تهران - ايرنا - درخواست پايان دخالت عربستان در امور سوريه؛ انهدام دو موشك رژيم صهيونيستي در آسمان دمشق؛ آزادسازي غوطه شرقي آخرين نبرد در سوريه؛ تجاوز به حريم هوايي لبنان براي حمله به خاك سوريه؛ بمباران مراكز تروريستي در ديرالزور؛ درخواست هاي مخالفان دولت اسد نوعي بازگشت به عقب؛ و تركيه خواستار عدم شركت نيروهاي كُرد سوريه در نشست سوچي روسيه؛ از مهم ترين رويدادهاي روز شنبه كشور سوريه است.

** بشار الجعفري رئيس هيات اعزامي دولت سوريه به مذاكرات ژنو در گفت وگو با الميادين، ضمن انتقاد از دخالت هاي آشكار عربستان در امور داخلي دمشق و حمايت از تروريسم؛ مذاكرات ژنو هشت را مفيد ارزيابي كرد و مشكل اين نشست را واكنش فرستاده ويژه سازمان ملل در امور سوريه نسبت به قرائت بيانيه رياض2 در ابتداي جلسه دانست.
به اعتقاد رئيس هيات مذاكره كننده سوري، عربستان كليد حل بحران سوريه را در دست ندارد و دستور كارهاي مسير ژنو را براي استفان دي ميستورا منحرف كرده؛ چرا كه اين طرح ها همگان را به نقطه صفر باز مي گرداند و عربستان به شكلي زننده در سوريه مداخله و از تروريسم حمايت مي‌كند و داراي مواضعي آشكار و پنهان است.

** سامانه هاي ضدهوايي سوريه با موشك هاي اسرائيلي شليك شده به سوي يك پايگاه نظامي در ريف واقع در حومه دمشق مقابله و دو فروند از آن ها را منهدم كردند.
دو موشك در نزديكي انبارهاي مهمات در منطقه اي ميان صحنايا و الكسوه در ريف دمشق سقوط كرد.
رژيم صهيونيستي با گروه تروريستي در مناطق مختلف سوريه ارتباط دارد و از آن ها پشتيباني مي كند و يگان هاي ارتش سوريه، بارها سلاح و تجهيزات ساخت اين رژيم را در مناطق پاكسازي شده از تروريست ها كشف كرده اند.

** عبدالباري عطوان تحليل گر مسايل عرب در خصوص آخرين تحولات جنگ سوريه معتقد است كه ائتلاف روسيه، سوريه و ايران به منظور تامين امنيت دمشق و شروع عمليات آزادسازي غوطه شرقي در استان ريف، يكي از نقاط اصلي تهديد پايتخت اين كشور برنامه ريزي كرده اند و علت به تعويق افتادن نشست ائتلاف ملي سوريه در سوچي نيز آزادسازي اين منطقه راهبردي است.
وي طي تحليلي در شماره امروز روزنامه راي اليوم، يكي از مهم ترين تحولات جنگ سوريه را كه بسيار مهم تر از نشست صلح سوريه در ژنو با حضور هياتي از دولت سوريه به رياست بشار الجعفري و مخالفان اين كشور به رياست نصر الحريري دانست، طرح ريزي نيروهاي ارتش سوريه براي پيشروي به سمت غوطه شرقي و آزاد سازي كامل آن؛ همچنين تامين امنيت دمشق عنوان كرد.

** به گزارش روزنامه الاخبار، حمله بامداد امروز جنگنده هاي رژيم صهيونيستي به خاك سوريه از طريق آسمان لبنان صورت گرفته است.
هواپيماهاي جنگنده رژيم صهيونيستي با پرواز بر فراز لبنان، مواضع ارتش سوريه در نزديكي شهر الكسوه واقع در 15 كيلومتري جنوب دمشق را هدف قرار داد.
اين براي چندمين بار است كه صهيونيست ها دست به چنين اقدامي مي زنند.

** انفجارهاي شديدي ساعت يك بامداد امروز دمشق پايتخت سوريه و مناطق اطراف آن را لرزاند.
اين در حالي است كه برخي رسانه هاي سوري از احتمال حمله موشكي رژيم صهيونيستي به مواضعي در جنوب پايتخت سوريه خبر مي دهند و برخي ديگر از مقابله سامانه هاي ضد هوايي سوريه با موشك هاي شليك شده از سرزمين هاي اشغالي فلسطين مي گويند.
رسانه هاي سوري، محل اين حمله را مركز الطلائع وابسته به مركز تحقيقات علمي سوريه اعلام كردند.

** بمب افكن هاي دور پرواز روسيه مراكز گروه تروريستي داعش در ديرالزور سوريه را هدف قرار دادند.
براساس بيانيه صادره از سوي وزارت دفاع روسيه؛ 6 فروند بمب افكن دور پرواز راهبردي توپولف-22 ام.3 نيروي هوافضاي روسيه براي پشتيباني هوايي از عمليات زميني واحدهاي ارتش سوريه، مراكز گروه تروريستي داعش را در چند نقطه ديرالزور هدف قرار دادند.
در يك هفته اخير هواپيماهاي روسي حدود 420 پرواز رزمي در سوريه انجام داده و بيش از 900 هدف تروريست ها را بمباران كردند.
روسيه از مهر ماه سال 94 به درخواست دمشق در سوريه عمليات ضدتروريستي انجام مي دهد.

** بشار الجعفري رئيس هيات مذاكره كننده سوريه در گفت و گوهاي ژنو 8، پس از پايان سومين نشست هيات مذاكره كننده سوريه با فرستاده سازمان ملل در امور اين كشور، بيانيه نشست مخالفان در رياض را 'بازگشت به عقب' و زبان به كار رفته در آن را تعيين پيش شرطي دانست كه برخلاف قطعنامه 2254 شوراي امنيت سازمان ملل است و تاكيد كرد كه با آن ها وارد گفت و گوي مستقيم نخواهد شد.

** هيات مذاكره كننده سوري، روز چهارشنبه وارد ژنو شد و چهارشنبه شب نخستين جلسه خود را با استفان دي ميستورا فرستاده ويژه سازمان ملل متحد در امور سوريه برگزار كرد.
هيات سوري كه مي بايست روز سه شنبه وارد ژنو مي شد در اعتراض به پيش شرط مخالفان كه خواستار كناره گيري بشار اسد از رياست جمهوري اين كشور هستند، با يك روز تاخير وارد ژنو شد.

** وزارت امور خارجه تركيه با انتشار اطلاعيه اي ضمن تاكيد بر حضور گروه هاي مختلف در نشست سوچي روسيه و اين كه نشست سوچي بايد با حضور گروه هاي مختلف سوريه برگزار شود و نه با حضور تروريست ها، اعلام كرد كه نيروهاي حزب اتحاد دمكراتيك سوريه (پ.ي.د) و يگان هاي مدافع خلق(ي.پ.گ) در اين نشست شركت نخواهند كرد.

** وزارت خارجه سوريه چند هفته پيش با اعلام موافقت اين كشور براي شركت در كنفرانس سوچي، تاكيد كرد كه پس از پيروزي هاي پياپي ارتش سوريه و نيروهاي هم پيمان كه زمينه مناسب براي گفت و گوهاي سوري – سوري را فراهم كرد، جمهوري عربي سوريه از برگزاري كنفرانس گفت و گوهاي ملي كه قرار است با مشاركت همه جريان هاي جامعه سوريه در شهر سوچي روسيه برگزار شود، استقبال و در آن شركت مي كند.

** تركيه دو گروه كردي پ.ي.د و ي.پ.گ سوريه را شاخه سوري پ.ك.ك و همه آن ها را تشكيلاتي تروريستي مرتبط به هم عنوان كرده و مخالف حضور اين دو تشكيلات كردي سوري در كنفرانس سوچي است.
اين دو گروه كُردي پ.ي.د و ي.پ.گ در شمال سوريه مستقر بوده و به ادعاي دولت تركيه در ماه هاي گذشته، بيش از چهار هزار كاميون سلاح از آمريكا دريافت كرده اند و همين امر موجب بروز تنش بين آمريكا و تركيه شده و روابط دو طرف را تا آستانه بحران سوق داده است.
خاورم**7074*شبس*1488 *خبرنگار: مينا غفراني آذر*انتشار دهنده: بهمن بامداد**