دهلي نو - ايرنا - دختر دونالد ترامپ رييس جمهوري آمريكا روز سه شنبه وارد حيدرآباد در هند مي شود تا به زعم خود پيام ضرورت توانمند سازي زنان را به جهان و بخصوص جامعه هند ابلاغ كند.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، ايوانكا ترامپ كه در قامت مشاور رييس جمهور و نه دختر رييس جمهور در اين گردهمايي شركت مي كند تلاش زيادي كرده است تا توجه رسانه ها را به اين سفر جلب كند.
هدف نهايي وي از اين تلاش ها، نه جلب توجه جهاني به مقوله زنان و فقر فرساينده آنان در سراسر دنيا بلكه مانند آنچه در جريان سفر ايوانكا به چين اتفاق افتاد جلب نظر تاجران هندي به نفع فعاليت هاي اقتصادي او است.
با اين حال دختر ترامپ مدتهاست كه طبلي توخالي در دست گرفته و دور شهر مي گردد تا به ادعاي خودش لزوم توانمندسازي زنان را به همگان يادآور شود.
اين درحاليست كه ايوانكا ترامپ كه به عنوان يك زن 'كارآفرين موفق' ، 'فعال عرصه زنان' و 'الگوي زنان' در اين همايش سخنراني خواهد كرد به جدي ترين مسايل زناني كه در نزديك ترين ارتباط كاري با وي قرار دارند توجهي نداشته و چشم بر مصائب آنان به عنوان كارگران خود مي بندد.
وي در حالي براي توانمند سازي زنان تبليغ مي كند كه وضعيت كارگان زن كه براي شركت پوشاك وي در هند مشغول به كار هستند مشخص نيست.
او گفته است از زماني كه در راس يك هيات آمريكايي به حيدر آباد پا بگذارد، سعي خواهد كرد از مقام رسمي خود براي تقويت كارآفريني و قدرت اقتصادي زنان استفاده كند.
حال اين سوال در اذهان ايجاد مي شود كه ايوانكا ترامپ با آن همه ادعاي تلاش براي بهبود زنان، درباره وضعيت كارگران زني كه در كارخانه هاي وابسته به شركت ترامپ مشغول به توليد مدل هاي لباس وي مي باشند، چه خواهد كرد؟
شركت ترامپ تاكنون از پاسخ به اين پرسش خودداري كرده است، اگرچه ايوانكا ترامپ خواستار حمايت بيشتر از زنان كارگر و كارمند در سراسر جهان شده است، اما او اساسا در مورد زنان كارگري كه در هند و ديگر كشورهاي آسيايي لباسهاي شركت او او را توليد مي كنند، سكوت كرده است.
شركت پوشاك ترامپ تاكنون از معرفي كارخانه هايي كه در هند پوشاك اين شركت را توليد مي كنند خودداري كرده و اطلاعاتي در مورد نحوه برخورد و ميزان حقوق كارگران در اين كارخانه ها منتشر نكرده است.
اين درحالي است كه دفاع ايوانكا ترامپ از حقوق زنان در سطح بين المللي، به يك عنصر كليدي از مشخصات سياسي و شخصيتي وي تبديل شده است.
سارا هاكبي سندرز سخنگوي كاخ سفيد در توصيف ايوانكا گفته است دختر ارشد رئيس جمهور آمريكا نه تنها در كلام بلكه در عمل نيز قهرمان توانمندسازي زنان در جهان است اما قهرماني كه وي از آن صحبت مي كند ممكن است در نهايت پهلوان پنبه اي از آب درآيد كه حتي جلوي چشم خود را هم نمي بيند.
جالب ترين نكته درباره سفر ايوانكا ترامپ به حيدرآباد نه ترتيبات امنيتي در سطح رييس جمهور، روفتن گدايان از سطح شهر، سخنراني افتتاحيه مشترك ناندرا مودي نخست وزير هند با وي و نه مهماني شامي است كه قرار است به افتخار وي در بزرگترين سالن غذاخوري جهان ترتيب داده شود.
آنچه سفر وي به هند را براي بسياري از فعالان عرصه زنان بخصوص در مسايل كارگري پر اهميت مي كند يقينا مساله زناني است كه در فقر و محروميت كامل در خط توليد لباس هاي شركت طراحي مد متعلق به ايوانكا ترامپ در هند كار مي كنند. بسياري از آنها منتظرند ببينند دختر ترامپ در سخنراني هاي پرطمطراق خود مساله معيشت و وضعيت اشتغال آنان را نيز به ميان خواهد آورد يا نه.
بخشي از محصولات خط توليد مد ايوانكا ترامپ در هند به دست زنان كارگري به بازار فرستاده مي شود كه بنا بر گزارش هاي متعدد در شرايط بد كاري، رنج مداوم را تجربه مي كنند.
طنز ماجرا در آن است كه ايوانكا ترامپ در حاليكه پرچم حمايت از حقوق زنان شاغل و كارآفرين را در سراسر جهان مي گرداند كه در مورد نيروي كار زني كه در هند و ديگر كشورهاي آسيايي در شركت هاي توليد لباس متعلق به وي كار مي كنند سكوت مطلق را برگزيده است.
استقبال پرشكوه نخست وزير هند از ايوانكا يقينا با وضعيت زنان كارگري كه در صنعت پوشاك هند براي وي كار مي كنند بسيار متفاوت است.
به گفته اتحاديه هاي كارگري و كارشناسان صنعتي هند بسياري از كارگران صنعت پوشاك اين كشور با درآمد ماهانه 100 دلار ساعت هاي طولاني كار و رفتارهاي تبعيض آميز را تحمل مي كنند.
آنيتا چريا رئيس سازمان عدالت اجتماعي 'فضاي باز' كه در ارتباط با امور كارگران زن صنعت پوشاك هند در بنگلور فعاليت مي كند گفت: هر چند بسياري باور دارند كه جنبه مثبت اين صنعت، اشتغال تعداد زيادي از زنان در آن است اما بايد توجه داشت كه كارگران زن در صنعت پوشاك هند با بدر رفتاري و سو استفاده روبرو هستند.
بيش از 60 درصد از نيروي كار صنعت پوشاك هند را زنان تشكيل مي دهند.
برخلاف تصويري كه ايوانكا ترامپ سعي دارد از خود در جهان به عنوان قهرمان مسايل زنان ترسيم كند بسياري از مردم از جمله زنان آمريكايي او را نه تنها قهرمان و فعال حقوق زنان بلكه يك زن با اخلاق نيز نمي دانند.
آنها فراموش نمي كنند كه ايوانكا در مقابل اظهارات سخيف پدرش درباره زنان ساكت ماند و حتي تلاش كرد آنها را توجيه كند.
زنان آمريكايي معتقدند ايوانكا ترامپ هميشه و در همه حال در مقابل زنجيره اقدامات پدرش براي محدود كردن دسترسي زنان به حقوق خود ازجمله فرصت هاي شغلي برابر و امنيت در محل كار سكوت كامل اختيار كرده است. بدتر از همه آنكه، وي ثابت كرده است كه پرداخت حقوق برابر براي زنان و مردان براي او اهميتي ندارد و حتي به موضوع تبعيض در ميزان حقوق دريافتي زنان و مردان در آمريكا كوچكترين اهميتي نمي دهد.
يك پژوهشكده آمريكايي به نام 'مركز پيشرفت آمريكا'، اخيرا در تحليلي از ادعاهاي ايوانكا در مورد حمايت از حقوق زنان آشكار كرده است كه 'حمايت هاي وي صرفا كلامي و فاقد هر گونه تحليل درباره جزييات واقعي وضعيت اقتصادي، نژادي، جنسيتي و جغرافيايي زنان است در حاليكه يك تحليل عميق از جانب وي مي توانست تاثير زيادي بر سياست هاي مربوط به زنان به جا بگذارد.
سفر ايوانكا ترامپ به عنوان نماينده بلندپايه دولت آمريكا به اين گردهمايي جهاني با مخالفت آشكار ركس تيلرسون وزير امور خارجه اين كشور روبرو شده است.
او گفته است قصد ندارد هياتي از مقامات بلندپايه خود را براي همراهي ايوانكا اعزام كند.
تصميم تيلرسون به دليل طرح هاي اصلي وي براي كاهش بودجه وزارت امور خارجه، بلكه بيشتر به اين دليل است كه ايوانكا و نه وزير امور خارجه، رياست هيات اعزامي آمريكا را به اين اجلاس بر عهده دارد.
سال گذشته جان كري، معاون وي و دو تن از دستياران معاون وزير امور خارجه پيشين آمريكا در اين اجلاس شركت داشتند و سال قبل از آن باراك اوباما رييس جمهور پيشين آمريكا با هياتي بزرگ به اين گردهمايي رفت.
اجلاس جهاني كارآفريني كه هر ساله با حضور سرمايه گذاران و كارآفرينان برگزار مي شود امسال در تاريخ 28 تا 30 نوامبر (7 تا 9 آذر) درهند برگزارخواهد شد.
آساق** 1346 ** گزارش از : وحيده دينداري ** انتشاردهنده: رحمت الله خدادادي