به گزارش ايرنا ايوب درويشي روز چهارشنبه در نشست شوراي اداري و معتمدان كه با حضور رئيس و اعضاي شوراي راهبردي روابط خارجي در فرمانداري چابهار برگزار شد اظهار داشت: چابهار با وجود داشتن موقعيت راهبردي و ظرفيت هاي تجاري و گردشگري، محروميت ها و مشكلات فراواني در زمينه شاخص هاي توسعه انساني دارد.
وي افزود: شهرستان چابهار از نظر امكانات نظير بهداشت، آب، آموزش، ورزش رتبه هاي آخر در استان سيستان و بلوچستان و حتي كشور را دارد و اين عقب ماندگي با طرح توسعه سواحل مكران تناقض دارد.
وي بيان كرد: در زمينه آب، چابهار محروم ترين شهرستان سيستان و بلوچستان و حتي كشور است كه از مجموع 438 روستا بيش از 400 روستاي آن با 39 تانكر روزانه براي هر نفر 15 ليتر آبرساني سيار مي شود.
وي تصريح كرد: چابهار 79 هزار دانش آموز دارد و سرانه فضاي آموزشي در اين شهرستان به ازاي هر دانش آموز يك متر و 91 سانتي مترمربع است.
فرماندار چابهار گفت: با اعتبارات سالانه فعلي هيچ گاه نمي توان سرانه فضاي آموزشي را به ميانگين كشوري رساند و اگر همين روند اعتبارات ادامه پيدا كند تا بيش از 10 سال آينده هم موفقيتي در بهره مندي اين شهرستان از فضاي استاندارد آموزشي حاصل نخواهد شد.
درويشي ادامه داد: هم اينك هزار و 470 كلاس درس جديد نياز است تا در شهرستان چابهار ساخته شود.
وي با بيان اينكه بيمارستان فعلي چابهار با 158 تخت پاسخگوي نياز بيماران نيست و بايد هر چه سريعتر بيمارستان 540 تختخوابي آن ساخته شود.
وي تصريح كرد: برداشت 500 ميليون دلار از صندوق توسعه ملي مي تواند بسياري از مشكلات ياد شده را در شهرستان چابهار مرتفع كند.
فرماندار چابهار گفت: روستاهاي اين شهرستان با جمعيت بيش از 6 هزار نفر حتي يك متر شبكه آبرساني ندارد و 2 طرح آبرساني پايين دست سدهاي زيردان و پيشين نيازمند اعتبارات ويژه براي تكميل و بهره برداري است.
درويشي شيرين سازي آب دريا و انتقال به تمام روستاها و شهر چابهار را خواستار شد و خاطرنشان كرد: حاشيه نشيني تهديدي جدي براي توسعه سواحل مكران است و بايد هرچه سريعتر مردم ساكن در مناطق حاشيه شهر ساماندهي شوند.
وي بر راه اندازي فرودگاه بين المللي، تكميل راه آهن چابهار- زاهدان، توجه به بخش شيلاتي، كشاورزي و گردشگري تاكيد كرد و افزود: مرز ريمدان در محدوده بخش دشتياري نيز يكي از فرصت هاي توسعه و اشتغالزايي است كه بايد زيرساخت هاي آن هر چه سريعتر تكميل شود.
وي منطقه آزاد تجاري - صنعتي، بندر و دريا را فرصت بي بديل توسعه سواحل مكران عنوان كرد و خاطرنشان كرد: مسئولان با همت جدي و اختصاص اعتبارات ويژه مشكلات مردم را در تنها بندر اقيانوسي ايران كمتر كنند.
به گزارش ايرنا كمال خرازي رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي و هيات همراه ديروز /سه شنبه/ وارد فرودگاه كنارك شدند و مورد استقبال استاندار سيستان و بلوچستان، مديرعامل منطقه آزاد و فرماندار چابهار قرار گرفتند.
اين هيات در سفري سه روزه علاوه بر بازديد از ظرفيت هاي تجاري، اقتصادي، ترانزيتي، گردشگري و صنعتي چابهار در نشست هايي با مسئولان و فعالان اقتصادي مسائل و مشكلات پيش رو را مورد رسيدگي قرار مي دهند.
3043**3213 خبرنگار: رستم كريمي **انتشاردهنده: اكبر نوري
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۵
چابهار- ايرنا - معاون استاندار سيستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه چابهار گفت: ساماندهي 40هزار نفر بدون امكانات اوليه نظير برق، آب، بهداشت و فضاي آموزشي در مناطق حاشيه نشين اين شهرستان ضروري است.