به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني جامعه المصطفي، در آئين اختتاميه اين كنگره دبيران كميسيون هاي مرتبط با قرآن و علوم انساني مباحث مطرح شده در اين كميسيون ها را مطرح كردند.
* حجت الاسلام والمسلمين فاكر ميبدي دبير علمي كميسيون تخصصي «فقه و حقوق»، با بيان اين كه چهار مقاله در اين كميسيون ارائه گرديد، گفت: هدف قرآني نظام حقوقي معاهدات، از جمله نوشتارهايي بود كه معاهده وين را با آموزه هاي قرآني مقايسه و تطبيق داده است؛ نگارنده در اين مقاله به اين نتيجه رسيده كه در نظام اثبات گرايي فقط نظم منظور هدف استف در حالي كه در آموزه هاي قرآني، نظم عادلانه مورد توجه قرار مي گيرد.
وي با بيان اين كه در مقاله مرجعيت قرآن براي فقه، ضمن دغدغه مندي نسبت به مسائل فقه و قرآن كريم، بر اين موضوع كه نسبت به قرآن در حوزه فقه كم توجهي شده، خاطرنشان كرد: در اين نوشتار راهكارهايي براي برون رفت قرآن از محجوريت پيشنهاد مي شود.
فاكر ميبدي بررسي غايت تاريخ در انديشه هگن با آموزه هاي قرآني را آخرين مقاله ارائه شده در كميسيون فقه و حقوق عنوان كرد و ابراز داشت: در اين نوشتار ضمن توجه به تمايزات دو ديدگاه، بر اين موضوع تأكيد شده كه انسان در انديشه هگن مجبور تاريخ تعريف مي شود، در حالي كه در انديشه قرآني انسان مريد و مختار و خود رقم زننده تاريخ است.
*حجت الاسلام والمسلمين كاوياني، دبير كميسيون «روانشناسي تربيتي، اخلاق و تربيت» با بيان اين كه در اين جلسه پنج مقاله ارائه شد، گفت: 'تحليل روان شناختي رشد و تكامل اجتماعي از نگاه قرآن»، «تصوير سازي اعجاز آميز قرآن در بيان فضائل و رذائل اخلاقي»، «بررسي نظريه رشد و شناختي پيراژه و دلالت هاي تربيتي آن از منظر قرآن و حديث»، «چيستي تجربه عرفاني از منظر قرآن كريم »و نيز «شناسايي شبكه معنايي زيبايي در قرآن كريم» مقالات ارائه شده در اين كميسيون بود.
وي با بيان اين كه در اين مقالات آيات متكثري استفاده شده است، خاطرنشان كرد: متاسفانه در اين گروه اكثر مقالات آنگونه كه بايد به صورت عملياتي و كاربردي ناظر به جامعه سازي اسلامي نگاشته نشده و محقق عمق چنداني به تحقيقات خود نداده است، اين موضوع نيازمند جهت دهي درست عرصه هاي مختلف پژوهشي است.
*حجت الاسلام والمسلمين غلامرضا بهروز لك، دبير كميسيون تخصصي «مديريت و سياست» كنگره بين المللي قرآن و علوم انساني، «مرجعيت علمي قرآن در مطالعه سياسي»، «مهمترين شاخصه هاي مديريت از منظر قرآن كريم»، «ارتباطات ميان فردي از منظر قرآن كريم»، «قلمرو قرآن در ابعاد زندگي سازماني» را از مقالات ارائه شده در كميسيون تخصصي مديريت و سياست عنوان كرد.
كنگره بين المللي قرآن و علوم انساني با حضور جمعي از طلاب، اساتيد و قرآن پژوهان از10 مليت به همت
جامعه المصطفي العالميه ترتيب يافته بود.
در اين كنگره علاوه بر برگزاري كميسيون هاي تخصصي در خصوص موضوعات مرتبط با قرآن و علوم انساني، آيت الله سبحاني سخنراني و آيت الله جواد آملي هم در پيام تصويري به تبيين اهميت توجه به علوم انساني اسلامي پرداختند.
قرآن پژوهاني از 10 مليت جهان به زبان هاي فارسي عربي و انگليسي و فرانسه مقالات خود را ارائه كردند.
در آئين پاياني اين كنگره يكروزه از 14 انديشمند حوزوي و دانشگاهي كه مقالات آنها در موضوعات علوم حديث، مديريت، سياست، جامعه شناسي، مباني نظري، علوم تربيتي و فقه حقوق به عنوان اثر برگزيده از سوي هيئت داوران انتخاب شده بود، با اهدا لوح سپاس قدرداني شد.
از مجموع يكهزار و 153 مقاله و چكيده رسيده به دبيرخانه اين كنگره كه به زبانهاي فارسي، عربي، انگليسي، فرانسه و اردو از 10 مليت گردآوري شده، 390 مقاله پذيرفته و در 17 جلد كتاب به چاپ رسيده است.
7401/ 6133/ تنظيم: بهمن اطمينان ** انتشار- جعفرمسلمي
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۸
قم - ايرنا- كنگره بين المللي قرآن وعلوم انساني كه از صبح امروز با حضور جمعي از طلاب، اساتيد و قرآن پژوهاني از مليت هاي مختلف جهان در سالن قدس مجتمع آموزش عالي امام خميني(ره) آغاز شده بود، پنجشنبه شب به كار خود پايان داد.