تهران - ایرنا - رییس ستاد كل نیروهای مسلح تاكید كرد: فرماندهان باید اشراف اطلاعاتی را به عنوان یك بازو و فرصت بی نظیر برای خود بدانند چرا كه اقدامی راهبردی است كه می تواند بیشترین كمك را به تصمیم گیری مناسب داشته باشد.

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، سردار سرلشكر پاسدار محمد باقری روز یكشنبه در آیین تقدیر از فرماندهان و مسئولان، سازمان ها، نیروها و یگان های موفق تر نیروهای مسلح و منتخبین هشتمین جشنواره مالك اشتر كه با حضور فرماندهان عالی رتبه نظامی در سالن كوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، این مطلب را بیان كرد.
وی در ادامه با تبریك پیروزی های بزرگ جبهه مقاومت در برابر فتنه انگیزیهای استكبار جهانی، داعش و سایر اشكال تروریسم، تصریح كرد: همان طوری كه فرماندهی معظم كل قوا فرمودند و تجربه تاریخی به ما نشان می دهد، هر گاه پیروزی بزرگی برای جبهه مقاومت و جبهه انقلاب اسلامی رقم خورده است، دشمنان برای طراحی و شكل دهی توطئه ای جدید در مسیر پیشبرد اهداف در این حوزه، عزم خود را جزم كرده اند.
رییس ستادكل نیروهای مسلح ادامه داد: از این رو می طلبد كه نیروهای مسلح بویژه با درایت، آگاهی، هوشیاری و مراقبت لازم در همه این جبهه ها حضور داشته باشند و ان شاء الله ما نمونه هایی از غافلگیر نشدن را بتوانیم نشان دهیم و با آگاهی و هوشیاری، مسیر انقلاب اسلامی با صلابت و استواری ادامه پیدا كند.
سرلشكر باقری اضافه كرد: طبیعتا در این مسیر اشراف اطلاعاتی، هوشیاری، مراقبت و همچنین توان و آمادگی دفاعی و امنیتی نیروهای مسلح گام های اساسی است كه همگی بایستی در این مساله ثابت قدم، محكم و پیش برنده حركت كنیم.
وی توضیح داد: مساله اشراف، به عنوان یك ابتكار راهبردی از جانب مقام معظم رهبری و فرماندهی معظم كل قوا و یك نمونه موفق در ارتقای نظارت و آگاهی فرمانده و مسئول به مجموعه زیردست است كه بحمدالله مسیر موفقی را ظرف سال های گذشته طی كرده است و روز به روز توانسته نمونه های موفقی را در این مسیر ارائه كند.
سرلشكر باقری خاطرنشان كرد: فلسفه اشراف به طور عام این است كه فرمانده از همه جزئیات و اتفاقات مجموعه زیردست خود آگاهی پیدا كند، نمونه های بسیار زیادی در بخش لشكری و كشوری در كشور خودمان و در حوادث منطقه ای را داریم كه كمبود یا نبود آگاهی های مدیران و فرماندهان نسبت به مجموعه های خود چه فجایع و گرفتاری هایی را ایجاد كرده است.
رئیس ستاد كل نیروهای مسلح یادآور شد: در مقابل نكته اشاره شده در بالا نیز هر یك از فرماندهان ما كه توفیق در پیشبرد ماموریت ها و وظایف خود دارند، لازمه آن و مقدمه قطعی آن، آگاهی آنان به همه مجموعه ها و جزئیات زیردست های خود بوده است.
وی در ادامه اظهار كرد: مقام معظم فرماندهی كل قوا، بارها و بارها بر مساله اهمیت و ضرورت توجه به اشراف تاكید فرموده اند كه این مهم از سوی ستاد كل نیروهای مسلح به فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح ابلاغ شده است.
وی گفت: شناسایی نابسامانی ها و اشكالات مجموعه های زیر دست مان و شناسایی عیوب و ضعف های مان برای رفع مناسب تر آنها از دیگر تاكیدات مقام معظم رهبری و فرماندهی كل قوا بوده است و انتظار فرمانده ما بر این است كه ما یك صفحه مانیتوری را در مقابل خودمان و فرماندهی معظم كل قوا ایجاد كنیم كه هر یك از فرماندهان ما در سطوح مختلف نیروهای مسلح در صورت اراده بتوانند به صورت لحظه ای و به هنگام از تمام زیرمجموعه های خود، جزئیات، نقاط قوت و ضعف، پیشرفت ها و ناكامی های آن به طور كامل آگاهی داشته باشند و بر اساس آن مدیریت مناسبی را اعمال كنند.
رئیس ستاد كل نیروهای مسلح یادآور شد: طبیعی است هرچه سطوح فرماندهان ما عالی تر و راهبردی تر باشند، این اشراف كلی تر و عام تر می شود و هر مقدار كه واحدهای ما عملیاتی تر و تاكتیكی تر شوند این اشراف جزئی تر، دقیق تر و ظریف تر می شود.
وی با اشاره به اینكه اشراف فرماندهی نقش های بسیار بااهمیتی را بر عهده دارد و بهترین كمك به فرمانده در تصمیم گیری های اساسی خواهد بود، گفت: فرماندهان باید اشراف را به عنوان یك بازو و یك فرصت بی نظیر برای خود بدانند.
سرلشكر باقری تاكید كرد: اشراف می تواند ابزار مناسبی در پیشرفت ما و ارتقای ماموریت ها و تحقق اهداف ما در مجموعه نیروهای مسلح باشد.
وی تصریح كرد: دو خواسته اساسی فرماندهی معظم كل قوا از تك تك فرماندهان نیروهای مسلح، ارتقای توان رزمی و آمادگی های رزمی است و شما می دانید كه هرگاه گزارش اشراف به محضر فرماندهی معظم كل قوا تقدیم می شود معظم له می فرمایند من به این مقدار پیشرفت قانع نیستم چرا كه شما توانایی بیشتری از این راه دارید.
وی گفت: در این مساله یعنی ارتقای آمادگی رزمی و دفاعی، هم اشراف بایستی و می تواند كمك و یار مناسبی برای فرماندهان باشد و در حل مشكلات اساسی و كلیدی نیروهای مسلح اشراف باید بتواند این مشكلات را به خوبی شناسایی كند و آنها را جلوه بدهد و به فرمانده نشان دهد و راهكارهای مناسب را ارائه كند و فرمانده این اشراف را غنیمت بشمارد و در مسیر حل این مشكلات گام بردارد.
رئیس ستاد كل نیروهای مسلح در ادامه اظهار كرد: ما باید اهمیت اساسی برای نیروهای انسانی قائل باشیم هرآنچه كه ماموریت پیش می رود یا با دشواری مواجه می شود به نیروی انسانی ما برمی گردد كه در اشراف باید این امكان به وجود بیاید كه بهتر از گذشته عناصر شایسته و كارآمد در سطوح مختلف میانی و پایینی ما به خوبی شناسایی شوند و موجبات ارتقای آنان فراهم شود تا كار به دست عناصر شایسته اداره شود.
سرلشكر باقری در پایان افزود: به حمدالله امروز در حوزه اشراف پیشرفت های بسیار مطلوبی حاصل شده و تمامی فرماندهان نیروهای مسلح مساله اشراف را در یگان های خود در نظر دارند.
به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، هدف از برگزاری این جشنواره، توسعه فرهنگ شایسته سالاری با شناسایی ،معرفی و تقدیر از سازمان ها ،نیرو ها و یگان های موفق نیروهای مسلح مبتنی بر رصد و پایش عملكرد و وضعیت آنها عنوان شده است.
ارزیابی عملكرد سالیانه مبتنی برگزارش سازمان ها و نیروها از اجرای برنامه ها و تحقق اهداف، اجرای فرامین، رفع معایب و نواقص توسط معاونت های مرتبط در ستاد كل در قالب كار گروه های كلی فرماندهی، ارزیابی و امتیاز دهی می شود.
در این جشنواره از 52 فرمانده ،معاون ،رئیس و دبیر كار گروه به نمایندگی سازمان ، نیرو و یگان موفق تر كه در سال 95 انتخاب شده اند به نیابت مجموعه تحت مسئولیت خود، تقدیر شد.
بنا به تدبیر حكیمانه فرماندهی معظم قوا در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر نظارت های تخصصی و بازدیدهای میدانی و بازرسی های موردی ، كنترل راهبردی با عنوان اشراف كلی فرماندهی به وجود آمده و چندین سال است كه این مساله ادامه دارد.
همه ساله به صورت نوبه ای آخرین وضعیت و عملكرد نیروهای مسلح مبتنی بر محورهای اساسی، مولفه و شاخص های كنترلی از طریق سلسله مراتب فرماندهی با دستورالعمل ها و فرایند مشخص از رده تیپ و همطراز گردآوری و توسط كارگروه های كارشناسی تحلیل و ارزیابی و نتیجه به همراه راهكارهای ارتقای آمادگی نیروهای مسلح به محضر فرماندهی معظم كل قوا تقدیم می شود.
نتایج حاصل از این گزارش ها علاوه بر اینكه هر فرمانده را در رده خودش نسبت به وضعیت و عملكرد زیرمجموعه و رده های تحت مسئولیت به اشراف می رساند، شاقولی خواهد بود كه هر سازمان و نیرو برنامه های خود را با آن تنظیم، اولویت های كاری را تعیین و معایب و نواقص خود را كشف و بر رفع آنها تلاش می كند.
یكی از خروجی های مهم سامانه اشراف فرماندهی، شناسایی سازمان ها، نیروها، فرماندهان و مدیران موفق می باشد كه به صورت فصلی ارزیابی می شوند و سالانه در چهار سطح سازمانی از تیپ و همطراز و بالاتر در قالب جشنواره ای كه مزین به نام مبارك مالك اشتر نخعی(ره) فرمانده شجاع و ولایتمدار امیرمومنان حضرت علی (ع) می باشد، مورد تقدیر و تشویق قرار می گیرند.
اجتمام **2181**7029**1569**
**خبرنگار : فرهاد شرف پور **انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej