محمدرضا محمدی كشكولی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار قضایی ایرنا درباره قانون مجازات اسلامی مصوب سال 92 و استفاده از مجازات های جایگزین حبس، افزود: مواد ٦٤ تا ٩٥ این قانون به استفاده از مجازات های جایگزین حبس اختصاص دارد كه این بیشتر بر كاهش جمعیت كیفری تاكید دارد و بیشترین مجازات های جایگزین در قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: محكام هم در رویه های قضایی به این سمت و سو می روند و مجازات ها را با مجازات های تكمیلی جایگزین می كنند.
این قاضی دادگاه مطبوعات درباره استفاده از مجازات های جایگزین حبس برای اهالی رسانه اظهاركرد: تجربه محاكم قضایی این است افرادی كه بصورت تخصصی كار رسانه انجام می دهند، كمتر دچار مشكل شوند و خصوصا اینكه اگر مدیرمسئولی مجرم شناخته شد شرایطی برای رسانه درنظر گرفته شود تا نیرویی كه در آن فعالیت می كند، دچار خسران و با معضل بیكاری مواجه نشود.
وی ادامه داد: اگر حتی قانون اساسی و قوانین موضوعه مطبوعات به درستی همه جوانب را در نظر بگیرد كه رویه محاكم هم همین است، اما بعضا در حوزه هایی كه خبرنگاران و رسانه ها ورود پیدا می كنند جنبه عمومی دارد نه مطبوعاتی و اگر برخوردی صورت می گیرد، بیشتر در جنبه های عمومی آن است.
قاضی محمدی كشكولی تصریح كرد: تلاش قضات بر این است تا در دادگاه های مطبوعات كه با حضور اعضای هیات منصفه برگزار می شود، رای بر اساس ضرورت ها ی اجتماعی صادر شود تا آثار اجتماعی مثبتی داشته باشد.
به گزارش ایرنا، یكی از محسنات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ١٣٩٢، حبس زدایی و استفاده از مجازات های جایگزین حبس است كه درحقیقت كاهش جمعیت كیفری زندانها یكی از مهمترین مطالبات رهبر انقلاب از مسئولان قضایی در سال های اخیر بوده است و در این راستا دستورالعمل ساماندهی و كاهش جمعیت كیفری زندانها از سوی رییس قوه قضاییه هم ابلاغ شد.
البته در برنامه ششم توسعه هم آمده كه سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی كشور مكلف است ضمن آگاهی دادن به مقامات قضایی در خصوص وضعیت آمار زندانیان و فضای آزاد زندان، ظرفیت پذیرش زندانیان را به صورت برخط و با رعایت جهات امنیتی در اختیار مقامات قضایی صلاحیت دار قرار دهد و قضات هم با لحاظ ظرفیت اعلام شده و تناسب قرار تأمین، از صدور قرارهای تأمین منتهی به بازداشت یا احكام حبس جز در موارد ضروری به موجب قوانین مربوط خودداری و با رعایت قوانین مربوط از تأسیسهای جدید كیفری مانند مجازاتهای جایگزین حبس استفاده كنند.
اجتمام**٧٣٢٩**1021
خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد**انتشار: حسین نوروزیان
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷
تهران - ایرنا - رییس شعبه ٩ دادگاه كیفری یك استان تهران گفت: رویه های قضایی محاكم به سمت استفاده از مجازات های جایگزین حبس اشاره شده در قانون مجازات اسلامی است.