصت های اقتصادی، شناسایی ظرفیت ها و توانمندیهای متقابل، ترسیم چشم انداز و ارائه نقشه راه تقویت و گسترش بیش از پیش همكاری های اقتصادی، صنعتی و تجاری بخش های خصوصی دو كشور مساعد گرداند.
اروپام**1078**3404** خبرنگار: بابك جعفری** انتشار: محسن اسماعیلی
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۳
وین - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش با اشاره به ظرفیت ها و فضاهای مثبت ایجاد شده برای توسعه روابط ایران و اتریش در پی برگزاری موفق كمیسیون مشترك دو كشور، بر نقش بخش خصوصی و اتاق های بازرگانی برای تحقق این هدف تاكید كرد.