تهران- ايرنا- دبير شوراي سياستگذاري حايزه مصطفي(ص) گفت: اميدواريم بتوانيم به زودي صندوق علم و فناوري با همكاري كشورهاي اسلامي ايجاد كنيم.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، مهدي صفاري نيا روز يكشنبه در مراسم دومين دوره اعطاي حايزه مصطفي (ص) افزود: اين صندوق با هدف ايجاد رفاه و امنيت براي بشريت ايجاد مي شود.
وي اظهار كرد: جايزه مصطفي يك جريان و جايزه مردمي است و امروز نيز جمعي از شايستگان جامعه حهاني و اسلامي دعوت شدند تا شريك اين حركت بزرگ شوند و فرصتي را فراهم كنند تا همه در آن شريك شوند.
صفاري نيا ادامه داد: در اين راستا بنياد علم و فناوري در راستاي فعاليت هاي خود با اعطاي جايزه مصطفي به عنوان نمونه اي موفق تلاش دارد كانوني براي توجه جهانيان به توانمندي هاي جهان اسلام فراهم كند و قصد دارد در اين راستا زنجيره علم و فناوري را در حهان ايجاد كند
رييس پارك فناوري پرديس به برگزاري مسابقه دانش آموزي نور اشاره كرد و گفت: اين مسابقه قصد دارد، زمينه پرورش دانش آموزاني خلاق را ايجاد كند تا از اين وادي دانشجوياني تربيت كند كه اندوخته هاي ارزشمندي براي رفع مسايل و چالش هاي حامعه با خود داشته باشند.
صفاري نيا ادامه داد: برگزاري دو دوره مسابقه نور و توليد سه هزار و ٦٠٠ فعاليت دانش اموزي با اين رويكرد بوده است. چنين رويكردي مي تواند منجر به نشست هاي علمي موثرتري ميان دانشمندان و پژوهشگران شود.
وي افزود: با ابتكار بنياد علم و فناوري مصطفي و با همكاري مالزي و عمان سلسله نشست هاي استپ برگزار مي شود تا هم افزايي و رشد قابل توجهي براي بشريت به ارمغان اورد.
صفاري نيا گفت: اين هفته به نام هفته مصطفي نامگذاري شده و نشست ها و سخنراني هاي علمي در ١٠ دانشگاه برتر استان هاي تهران ، اصفهان و مشهد برگزار مي شود. همچنين نشست سرمايه گذاري با حضور هشت كشور در جهت تجاري سازي علم و دانش برگزار مي شود.
وي همچنين از ٤٠٠ شخصيت حقوقي و ٥٠ شخصيت حقيقي كه در تامين مالي جايزه مشاركت داشتند، تشكر كرد.

***روند انتخاب منتخبان
رييس كارگروه علمي جايزه مصطفي (ص) نيز در اين مراسم گفت: بعد از اعلام فراخوان در ارديبشهت ٩٥ به ٧٠٠ دانشمند جهان اسلام و ٢٠٠ نهاد علمي و دانشگاهي حهان اسلام، نامزدها آثار خود را در چهار زمينه علم و فناوري نانو، علم و فناوري اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوري زيستي و پزشكي و ساير علوم به دبيرخانه ارسال كردند.
حسن ظهور با بيان اين كه آثار برگزيده اين دوره در زمينه علم و فناوري اطلاعات و ارتباطات است، گفت: يك برگزيده از بخش علم و فناوري اطلاعات و ارتباطات و يك برنده هم از بخش ساير است كه هر دو اثر به بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات مربوط مي شود و بخش هاي ديگر برگزيده نداشت.
وي درباره شرايط شركت كنندگان در جايزه مصطفي(ص) گفت: براي حوزه هاي علم و فناوري نانو، علم و فناوري اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوري زيستي و پزشكي افراد بايد اقامت و تابعيت يكي از كشورهاي اسلامي را داشته باشند؛ مي توانند مقيم آن كشور نباشند اما بايد در رفت و آمد باشند و ارتباط موثري داشته باشند. اما محدوديت سن، جنسيت و مذهب وجود ندارد، در بخش ساير نيز تابعيت با داشتن اقامت يكي از كشورهاي اسلامي لزومي ندارد اما بايد مسلمان باشد، همچنين محدوديت سن و جنس هم وجود ندارد.
رييس كارگروه علم جايزه مصطفي (ص) گفت: فراخوان اين جايزه به 363 موسسه و سازمان بين المللي 51 كشور از 57 كشور اسلامي و هزار و 622 دانشمند در 28 كشور ارسال و تا 10دي كه آخرين مهلت ارسال بود، 241 اثر از 31 كشور دريافت شد.
وي با اشاره به اين كه افراد پيشنهاد شده براي دريافت جايزه بايد سه مشخصه داشته باشند افزود: نخست اين كه دانشمند برجسته اي در زمينه علمي حوزه فعاليت خود باشد، داراي اثر علمي خاص و مشخص باشد و سوم اين كه اثرش نفوذ جهاني و يا حداقل منطقه اي داشته باشد.
وي ادامه داد: دراين راستا 57 اثر در گروه علوم و فناوري اطلاعات و ارتباطات به دبيرخانه ارسال شد كه بعد از داوري دو اثر انتخاب و براي انتخاب نهايي به شوراي سياستگذاري ارسال شد كه بعد از بررسي يك اثر برگزيده شد.
ظهور افزود: در بخش ساير علوم نيز 23 اثر به دبيرخانه ارسال كه يك اثر برگزيده شد اما در زمينه علوم و فناوري زيستي و پزشكي و نانو اثري انتخاب نشد.
بر اساس سند اجرايي جايزه پيامبر اعظم، سورنا ستاري (معاون علمي و فناوري رياست جمهوري) رييس شوراي سياست‌گذاري و مهدي صفاري نيا (رييس پارك فناوري پرديس معاونت علمي) دبير شوراي سياست‌گذاري اين جايزه است.
جايزه مصطفي (ص)، نشان عالي علم و فناوري جهان اسلام است كه هر دو سال يك‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا مي‌شود. جايزه مصطفي (ص) با شناسايي، معرفي و تقدير شايسته از برترين‌هاي علم و فناوري در جهان اسلام، علم‌آموزي و پژوهش را در جوامع اسلامي ترويج و تشويق مي‌كند.
نشان عالي علم و فناوري جهان اسلام در دومين دوره اعطاي جايزه جهاني مصطفي (ص) پس از اتمام فرايند داوري، اين جايزه امروز به دو دانشمند حوزه ICT، «پروفسور سامي ارول گلنبي» دانشمند كامپيوتر، مهندس الكترونيك و رياضيدان كاربردي اهل تركيه با مدلسازي ارزيابي عملكرد سيستم هاي كامپيوتري و «پروفسور محمدامين شكراللهي» دانشمند و دكتراي علوم كامپيوتر و ارتباطات با ارائه اثري در زمينه كدهاي رپتور اهدا شود.
جايزه مصطفي (ص) به عنوان يكي از نمادهاي شايستگي و برتري علمي در سطح جهان در سال 1391 به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي جمهوري اسلامي ايران رسيد.
اين جايزه كه به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا مي‌شود، به اثري نوآورانه در مرزهاي دانش تعلق مي‌گيرد كه از سوي افرادي شاخص در حوزه‌هاي علم و فناوري ارائه شده و زمينه‌ساز بهبود زندگي بشريت باشد.
جايزه مصطفي (ص) در دور اول به دو دانشمند مسلمان؛ خانم پرفسور جكي يينگ از سنگاپور در حوزه علم و فناوري نانو زيستي وآقاي پرفسور عمر‌ياغي شيميدان برجسته اردني براي تحقيقات دامنه دار در زمينه «چارچوب‌هاي فلز- آلي تعلق گرفت.
در هفته جايزه مصطفي (11 تا 14 آذر)، نشست هاي علمي و تخصصي در حوزه‌هاي علم و فناوري اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوري زيستي و پزشكي، علم و فناوري نانو، اقتصاد و بانكداري اسلامي در دانشگاه‌ هاي تهران، صنعتي شريف، علوم پزشكي شهيد بهشتي، علوم پزشكي تهران، امام صادق (ع)، تربيت مدرس و علم و صنعت ايران برگزار مي ‌شود.
در مدت برگزاري برنامه هاي جايزه مصطفي (ص)90 نفر از دانشمندان برجسته علمي از 30 كشور اسلامي در ايران حضور مي يابند.
مبلغ جايزه مصطفي 500 هزار دلار به هر برگزيده به علاوه مدال مصطفي(ص) است.

علمي** ٩٠١٤/9157
خبرنگار: كيميا عبدالله پور/منصوره شوشتري* انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me