تهران - ايرنا - محمدعلي كياني مديركل همكاري‌هاي فرهنگي و امور ايرانيان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ديدار با عليرضا تابش مديرعامل بنياد سينمايي فارابي، بر توسعه فعاليت‌هاي سينمايي ايران در خارج از كشور تاكيد كرد.

به گزارش روز يكشنبه گروه فرهنگي ايرنا از روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، محمدعلي كياني در اين ديدار درباره توجه به نقش سينما در ديپلماسي فرهنگي گفت: هفته‌هاي فيلم و رويدادهاي سينمايي ايران در خارج از كشور پر مخاطب است.
وي افزود: بنياد سينمايي فارابي و رايزني‌هاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور مي‌توانند با همكاري و تعامل بيشتر اين ظرفيت را توسعه و گسترش دهند.
مديركل همكاري‌هاي فرهنگي و امور ايرانيان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، تبليغات فيلم‌هاي ايراني در خارج از كشور را مهم توصيف كرد و گفت: ايرانيان خارج از كشور به خصوص نسل جديد آنان نيازمند شناخت بيشتر سينماي ايران هستند و لازم است فيلم‌هاي ايراني در فضاي مجازي بيشتر معرفي و تبليغ شوند و ايراني‌ها براي ديدن اين فيلم‌ها تشويق ‌شوند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي نيز در اين ديدار با تاكيد بر نقش سينماي نوين ايران در معرفي ايران افزود: سينما دستاوردهاي عظيمي طي چهار دهه اخير و پس از انقلاب اسلامي براي كشور و مردم داشته است و بنياد سينمايي فارابي وظيفه خود مي داند در حوزه سينما همكاري هاي سينمايي با كشورهاي ديگر را گسترش دهد.
عليرضا تابش، شناسايي بازارهاي جديد فيلم و سينما در جهان را از ماموريت‌هاي بنياد سينمايي فارابي دانست و گفت: در اين مسير رايزني‌هاي فرهنگي ايران در خارج از كشور مي‌توانند ارتباط سينماي ايران با مراكز سينمايي، تهيه كنندگان و شركت‌هاي پخش و توليد فيلم در خارج از كشور را تسهيل كند و نسبت به زمينه‌سازي فروش محصولات سينماي ايران در تلويزيون‌هاي خارجي و شناسايي پتانسيل‌هاي توليد مشترك، همكاري لازم را با بنياد سينمايي فارابي به عمل آورند.
وي همچنين با تاكيد بر پيوند تكنولوژي با سينما تصريح كرد: بنياد فارابي و رايزني‌هاي فرهنگي ايران در خارج از كشور بايد زمينه تعامل متخصصان سينما در حوزه تكنولوژي‌هاي نوين و يا تحقيقات جديد در عرصه سينما را بيش از گذشته فراهم كنند و دستاوردهاي فني و علمي بين سينماي ايران و سينماي جهان مبادله شود.
تابش افزايش فرصت‌هاي اكران و نمايش فيلم‌هاي ايراني در شبكه‌هاي تلويزيون، اينترنت، سالن‌هاي سينما و مراكز هنري خارج از كشور را با اهميت دانست و گفت: با توسعه فناوري‌هاي ارتباطي مي‌توان از ابزارهاي جديد براي معرفي و نمايش فيلم‌هاي ايراني در تلويزيون‌هاي اينترنتي استفاده كرد و هم مخاطبان خارجي و هم ايرانيان خارج از كشور از محصولات سينماي ايران بهره‌مند شوند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به برگزاري رويدادهاي مهم سينمايي در ايران از جمله جشنواره جهاني فيلم فجر و جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي كودكان و نوجوانان گفت: همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي جهت فراهم كردن تسهيلات لازم در برقراري ارتباط چه بهتر فيلمسازان و شركت‌هاي خارجي به منظور شركت در اين رويدادها قابل توجه است.
تابش با اشاره به چهلمين سال پيروزي انقلاب اسلامي پيشنهاد كرد دستاوردهاي سينماي نوين ايران در چهار دهه در قالب چند رويداد ويژه، با نمايش فيلم‌هاي شاخص در خارج از كشور و تبادل نظر و گفت و شنود سينماگران ايراني و سينماگران مهم جهان در گفت‌وگوهاي تخصصي معرفي و تبيين شود.
در اين نشست كه با حضور «امير اسفندياري» معاون امور بين‌الملل بنياد سينمايي فارابي و «مهدي رضا» رييس اداره سمعي و بصري و «اصغر عسگري» مشاور هنري اداره كل همكاري‌هاي فرهنگي و امور ايرانيان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد، مقرر شد اولويت‌هاي همكاري‌هاي سينمايي به رايزني‌هاي فرهنگي در خارج از كشور اطلاع رساني و مصوبات اين نشست پيگيري شود.
فراهنگ ** 3079 ** دريافت: علي اسدي * انتشار: اميد غياثوند