فریبا درخشان نیا روز چهارشنبه در حاشیه همایش سلامت اجتماعی، بسیج و بهزیستی در اراك در گفت و گو با ایرنا افزود: اولویت راه اندازی سامانه كاهش طلاق در استان هایی است كه رتبه بالایی در طلاق دارند.
وی اظهار كرد: در مرحله اول 11 استان مجهز به این سامانه خواهند شد و در مرحله بعد سایر استان ها می توانند از خدمات این سامانه بهره مند شوند.
مدیركل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی، كنترل و كاهش منطقی طلاق، ایجاد وحدت رویه، هم افزایی و وحدت بین دستگاهای مرتبط با كاهش طلاق را از اهداف راه اندازی سامانه ملی كاهش طلاق عنوان كرد.
درخشان نیا با اشاره به اینكه سال گذشته حدود 165 هزار فقره طلاق در كشور ثبت شد افزود: درصدی از اختلافات بین زوج ها علاوه بر مداخلات اجتماعی تخصصی به طلاق می انجامد كه اجتناب ناپذیر است.
وی اظهار كرد: كاهش پیامدهای طلاق و افزایش پایداری و سازش زوج ها از موضوع های مهمی است كه با فعالیت این سامانه مورد توجه كارشناس قراردارد.
مدیركل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: زوج هایی كه با فعالیت این سامانه از جدایی منصرف شوند، بعد از سازش می توانند از خدمات مشاوره استفاده كنند.
درخشان نیا افزود: فرآیند كار در اجرای سامانه ملی كاهش طلاق، به این شكل است كه زوج ها قبل از تقاضای طلاق و ثبت دعاوی ابتدا به مراكز مشاوره ارجاع داده می شوند.
وی ادامه داد: با ثبت دعاوی در سامانه مداخله برای كاهش طلاق، زوج های متقاضی با همكاری قوه قضائیه، به مراكز مشاوره بهزیستی هدایت می شوند.
مدیركل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی درباره هزینه مشاوره های كاهش طلاق نیز گفت: طبق قانون این مشاوره ها رایگان است و بهزیستی هزینه ها آن ها را متقبل می شود و این افراد از سوی كارشناسان مراكز مداخله در كاهش طلاق راهنمایی می شوند.
درخشان نیا افزود: اگر مشاوره ها منجر به سازش زوج ها نشود، پرونده اختلاف زوجین به دادگاه ارجاع می شود.
مدیركل بهزیستی استان مركزی نیز دراین همایش گفت: با توجه به اینكه موضوع آسیب های اجتماعی چند بعدی است می طلبد تمامی دستگاه های اجرایی استان وسازمان ها بهزیستی را در پیشگیری از آسیب های اجتماعی یاری دهند.
بهروز رفیعی افزود:نگاه بهزیستی به اقشار آسیب پذیر شامل كودكان، معلولان، زنان و سالمندان سلامت اجتماع مدار است و درقالب برنامه و بسته حمایتی از آنان حفاظت می كند.
وی اظهار كرد: سلامت اجتماعی باید كمك كند تا روان سازی اتفاق افتد و كسانی كه از نظر بضاعت جسمی، روانی و ذهنی ناتوان هستند به وضع مطلوب دست پیدا كنند.
مدیركل بهزیستی استان مركزی گفت: نگاه مردم به معلول باید تغییر كند و با امكانات فعلی، معلولیت، ناتوانی و محدودیت به شمار نمی رود، رویكرد به حوزه سلامت نیز از سلامت جسمی فراتر رفته و ابعاد مختلف از جمله سلامت اجتماعی را در بر گرفته است.
حدود 65 هزار توانجو در استان مركزی از خدمات بهزیستی استفاده می كنند.
6991/6013/خبرنگار: معصومه ابراهیمی***انتشاردهنده: مژگان حیدری
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۶
اراك - ایرنا - مدیركل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: سامانه ملی كاهش طلاق در چهار استان راه اندازی شده است و تا پایان آذرماه در 11 استان دیگر فعالیت خود را آغاز می كند.