به گزارش خبرنگار ايرنا، علي اشرف منصوري روز چهارشنبه در همايش ملي محصولات گلخانه ايف توليد و اشتغال پايدار كه با حضور معاون امور باغباني وزير جهاد كشاورزي در بوستان گفتگو برگزار شد اظهار كرد: استان تهران از لحاظ توليد و سطح گلخانه ها سرآمد كشور بوده و توانسته در دو سال گذشته بيش از دو برابر اهداف تعيين شده در استان تهران گلخانه ايجاد كند.
وي تاكيد كرد: همچنين به لحاظ گشايش هاي ايجاد شده از جمله حذف برخي محدوديت ها، و تسهيل در صدور مجوزها و همچنين كوتاه كردن فرايند پرداخت تسهيلات و..... سرعت ايجاد گلخانه در استان تهران بيش از گذشته و ديگر نقاط كشور است.
منصوري در ادامه با بيان اينكه هيچ محدوديتي براي صدور مجوز و پرداخت تسهيلات بمنظور توسعه گلخانه ها وجود ندارد از همه فعالين، سرمايه گذاران و بهره برداران خواست براي تحقق برنامه هاي اقتصاد مقاومتي و رشد اقتصادي در استان همچنين ايجاد اشتغال پايدار به سوي توسعه گلخانه روي بياورند.
وي خاطرنشان كرد: تسريع در تكميل و ايجاد شركت هاي كشاورزي و پايانه هاي صادراتي از جمله برنامه هاي اين سازمان جهت توسعه گلخانه ها و بازاريابي محصولات گلخانه اي بوده كه با جديت در حال پيگيري وانجام است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران با بيان اينكه برنامه هاي اين سازمان در خصوص توسعه گلخانه ها از جمله پيگيري پرداخت تسهيلات ارزان قيمت، اصلاح الگوي كشت متناسب با نياز بازار، نوسازي واحدهاي سنتي، ايجاد بازارهاي جديد و هماهنگي براي ورود به بازارهاي خارجي و استفاده از ارقام مرغوب تجاري و تكميل زنجيره ارزش محصولات و استفاده از كشتهاي نشايي بوده كه به صورت ويژه دنبال مي شود.
وي با بيان اينكه استان تهران با وجود 2.1 درصد اراضي كشاورزي ميزان توليد استان حدود 7.5 ميليون تن بوده و سهم آن در توليدات كشاورزي كشور بالغ بر 5.5 درصد است گفت : اين ارقام نشان دهنده بهره وري بالا از منابع آب و خاك و دانش فني بالاي كشاورزان و توليدكنندگان در استان تهران است.
منصوري خاطرنشان كرد: برخي مسائل و مشكلات در بخش كشاورزي استان تهران از جمله مخاطرات طبيعي شامل خشكسالي و سرمازدگي و ... همچنين وجود آبهاي غير متعارف، نوسانات قيمت، قاچاق محصولات، كاهش آبهاي سطحي و زير زميني، كم بودن سهم توليد كننده از ارزش نهايي محصول و بالا بودن هزينه هاي توليد است كه اين مسائل و مشكلات در كنار اضافه برداشت از آبهاي زير زميني و افت شديد سفره هاي زيرزميني مارا بر آن داشت كه از تجربيات جهاني استفاده كرده و سرعت توسعه گلخانه ها را با هدف تامين امنيت غذايي، افزايش بهره وري و ايجاد اشتغال بالا ببريم.
وي در ادامه به برخي اهداف توسعه كشت هاي گلخانه اي اشاره كرد و افزود: افزايش عملكرد در واحد سطح، ارتقاء وضعيت اقتصادي، افزايش بازار پسندي در راستاي توسعه صادرات، افزايش ضريب تبديل آب در محصولات، امكان استفاده از اراضي غيرقابل كشت با اجراي سيستم هاي هيدروپونيك، كاهش هزينه هاي توليد به ميزان 35درصد در فضاي آزاد،امكان توليد بيش ار يك دوره كشت، تنظيم برنامه كشت مطابق با نياز بازار و افزايش مدت برداشت و بازده اقتصادي بويژه اشتغال پايدار از جمله اهداف مدنظر در توسعه گلخانه ها است.
منصوري به مقايسه ميزان مصرف آب و توليد در فضاي باز و گلخانه اشاره كرد و افزود: به عنوان مثال در فضاي باز بطور ميانگين 19 تن خيار در هكتار برداشت است كه اين ميزان به طور متوسط در فضاي بسته و گلخانه 250 تن در هكتار است يعني چيزي بيش از10 برابر فضاي آزاد توليد انجام مي شود و همچنين در خصوص كارايي مصرف به عنوان مثال براي اين محصول بيان كرد كه ميزان مصرف آب به ازاي هركيلوگم توليد خيار در فضاي گلخانه 40 ليتر است و اين در حالي است كه در فضاي باز حدود 420 ليتر براي هر كيلوگرم توليد محصول آب مصرف مي شود.
همايش ملي محصولات گلخانه اي، توليد و اشتغال پايدار توسط سازمان جهاد كشاورزي استان تهران با همكاري سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي و معاونت باغباني وزارت جهاد كشاورزي همزمان با نمايشگاه بين المللي باغباني، گلخانه، گياهان دارويي، نهاده ها و صنايع وابسته امروز (چهارشنبه) برگزار شد.
خبرنگار: سيد جواد آل داود**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7243//1348
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۹
تهران- ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران گفت: اين استان در بخش احداث گلخانه ها و توسعه محصولات كشاورزي سرآمد كشور است.