مسكو - ایرنا - رییس جمهوری تقویت همكاری های تجاری و اقتصادی ایران و تركیه را بسیار حائز اهمیت دانست و توسعه همكاری های بانكی ایران و تركیه به ویژه در زمینه تجارت با پول ملی دو كشور و تشكیل پنجره واحد و فعالیت تمام وقت گمركات دو كشور را در گسترش این همكاری ها مهم ارزیابی كرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در حاشیه نشست سه جانبه ایران، روسیه و تركیه در سوچی در دیدار با رجب طیب اردوغان رییس جمهوری تركیه با اشاره به روابط رو به گسترش ایران و تركیه بر استفاده حداكثری از توانمندی ها و ظرفیت های موجود در راستای توسعه مناسبات و همكاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی دو كشور تاكید كرد.
روحانی با اشاره به روابط رو به گسترش تهران – آنكارا در بخش های مختلف اظهار داشت: توافقات فی مابین در راستای توسعه و تقویت همكاری های تجاری و اقتصادی دو كشور بسیار حائز اهمیت هستند و باید برای تسریع در اجرای كامل این توافقات تلاش كنیم.
رییس جمهوری توسعه همكاری های بانكی ایران و تركیه به ویژه در زمینه تجارت با پول ملی دو كشور را در گسترش همكاری های تجاری و اقتصادی مورد اشاره قرار داد و از جمله بر ضرورت تشكیل پنجره واحد و فعالیت تمام وقت گمركات دو كشور در این زمینه نیز تاكید كرد.
روحانی با اشاره به اهمیت ادامه روند همكاری ها و رایزنی های ایران، روسیه و تركیه در راستای حل و فصل مسائل منطقه ای به ویژه در موضوع سوریه گفت: نشست سه جانبه سران سه كشور در سوچی نقش مهمی در توسعه و تقویت صلح و ثبات پایدار در سوریه و منطقه دارد.
رییس جمهوری با بیان این كه باید تلاش‌ها و رایزنی های سه جانبه و بین المللی درباره حل و فصل سیاسی بحران سوریه ادامه پیدا كند، چرا كه هنوز نگرانی هایی در این راستا وجود دارد، خاطر نشان كرد: امروز پایه های اصلی داعش در سوریه و عراق فروریخته است، اما هنوز تا محو كامل تروریسم از منطقه فاصله داریم.
روحانی با اشاره به رایزنی های ایران و تركیه درباره مسائل مختلف منطقه از جمله در عراق و یمن نیز اظهار داشت: ایران و تركیه باید برای تحقق اهداف مشترك خود به ویژه برقراری صلح و ثبات پایدار در منطقه مناسبات و همكاری های خود را افزایش دهند.
رییس جمهوری افزود: دیدارها و رایزنی های مقامات ارشد نظامی ایران و تركیه نقش مهمی در توسعه روابط دو كشور داشته است.
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری تركیه نیز در این دیدار ضمن تسلیت حادثه زلزله در كرمانشاه و ابراز همدردی دولت و ملت تركیه با مردم ایران گفت: تركیه برای توسعه و تعمیق همه جانبه مناسبات و همكاری ها با ایران اهتمام و جدیت دارد.
اردوغان خاطرنشان كرد: برای رسیدن به هدف 30 میلیارد دلاری در روابط تجاری و اقتصادی ایران و تركیه باید در راستای توسعه تجارت ترجیحی و استفاده از پول ملی در مراودات تجاری تلاش كنیم.
اردوغان همچنین رایزنی ها و تلاش های ایران و تركیه را در حل و فصل مسائل منطقه از جمله سوریه حائز اهمیت دانست و بر ضرورت توسعه همكاری های فی مابین در این راستا تاكید كرد.
سیام**1751
تنظیم: خسرو محمدی * انتشار: امیر كاردان راد