تهران – ایرنا – «كمال خرازی» رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به بهره مندی دو كشور در حال توسعه ایران و برزیل از مراكز علمی، دانشمندان و دانشجویان برجسته گفت: ایران و برزیل ضمن تعریف پروژه های مشترك در حوزه علوم و فناوری های شناختی، نتایج تحقیقاتی خود در این بخش مبادله خواهند كرد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، خرازی شامگاه چهارشنبه در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه میان ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و سازمان حمایت و ارزیابی تحصیلات تكمیلی جمهوری فدرال برزیل (CAPES) در جمع خبرنگاران، گسترش هرچه بیشتر همكاری ها میان دانشگاه ها و محققان دو كشور و همچنین تعریف پروژه های مشترك تحقیقاتی را از مهمترین اهداف امضا این تفاهمنامه بیان كرد.
وی با بیان اینكه، طبق توافق صورت گرفته اندیشمندان دو كشور با یكدیگر بصورت مشترك تحقیقاتی را راجع به علوم فناوری های شناختی شروع خواهند كرد، افزود: بر همین اساس هزینه های مربوط به طرف ایرانی را ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی ایران می پردازد و هزینه طرف مقابل نیز برعهده سازمان حمایت و ارزیابی تحصیلات تكمیلی جمهوری فدرال برزیل است.
رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی ادامه داد: همچنین، همكاری های مشتركی چون تبادل دانشجو و استاد، شركت در كنفرانس ها علمی در حوزه علوم و فناوری های شناختی میان دو كشور شكل خواهد گرفت.
وی در ادامه تاكید كرد: ایران و برزیل از جمله كشورهای در حال توسعه هستند كه در سال های اخیر از نظر علمی و فناوری پیشرفت ها و سرمایه گذاری مناسبی در حوزه علوم و فناوری های شناختی داشته اند.
دكتر خرازی با اشاره به بهره مندی ایران و برزیل از دانشگاه ها، مراكز علمی، دانشمندان و دانشجویان برجسته و همچنین انجام تحقیقات مناسب در حوزه علوم فناوری های شناختی در دو كشور گفت: ایران و برزیل به عنوان دو كشور در حال توسعه می توانند نتایج تحقیقاتی خود در این بخش را مبادله و پروژه های مشترك تعریف كنند.
وی گفت: این تفاهمنامه نیز همچون سایر تفاهمنامه ها در واقع پایه همكاری های علمی و تحقیقاتی به شمار می رود و پیش از این نیز بین دانشگاه های ایران و برزیل همكاری مشترك وجود داشته است. به طوری كه تعداد مقالات علمی مشترك با ارجاع بالا قابل توجه است.
خرازی در ادامه اظهار كرد: این تفاهمنامه چارچوب همكاری را نشان می دهد و آنچه مهم است شروع همكاری ها و ارتباط میان دانشگاه ها و محققان دو كشور است و هر دو طرف راغب به این همكاری هستند.
وی در خصوص اینكه آیا پروژه خاصی برای همكاری مشترك دو كشور تعریف شده است؟ گفت: میان ستاد علوم و فناوری های شناختی ایران و سازمان حمایت و ارزیابی تحصیلات تكمیلی جمهوری فدرال برزیل (CAPES) كار به تازگی شروع شده است.
اما با بنیاد تحقیقاتی سائو پائولو برزیل (FAPESP) پس از امضاء توافقنامه همكاری، دو پروژه مشترك تعریف شده است و رفت و آمد دانشجویان و استادان دو كشور در جریان است و به طور حتم توسعه خواهد یافت.
خرازی در خصوص این كه از كشورمان كدام دانشگاه ها در انجام پروژه های مشترك میان دو كشور ایران و برزیل شركت دارند، نیز گفت: دانشگاه تهران و پژوهشكده علوم شناختی جزو موسساتی هستند كه با بنیاد تحقیقاتی سائو پائولو برزیل (FAPESP) كار خود را شروع كرده اند اما فراتر از آن دانشگاه های شهید بهشتی، تهران و صنعتی شریف به طور مختلف در حال همكاری با دانشگاه های برزیل می باشند.
دومین تفاهمنامه علمی میان ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی ایران و سازمان حمایت از تحصیلات تكمیلی برزیل شامگاه چهارشنبه در راستای تقویت هرچه بیشتر پیوند های همكاری میان مراكز علمی جمهوری اسلامی ایران و كشور بررزیل و همچنین اهداف بین المللی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی امضا شد.
علمی ** 1836*شبس*1613* خبرنگار:یوسف درویشی ** انتشار دهنده: انتشاردهنده: عبدالله غفاری