تهران - ايرنا - مدير پايگاه جهاني بيابان لوت از اقدامات اين پايگاه در اتمام مرمت و بازسازي پايگاه ميراث جهاني بيابان لوت در روستاي دهسلم خبر داد.

به گزارش روز يكشنبه گروه فرهنگي ايرنا از روابط عمومي معاونت ميراث فرهنگي، بيابان لوت نخستين اثر طبيعي جهاني است كه در سال 95 در چهلمين اجلاس ميراث جهاني يونسكو ثبت شد.
به اين منظور دفتر مركزي پايگاه جهاني بيابان لوت در كاخ موزه گلستان و پايگاه هاي جهاني استان ها در روستاي دهسلم (استان خراسان جنوبي)، روستاي شفيع آباد (استان كرمان) شهر نصرت آباد (استان سيستان و بلوچستان) و پايگاه محلي در شهر فهرج (استان كرمان) داير هستند.
مدير پايگاه جهاني بيابان لوت گفت: به دليل ويژگي هاي خاص جغرافيايي و تاريخي بيابان لوت توجه بيشتر به اقدامات مديريتي، حفاظتي و نظارتي بيابان لوت بسيار ضروري است. از همين رو اقدامات مرمتي و معرفي بيابان لوت در سه بخش در دستور كار قرار گرفت.
زهرا رضايي ملكوتي افزود: در مرحله نخست مرمت و بازسازي پايگاه ميراث جهاني بيابان لوت در روستاي دهلسم با استفاده از مصالح بومي و هماهنگ با اقليم منطقه به اتمام رسيد.
وي گفت: اين اقدام از ابتداي سال جاري با هدف جذب گردشگر و معرفي ارزش هاي بيابان لوت انجام شد و هم اكنون نه تنها اطلاع رساني به گردشگران در پايگاه انجام مي گيرد كه با ايجاد مهمانسرا داخل پايگاه بازديدكنندگان جداي از خانه هاي بوم گردي روستاي دهسلم مي توانند به صورت محدود از اين فضا استفاده كنند.
رضايي ملكوتي همچنين به ساخت و نصب تابلوهاي راهنماي جاده اي در مسير بيابان لوت اشاره كرد و افزود: درحال حاضر تابلوهاي بين راهي از نهبندان تا محل ريگ يلان به دو زبان فارسي و انگليسي به منظور معرفي و آشنايي با اين ميراث طبيعي جهاني احداث و نصب شده است. اين درحالي است كه كف سازي بخشي از معابر روستاي دهسلم و مرمت و بازسازي ديواره هاي چينه اي نخلستان با اعتبارات پايگاه ميراث جهاني بيابان لوت در خراسان جنوبي مرمت و بازسازي شد.
فراهنگ**3079** دريافت: علي اسدي** انتشار: