گنبدكاووس - ايرنا - شهيد مهدي شكوري از شهداي مدافع حرم شهرستان گنبدكاووس درشرق استان گلستان است كه دلدادگي و عاشقي اش به خاندان اهل بيت نبي مكرم اسلام (ص) او را شيفته شهادت كرد و در راه دفاع از حريم اهل بيت (ع) در سوريه جان شيرين خود را تقديم كرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مراسم اكران مستند شهيد مهدي شكوري كه روز شنبه درمحل سالن كانون بسيج سپاه گنبدكاووس و باحضور فرمانده ناحيه بسيج سپاه، برخي فرماندهان نظامي، مسئولان و خانواده معظم آن شهيد و ديگر شهدا و نيز جمعي از دانش آموزان دختر و پسر بسيجي اين شهرستان برگزار شد، عشق و دلدادگي اين شهيد در دفاع از اسلام و اهل بيت (ع) را بيشتر نمايان ساخت.
وقتي در اين مستند حدود نيم ساعته صحبت هاي پدر، مادر، خواهر و همسر شهيد مهدي شكوري براي حاضران پخش مي شد، از سكوت حاكم بر مجلس و قطرات اشكي كه هر از چند گاهي بر گونه حاضران مي نشست، مي شد، اوج ايثار و رشادت شهيدان مدافع حرم و نيز خانواده هاي آنان را درك كرد كه حاضر شدند براي دفاع از اسلام و حرم اهل بيت (ع) از خون جگر گوشه هايشان نيز بگذرند.
شهيد مهدي شكوري متولد 14 ارديبهشت 1364 از اهالي شهر گنبدكاووس است كه در دفاع از حرم اهل بيت عصمت و طهارت (ع)، 16 فروردين 1396 به دست نيروهاي خبيث گروهك تكفيري داعش در خاك سوريه به درجه رفيع شهادت نايل آمد.
اين شهيد بزرگوار كه همسر و دو فرزند داشت، مدتي قبل از اعزام به سوريه با اصرار، رضايت همسر، پدر و مادر خويش را گرفت تا براي دفاع از حرم اهل بيت (ع) به چند هزار كيلومتر دورتر از زادگاهش برود.
اگر چه مهدي شكوري نيك مي دانست كه راه بازگشت از اين مسير سخت و دشوار، خيلي ضعيف است اما وقتي عشق به شهادت در راه خدا و اهل بيت نبي مكرم اسلام (ص) درميان باشد، سختي و مشقت راه نه تنها آسان مي شود بلكه افتخار شهادت در راه دفاع از اسلام و قرآن و رسيدن به قرب الهي و روزي خوردن در آستان دوست، شيريني و حلاوت خاصي دارد كه قابل قياس با هيچ يك از امور مادي در دنياي فاني نيست.
شايد درك اين واقعيت ها از شهادت در راه خدا و مقام و منزلت شهيد نزد پروردگان، كه نص صريح قرآن نيز است، در اوان جواني براي بسياري از جوانان بويژه جواناني كه تشكيل خانواده داده و فرزند داشته باشند، سخت باشد اما مهدي شكوري با ضميري آگاه به اين واقعيت ها دست يافته و آماده جهاد در راه خدا مي شود.
با اينكه پدر، مادر و همسرش در ابتدا مخالف رفتن او براي نبرد با گروهك هاي داعشي به كشور سوريه مي شوند اما اصرار او براي دفاع از حرم حضرت زيبب كبري (س)، ام المصائب و پيام رسان واقعه كربلا، آنان را راضي مي كند تا بگذارند، جگر گوشه شان با خيالي آسوده به نبرد با داعشيان برود.
در اين مستند، پدر شهيد شكوري با اشاره به مخالفت اوليه با اعزام فرزندش به سوريه مي گويد: اصلا فكر نمي كردم مهدي حاضر شود از همسر و دو فرزندش كه خيلي آنان را دوست داشت، دل بكند و به نبرد با داعشي ها برود.
وي افزود: وقتي اصرار بيش از حد او را ديدم و اينكه استكبار جهاني از ابتداي پيروزي انقلاب و درجنگ تحميلي از رزمندگان ما شكست خورده بود و اينك با ايجاد گروهك داعش بدنبال ضربه زدن به اسلام و انقلاب است، رضايت دادم تا فرزندم به سوريه اعزام شود.
پدر شهيد شكوري ادامه داد: البته مهدي قبل از صحبت كردن با من با همسرش صحبت كرده بود و رضايت او را گرفته بود و من نيز وقتي متوجه شدم، همسرش راضي شده، با رفتن او كه انصافا علاقه شديدي به اهل بيت (ع) و شهادت در راه آنان داشت، مخالفتي نكردم.
وي اضافه كرد: آخرين تماس من با مهدي سه ساعت قبل از شهادت او بود كه گويا زخمي شده بود، آن موقع به دلم افتاد كه فرزندم شهيد مي شود و همين اتفاق نيز افتاد به هرحال سرنوشت و روزي او نيز رسيدن به مقام شهادت بود.
مادر شهيد مهدي شكوري كه غم از دست دادن فرزند جوان را براي پدر و مادر بسيار سخت مي داند دراين مستند، مي گويد: شهادت فرزندم در راه خدا و دفاع از حرم اهل بيت (ع) يك افتخار بزرگ است.
وي در خصوص رضايتش براي اعزام فرزندش به سوريه، گفت: زماني مهدي خبر ماموريتش به سوريه را مطرح كرد كه پلاك رزمندگي گرفته بود و من هم وقتي اصرار بيش از اندازه او را براي دفاع از حرم اهل بيت (ع) و شهادت در راه آنان ديدم، رضايت داده و او را به حضرت زينب (س) سپردم.
مادر شهيد شكوري افزود: زماني هم كه خبر مجروح شدن او را شب قبل از اعلام رسمي خبر شهادتش، از پدرش شنيدم، ابتدا باور نداشتم و همان شب خواب ديدم كه جنازه اي را در مقابل من گذاشته اند و وقتي به جنازه نگاه كردم گفتم مهدي تو هستي مادر، كه از خواب بيدار شدم و چند ساعت بعد خبر شهادت او را به ما اعلام كردند.
وي مي گويد: البته من و خانواده، شهادت او را باور نداشتيم، چون هنوز بيشتر از 18 روز از اعزامش به كشور سوريه نمي گذشت كه خبر شهادت او را به ما دادند.
مادر اين شهيد بزرگوار با اشاره به اخلاق حسنه و ادب و احترام مهدي، گفت: در مدت 31 سال عمرش او حتي يك بار هم به من و پدرش بي احترامي نكرده بود، بچه بسيار سختكوشي بود و بااينكه گچكار بود و درسن 19 سالگي ازدواج كرده و مستاجر بود و نيز با سختي زندگي مي گذراند اما براي رزق و روزي خانواده خيلي كار مي كرد.
در اين مستند زيبا كه توسط گروهي از دانش آموزان بسيجي ساخته شد است، همسر شهيد مهدي شكوري نيز كه درسال 1383 با او ازدواج كرده بود، مي گويد: مهدي كه همسايه ما بود، از نوجواني عاشق اهل بيت (ع) بود و زماني كه داعشي ها به سوريه حمله كردند، خيلي دوست داشت در دفاع از حرم اهل بيت (ع) به جنگ با آنان برود.
وي گفت: مهدي خيلي اصرار مي كرد تا من رضايت بدهم تا به سوريه برود و من هم وقتي اصرار بيش از حد او را ديدم رضايت دادم البته فكر نمي كردم، خيلي زود شهيد شود زيرا مرد شجاع و با دل و جرائي بود و احتمال بازگشت از ماموريت اش بود.
همسر شهيد شكوري اضافه كرد: ماموريت مهدي 45 روزه بود و دو روز قبل از سال تحويل به سوريه اعزام شد و 16 فروردين 96 نيز خبر شهادت او را به ما دادند كه در آن لحظه به من و فرزندانم خيلي سخت گذشت، چون مهدي خيلي ما را دوست داشت.
وي درخصوص آخرين تماسش با شهيد شكوري گفت: دو شب قبل از شهادتش تماس داشت و گفت كه 'الان ماموريت هستم و امكان داره نتوانم چند روز تماس بگيريم، هر موقع فرصت شد تماس مي گيرم، شما نگران نباشيد'، كه شهيد شد.
همسر شهيد شكوري كه همچنان شهادت همسرش را باور ندارد، ادامه داد: اگرچه اكنون زندگي بدون مهدي براي من و فرزندانم سخت مي گذرد اما چون او خودش اين راه را انتخاب كرد و به خواسته اش رسيد، راضي هستيم به رضاي خدا.
اين روزها كه خبر شكست گروهك هاي تكفيري و داعشي توسط رزمندگان اسلام همه جا پخش شده، قطعا خوشحالي خانواده شهداي مدافع حرم بيش از ديگران است كه مي بينند خون فرزندان يا همسران شان در دفاع از اسلام و حرم اهل بيت نبي مكرم اسلام (ص) به ثمر نشسته است.
به گزارش ايرنا، در پايان مراسم اكران مستند شهيد مدافع حرم 'مهدي شكوري'، علاوه بر تجليل از گروه مستندساز فداييان حرم، تنديس ويژه اي نيز به پدر اين شهيد ازسوي ناحيه مقاومت بسيج سپاه گنبدكاووس اهدا شد.
شهرستان گنبدكاووس با 350 هزار نفر جمعيت درشرق استان گلستان واقع است و علاوه بر تقديم افزون بر 500 شهيد در دوران انقلاب و دفاع مقدس، سه شهيد والامقام نيز در راه دفاع از حرم اهل بيت عمصت و طهارت (ع) تقديم اسلام كرده است.
1860/3039/
گزارش : علي لكزانوري ** انتشار دهنده: تاج محمد شيري