تهران – ايرنا – شبكه تلويزيوني الجزيره به نقل از منابع يمني اعلام كرد: عربستان و امارات در صدد تقسيم يمن ميان خود هستند و عملا اين كشور را به اشغال خود درآورده اند.

منابع مزبور همچنين فاش كردند كه امارات از بازگشت عبدربه منصور هادي رئيس جمهور مستعفي (و فراري) مقيم رياض به شهر عدن در جنوب يمن جلوگيري مي كند.
بر اساس اين گزارش، ابوظبي و رياض با توجه به قرار داشتن صنعا پايتخت يمن در اختيار نيروهاي مقاومت و مردمي جبهه انصارالله از شهر عدن به عنوان پايتخت موقت نام مي برند.
منابع يمني تاكيد كردند كه عبدربه منصور هادي تحت اقامت اجباري در عربستان قرار دارد و رياض مانع از بازگشت او به يمن مي شود. اين تاكيد ها بار ديگر باعث مطرح شدن گزارش هاي انتشار يافته در خصوص تلاش عربستان براي رهايي يافتن از وي و مطرح شدن پرسش هايي در خصوص استراتژي رياض و ابوظبي در اداره جنگ يمن شده است.
از سوي ديگر خبرگزاري آسوشيتدپرس آمريكا به نقل از منابع يمن اعلام كرد كه مقامات سعودي از بازگشت منصور هادي و فرزندانش و شماري از اعضاي دولت متبوعش (فراريش) به يمن جلوگيري مي كنند.
اين در حالي است كه عبدربه منصور هادي به عنوان به اصطلاح رئيس جمهور يمن به جاي مقر اقامت در رياض در واقع مي بايست بيشتر وقت خود را در عدن به عنوان پايتخت موقت سپري كند.
منابع ياد شده تاكيد دارند كه منصور هادي در اوت گذشته از فرودگاه رياض بازگردانده شد و قبل از آن خبرها حكايت از آن داشت كه نيروهاي هوادار امارات مانع از فرود هواپيماي حامل منصور هادي در عدن شده اند.
به گفته منابع مزبور، مقامات سعودي در توجيه اين امر مي گويند كه وي به منظور در امان ماندن جانش تحت اقامت اجباري قرار گرفته است.
رياض خبر انتشار يافته از سوي خبرگزاري آسوشيتدپرس آمريكا را تكذيب نكرد و ساير منابع يمني در امان بودن جان عبدربه منصور هادي را مورد تاييد قرار دادند و رئيس جمهور (فراري) يمن به ديدارهايش در پايتخت عربستان ادامه مي دهد كه آخرين آنها ديدار با استاندار استان المهره يمن بود.
در واقع وضعيت كنوني رئيس جمهور (مستعفي و فراري) يمن را در چارچوب توافق به عمل آمده ميان سعودي ها و اماراتي ها در ارتباط با مرحله آتي در يمن مي بايست مورد بحث و بررسي قرار داد كه طي آن منصور هادي از قدرت كنار گذاشته شده و شخص ديگري جايگزين وي خواهد شد.
وقتي خالد بحاح نخست وزير و نائب رئيس سابق يمن در ژوئن گذشته از امارات به يمن بازگشت، اين مطلب به ميان آمد كه چه بسا ابوظبي در حال زمينه سازي براي جايگزين كردن او به جاي منصور هادي است كه دوران رياست جمهوري اش در 2019 به پايان خواهد رسيد.
همچنين بر پايه همين گزارش، توجيه عربستان در مورد عدم بازگشت منصور هادي به يمن بخاطر حفظ جان وي قابل قبول به نظر نمي رسد، زيرا ائتلاف عربي كه ماموريت اصلي اش تامين امنيت براي حاكميت قانوني يمن است، هم اكنون در عدن از چنان قدرتي برخوردار است كه مي تواند امنيت جاني رئيس جمهور و دولت متبوعش را تامين كند.
مسئولان يمني مي گويند، وضعيت منصور هادي در رياض منجر به دشمني ميان وي و امارات شده است. امارات هم اكنون متهم به داشتن طرح خاصي در يمن است كه مي خواهد از نظر سياسي و اقتصادي بر اين كشور مسلط شود و عربستان نيز در همين رابطه مخالفتي ندارد.
مجله فرانسوي انتلجنس اون لاين متخصص در زمينه مسائل اطلاعاتي امنيتي در ژوئيه گذشته از طرح سعودي اماراتي براي سرنگون كردن منصور هادي سخن به ميان آورد و گفت كه اين طرح به واسطه تماس و ارتباط با احمد علي عبدالله صالح فرزند رئيس جمهور مخلوع يمن و فرمانده سابق گارد جمهوري مقيم امارات انجام خواهد گرفت.
بنا بر گزارش الجزيره، به نظر مي رسد كه مطلب ذكر شده از سوي اين مجله فرانسوي و به دنبال آن خبرگزاري آسوشيتدپرس و ساير منابع خبر 'حذف' رئيس جمهور (مستعفي و فراري) يمن از صحنه كشورش را تقويت كرده است، زيرا منطق سياسي حكم مي كند كه حاكميت قانوني يمن با تمامي اركان آن در عدن حضور داشته باشد، همان گونه كه علي عبدالله صالح و حوثي ها به عنوان دو همپيمان در صنعا عملا حضور دارند.
عدن به عنوان پايتخت موقت يمن هم اكنون عملا در اختيار امارات قرار دارد و توسط نيروها و تشكيلات نظامي يمن هوادار ابوظبي اداره مي شود و علاوه بر آنها نيروهاي جدايي طلب متهم به دريافت كمك از ابوظبي نيز در اين شهر حضور دارند؛ اين بدان معنا است كه منصور هادي حتي در صورت بازگشت به عدن نمي تواند بر چيزي مسلط شود.
بر اساس اين گزارش، هم اكنون برخي از يمني هاي طرفدار دولت قانوني به طرز رفتار ائتلاف عربي به سركردگي سعودي نه تنها در مورد منصور هادي بلكه در مورد جبهه هاي جنگ كه هم اكنون اكثر آنها در حالت ركود بسر مي برند، با نگاه شك و ترديد مي نگرند.
الجزيره از شهر محاصره شده تعز در همين رابطه به عنوان نمونه ياد كرده و افزود: شماري از فرماندهان ارتش و مقاومت مردمي به صراحت ائتلاف را متهم مي كنند كه به دلايلي خواهان پيشرفت و پيشروي در اين جبهه مهم نيست. در مقدمه دلايل ياد شده آن است كه عربستان نمي خواهد به حزب الاصلاح هوادار اخوان المسلمين اجازه مشاركت در تحقق بخشيدن به پيروزي عليه حوثي ها و همپيمان شان علي عبدالله صالح را بدهد؛ ادامه يافتن چنين وضعيتي باعث شده تا برخي از يمني ها نسبت به ائتلاف سعودي ابراز خشم و نارضايتي كنند، زيرا نه باعث بازگشت دولت عبدربه منصورهادي به يمن شده است و نه به حضور جبهه انصارالله و علي عبدالله صالح پايان داده است.
در همين راستا عادل المسني پژوهشگر يمني در روابط بين الملل در استانبول در گفت وگو با الجزيره خاطرنشان كرد كه يمن هم اكنون تحت اشغال مستقيم عربستان و امارات بسر قرار دارد.
خاورم ** 1487 **1275
مترجم : قاسم غضبانپور* انتشار دهنده: مجيد جعفري