دهلي نو - ايرنا - جرايم سيبري در بخش دولتي هند در سال 2016-2017 بيش از 136 درصد افزايش داشته است. اين درحاليست كه اين رقم در مورد بخش خصوصي 119 درصد افزايش را نشان مي دهد.

به گزارش ايرنا به نقل از روزنامه آشين ايج در روز سه شنبه، بر اساس گزارش منتشر شده در كنفرانس امنيت و قوانين سايبري هند ، ميزان جرائم سايبري در اين كشور در تمام حوزه ها بيش از دو برابر شده است.
بر اساس اين گزارش، كارشناسان بر اين نكته تاكيد كرده اند كه هند نياز دارد كه در راستاي پيشرفت هاي فضاي سايبري، قوانين خود را جهت مقابله با جرايم اينترنتي به روز كند.
كارشناسان معقتدند هند بايد راه حلي براي مشكلات روز افزون در دنياي سايبري پيدا كند چون اين كشور از نظر قوانين مربوط به مقابله با دزدي سايبري و همچنين حفظ حريم خصوصي در فضاي مجازي از ساير جهان بسيار عقب تر است.
پيش از اين ، تيم واكنش اضطراري كامپيوتر هند با انتشار گزارشي اعلام كرد در شش ماه اول سال 2017 در هر 10 دقيقه يك جرم سايبري در هند اتفاق افتاده است.
اين جرايم اينترنتي شامل كلاهبرداري اينترنتي، اسكن و كاوش، هك وبسايت ها، اقدامات مخرب و خلاف عرف، ويروس يا كد مخرب، باج افزار و خود داري از ارائه خدمات مي شود.
هر چند جرايم معمول سايبري در هند رواج دارند اما حملات باج افزارها به رايانه هاي سازمان ها و اداره ها در اين كشور سابقه چنداني ندارد.
با اين حال، در ماه جولاي حمله سايبري باج افزار موسوم به 'پتيا' Petya كه در سطح جهاني انجام شد، فعاليت بندر جواهر لعل نهرو به عنوان بزرگ ترين بندر كانتينر هند در بمبئي را متوقف كرد.
اين باج افزار با استفاده از كد (Eternal Blue) كه به عقيده كارشناسان از سازمان امنيت امريكا به سرقت رفته است خود را در شبكه گسترش داد.
اين حمله سايبري يك ماه پس از آلوده شدن هزاران رايانه در سرتاسر جهان به باج افزار 'وانا كراي' كه با قفل كردن اطلاعات حساس براي باز گرداني آنها باج درخواست مي كرد اتفاق افتاد.
در نتيجه اين حمله، 102 سيستم رايانه اي پليس يكي از ايالت هاي هند آلوده شد و همچنين توليد خودرو در كارخانه مشترك نيسان و رنو در چناي واقع در جنوب هند براي مدتي متوقف شد.
پس از اين حمله ، دولت هند از مقامات دولتي كه در مراكز حساس مشغول به كار هستند درخواست كرد براي جلوگيري از سرقت اطلاعات حساس از رايانه هايي استفاده كنند كه به شبكه اينترنت متصل نشوند.
كارشناسان معتقدند هند به رغم توانمندي بالاي خود در زمينه توليد نرم افزار، آمادگي لازم براي مبارزه با حمله هاي سايبري را ندارد و بدافزارها به راحتي مي توانند به زيرساخت ها، بانك ها وحتي دستگاههاي سياسي و اطلاعاتي اين كشور حمله كنند.
در يكي از بزرگترين موارد سرقت اطلاعات حساس اينترنتي در هند كه سال گذشته اتفاق افتاد ، اطلاعات مربوط به سه ميليون و 200 هزار كارت اعتباري در اين كشور هك شد.
همچنين در ماه اكتبر سال 2016 يك گروه هكر پاكستاني به نام 'هكسور' ادعا كرد كه حدود هفت هزار و 70 وبسايت هندي را هك كرده است.
يكي از جدي ترين حمله هاي سايبري به سيستم ديجيتال هند در سال 2013 اتفاق افتاد كه در طي آن ، وبسايت شركت دولتي الكترونيك هند توسط گروه هكر موسوم به ' فروزن ميست' هك شد.
اين گروه اقدام به سرقت اطلاعات حساس سازمان تحقيقات هوا و فضا و مركز هسته اي 'بهابهاي' هند كرد.
آساق**267**1663**وحيده دينداري**1663**انتشار دهنده: خسرو حسيني