به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، ميكروپلاستيك ها تكه هاي پلاستيكي كوچكتر از 5 ميلي متر هستند كه عمدتا از قطعات پلاستيكي بزرگ ناشي مي شوند، ميكروپلاستيك ها در اقيانوس ها جمع شده و به آهستگي به قطعات كوچكتر تجزيه مي شوند.
اين ذرات كوچك به نوعي شايع ترين نوع آلودگي دريايي محسوب مي شوند اما اندازه بسيار كوچك آنها باعث مي شود كه هنگام بررسي هاي كارشناسان به حساب نيايند.
بر اساس ارزيابي يك مطالعه، 99 درصد پلاستيك هاي موجود در آب اقيانوس هاي جهان به حساب آورده نمي شوند.
اكنون محققان با استفاده از يك رنگ فلورسنت كه به طور خاص به پلاستيك مي چسبد موفق شده اند كه روش جديدي براي مشخص كردن ميكروپلاستيك ها ابداع كنند.
آنها با استفاده از اين روش ذرات ميكروپلاستيك بسيار بيشتري از آنچه پيش از اين تصور مي كردند، پيدا كردند.
'گابريل ارني كاسولا' از دانشگاه وارويك در انگليس كه هدايت اين مطالعه را بر عهده داشت، گفت: با استفاده از اين روش مي توان مجموعه عظيمي از نمونه ها را بسيار سريع آناليز كرد و مقادير زيادي داده در زمينه كميت ميكروپلاستيك ها در آب دريا يا به طور موثر در هر نمونه زيست محيطي به دست آورد.'
محققان در اين مطالعه با اضافه كردن رنگ به نمونه هاي آب گرفته شده از ساحل اطراف پليموت، به راحتي توانستند اين تكه هاي ريز پلاستيكي را در زير ميكروسكوپ مشاهده كنند.
آنها گفتند: بسياري از ذرات كشف شده حتي كوچكتر از عرض تار مو بودند اما حتي آنها مي توانند براي محيط زيست مضر باشند.
با اين همه، جوزف كريستي-اولزا از دانشگاه وارويك كه در نوشتن اين مطالعه همكاري داشت، تاكيد كرد كه براي تاييد يافته هاي اوليه اين مطالعه لازم است كه اين روش در بررسي هاي آينده علمي ارزيابي شود.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
ttps://telegram.me
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۶
تهران-ايرنا- محققان انگليسي روش جديدي ابداع كرده اند كه مي تواند به آنها در شناسايي 99 درصد از ميكروپلاستيك هاي موجود در اقيانوس هاي جهان كمك كند.