به گزارش ایرنا علی اصغر خاجی روز شنبه در همایش پژوهشی شصتمین سالگرد تاسیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پكن با اشاره به اینكه زبان فارسی 60 سال پیش و در شرایط سختی در دانشگاه پكن راه اندازی شد ، گفت: بدون شك افرادی كه در سال های گذشته در این رشته تحصیل كردند و تربیت شدند به سرمایه های عظیم روابط دو كشور تبدیل شدند.
به گفته وی روابط فرهنگی نیازمند افرادی آشنا با فرهنگ و زبان كشور مقابل است لذا مسئولیتی سنگین متوجه كرسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پكن و همچنین دانشگاه های ایران است تا در این مقطع، نقش حساس خود را برای معرفی فرهنگ دو كشور ایفا كنند.
او گفت: آموزش آكادمیك زبان در سه دهه اخیر میان ایران و چین، گسترش پیدا كرده و اكنون تعداد قابل توجهی دانشجو در دانشگاه های چین و ایران در رشته های زبان و ادبیات فارسی و چینی تحصیل می كنند.
سفیر ایران در چین به پیشینه راه اندازی كرسی های زبان و ادبیات فارسی و چینی در دانشگاه های ایران و چین اشاره كرد و گفت: در ایران دانشگاه شهید بهشتی و در چین نیز دانشگاه پكن پیشگام آموزش زبان و ادبیات چینی و فارسی هستند.
خاجی افزود: در سه سال اخیر كه بنده در چین حضور داشتم شاهد برگزاری برنامه های متنوع و مختلفی در این زمینه بوده ام كه بیانگر توسعه روابط سیاسی و فرهنگی دو كشور است.
او گفت: در این برنامه ها ارتباطات فارغ التحصیلان با دانشگاه حفظ شده و فرصتی برای استمرار آموزش و همچنین مراودات دانشجویان با اساتید ایرانی فراهم شده است.
سفیر ایران در چین افزود: خوشبختانه روابط دو كشور در عرصه های مختلف رو به توسعه بوده و اراده دو كشور بر توسعه و گسترش روابط دو كشور استوار است.
به گفته وی روابط سیاسی دو كشور در سطح بالایی قرار دارد و سفر رییس جمهوری چین به ایران در سال 2016 میلادی و ارتقای سطح روابط به مشاركت راهبردی دو جانبه نقطه عطف مهمی در توسعه رابطه دو كشور است.
خاجی گفت: هم اكنون ایران و چین در زمینه های مختلف تجاری ، سیاسی، فرهنگی و نظامی دارای مكانیسم های تبادل نظر و گفت و گو بوده و كمیته ها و كمیسیون های مشترك برگزار می كنند.
وی گفت: در عرصه اقتصادی چین شریك اول ایران است و حجم مبادلات دو كشور در 9 ماهه اول سال 2017 میلادی به 27 میلیارد دلار رسیده است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 24.6 درصد افزایش نشان می دهد.
به گفته وی این سطح گسترده روابط ایجاب می كند آموزش زبان فارسی و چینی در دو كشور به صورت جدی دنبال شود تا نیروهای مورد نیاز دو كشور تامین گردد.
خاجی از دانشجویان و اساتید زبان فارسی خواست آموزش زبان فارسی را پنجره ای بدانند كه وقتی باز شود مناظر زیبا و دل انگیز و روح افزا از تمدن كهن انسانی بر روی آنها بگشاید.
سفیر ایران در چین در پایان اظهار امیدواری كرد دانشگاه پكن كه 60 سال از سابقه راه اندازی زبان و ادبیات فارسی آن می گذرد و منشا دوستی دو كشور بوده است همچنان در تحكیم عمیق روابط فرهنگی دو كشور و دو ملت كوشا باشد.
كرسی زبان فارسی دانشگاه پكن هم اكنون دارای 10 دانشجوی زبان فارسی و 4 عضو هیات علمی است و هر ۴ سال یك گروه جذب می كند.
هم اكنون در هفت دانشگاه پكن شامل زبانهای خارجی پكن، شانگ های، دانشگاه زبانهای خارجی شی ان، دانشگاه شماره ۲ زبان های خارجی، دانشگاه گوانجو و دانشگاه مدیریت و تجارت ببن الملل پكن، زبان و ادبیات فارسی تدریس می شود.
**آساق**1904**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۸
پكن - ایرنا - سفیر ایران در پكن گفت: كرسی زبان و ادبیات فارسی نماد اتصال فرهنگی دو كشور ایران و چین در دوران جدید و استمرار روابط كهن دو ملت است.