به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از تلگراف، جنون گاوی یك بیماری عصبی تحلیلدهنده مغز و كشنده در انسان است كه در اثر نوعی پروتئین به نام پریون ایجاد میشود. تاكنون محققان بر این باور بودند كه بیماری جنون گاوی تنها از طریق مصرف گوشت آلوده یا تماس با مغز یا هورمونهای فرد آلوده، (حین كالبدشكافی یا عمل جراحی) منتقل میشود.
مطالعات جدید محققان Case Western Reserve در اوهایو نشان میدهد پروتئینهایی كه باعث بروز جنون گاوی میشوند، در خون فرد مبتلا باقی میمانند و در صورت ورود به جریان خون فرد دیگر، منتقل میشوند. جنون گاوی یا كروتزفلد جاكوب (CJD) سبب بروز حفره های میكروسكوپی شبیه به اسفنج در مغز میشود و با مشكلاتی از قبیل اختلال در حركت و دید، كاهش حافظه و تغییر خلق و خو همراه است. حدود 90 درصد از مبتلایان یك سال پس از مشاهده علایم جان خود را از دست میدهند.
محققان با بررسی 38 بیمار مبتلا به CJD دریافتند این بیماری روی پوست مبتلایان وجود دارد. محققان در گزارشی اعلام كردند میزان پروتئینهای بیماری روی پوست انسان قابل ملاحظه است؛ گرچه این میزان هنوز هم نسبت به مغز كمتر است. مطالعات نشان میدهد انتقال بیماری از طریق لوازم پزشكی آلوده به پریونهای پوستی بسیار كمتر از تجهیزات پزشكی آلوده به پریون مغز است؛ ولی در هر حال از طریق پوست نیز قابل انتقال است.
نتایج این مطالعه در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259
مترجم: سپیده كاشانی*انتشار: محتشمی
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۵
تهران– ایرنا– مطالعات جدید محققان در اوهایو نشان میدهد گونه انسانی جنون گاوی از راه پوست قابل انتقال است.