تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰

تهران– ایرنا– محققان دانشگاه كالیفرنیا مو فق به تولید نانو اسفنج‌هایی شده اند كه با جذب سموم، عفونت چشمی ناشی از جراحی های متداول چشم را درمان می‌كند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، در سال‌های اخیر تعداد جراحی های چشم به دلیل آب مروارید و آب سیاه به طور چشمگیری افزایش یافته است. عفونت چشم یكی از عوارض جانبی جراحی چشم است. محققان برای حل این مشكل از نانو اسفنج‌های مهندسی‌شده استفاده كرده‌اند. این فناوری كه در مدل‌های حیوانی مورد استفاده قرار گرفته، ‌ عفونت چشم ناشی از باكتری انتروكوك فكالیس (Enterococcus faecalis) را درمان می‌كند.
این باكتری حاوی سمی به نام سیتولیزین است و در ایجاد عفونت‌های بیمارستانی نقش دارد.
به واقع سموم نقش مهمی در بروز عفونت‌های چشمی باكتریایی دارند و درمان‌های فعلی به آن پاسخ نمی‌دهند. عفونت‌های چشم زمانی اتفاق می‌افتد كه میكروارگانیسم‌ها به طور تصادفی وارد چشم می‌شوند. این عفونت منجر به آسیب شبكیه، قرنیه و سایر قسمت‌های چشم می‌شود. در حال حاضر برای درمان این عفونت از انواع آنتی بیوتیك و داروهای ضد التهابی استفاده می‌شود كه راهكار موثری نیست.
محققان دانشگاه كالیفرنیا برای حل این مشكل نانو اسفنجی تولید كرده اند كه سموم ترشح‌شده از باكتری ها را جذب می‌كند. این نانو اسفنج شامل یك هسته نانوذرات پلیمری است كه با غشایی از جنس سلول‌های قرمز خون طبیعی احاطه شده‌اند كه با سموم تركیب می‌شوند و مانع از فعالیت سموم در سلول‌های چشم می‌شوند. محققان این نانو اسفنج‌ها را به چشم موش‌های آزمایشگاهی تزریق كردند و مشاهده كردند این فناوری با جذب سموم، مانع از آسیب به چشم می‌شود. نتایج نشان می‌دهد درمان عفونت چشم موش‌ها با استفاده از این روش، منجر به افزایش عملكرد شبكیه شده است؛ ولی زمانی كه این روش قادر به درمان عفونت چشم موش‌ها نبود، عملكرد شبكیه به طور كامل مختل شد.
این روش نیازمند مطالعات بیشتر برای استفاده در انسان است.
نتایج این مطالعه در نشریه mSphere منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259
مترجم: سپیده كاشانی*انتشار: محتشمی پور