به گزارش ايرنا، مهدي گلشني روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران به مناسبت برگزاري همايش ملي بررسي انديشههاي استاد علامه جعفري، افزود: دانشمنداني مانند فارابي هرگز مباحث را تقليدي نپذيرفتند و آن را توسعه داده و يا راه جديدي در اين راستا ايجاد كردند اما در زمان كنوني در محيط مان با پذيرش تقليدي روبه رو هستيم.
وي با بيان اينكه مشكل اساسي ما دوختن نگاهها به غرب است، اظهاركرد: استاد علامه جعفري همواره موارد را بررسي كرده و چيزهاي مفيد را فراميگرفت و موارد غير مفيد را هم نقد ميكرد.
استاد فيزيك و علم فلسفه دانشگاه صنعتي شريف يادآوري كرد: اين عالم رباني استقلال انديشه داشت و ما بايد اين شخصيت ارزشمند را چراغ راهي براي خود قرار دهيم.
گلشني با بيان اينكه مخالف استفاده علوم غرب نيستيم بلكه بايد همه چيز را نقادانه بسنجيم، ادامه داد: در غرب انتقاداتي براي نظريات انديشمندان ارائه ميشود در حالي كه اين انتقادها در محيط ما منتقل نميشود.
وي با تاكيد بر اينكه ملاك ما شيخ مفيد است، گفت: زماني كه يكي از كتابهاي شيخ صدوق به شيخ مفيد رسيد، اين عالم رباني كتاب را بسيار عالمانه و آزاد منشانه نقد كرد، علامه جعفري نيز نمونهاي از اين آزادانديشان بود و اين آزادانديشي را بايد در وجود خود نهادينه كنيم.
استاد فيزيك و علم فلسفه دانشگاه صنعتي شريف اظهاركرد: ما در معرض تهاجم فرهنگ غرب هستيم و بزرگان غرب ميخواهند فرهنگمان را تغيير دهند تا مشكلي با ما نداشته باشند.
گلشني افزود: انتظار ما از همايش ملي بررسي انديشههاي علامه جعفري اين است كه تعدادي از اساتيد و انديشمندان پيامهاي اصلي آن را دريافت كرده و مقاله نوشته و انديشههاي علامه جعفري را در جامعه مطرح كنند.
دبير اين همايش هم با اشاره به اينكه در همايش ملي بررسي انديشه هاي فلسفي علامه جعفري چهرههاي ملي و منطقه اي حضوري چشمگير داشتند، افزود: شناخت مفاخر جزو دغدغههاي اصلي كشوراست و بايد براي معرفي مفاخر كشورمان تلاشهاي بيشتري صورت گيرد.
حجه الاسلام شربياني افزود: اين همايش دو روزه در چهار محور علم و دين، معرفت شناسي، فلسفه هنر و فلسفه حقوق بشر برگزار شد كه در آن انديشمندان و فلاسفه به بيان نكته نظرات خود پرداختند.
وي با بيان اينكه ۱۱۴ مقاله به دبيرخانه همايش ملي بررسي انديشههاي علامه جعفري رسيده بود افزود : از ميان مقالات رسيده 60 مقاله انتخاب شده بود كه ۲۷ مقاله علمي پژوهشي، ۱۷ مقاله ترويجي و ۱۴ مقاله علمي تخصصي بود.
دبير همايش ملي بررسي انديشه هاي فلسفي علامه جعفري، رونمايي از مجموعه آثار علامه و تنديس وي از ديگر برنامههاي جنبي اين همايش اعلام كرد كه در مراسم اختتاميه انجام شد.
استاد علامه محمد تقي جعفري سال ۱۳۰۴ شمسي در تبريز متولد شد و پس از تحصيلات عاليه علوم اسلامي، در محضر آيات عظام ميرزا فتاح شهيدي، شيخ محمدرضا تنكابني، شيخ كاظم شيرازي، سيد عبدالهادي شيرازي، سيد ابوالقاسم خويي و سيد محسن حكيم كسب فيض كرد.
تاكنون بيش از هشتاد اثر از آثار استاد به طبع رسيده و چاپ برخي از آنان همچون شرح مثنوي در ۱۵ جلد، بارها تجديد شده است.
بيش از ۶۰ كتاب و مقاله ديگر استاد علامه جعفري، هنوز منتشر نشده است.
علامه محمدتقي جعفري پس از عمري تلاش و تكاپو در 25 آبان سال 1377 خورشيدي به رحمت ايزدي پيوست و در شهر مقدس مشهد در حرم مطهر امام رضا (ع) در دارالزهد به خاك سپرده شد.
به گزارش ايرنا همايش ملي بررسي انديشههاي استاد علامه جعفري طي روزهاي اول و دوم آذر با حضور انديشمندان و صاحبنظران در تبريز برگزار شد.
خبرنگار: پرويز بابائي ** انتشار دهنده: پرويز انصاري
8023/3071
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۲
تبريز - ايرنا - استاد فيزيك و علم فلسفه دانشگاه صنعتي شريف با بيان اينكه در راستاي فراگيري علم و دانش هرگز نبايد توقف كرد، گفت: فراگيري علم بايد با استقلال انديشه همراه باشد و تنها تقليدي كوركورانه نباشد.