تهران – ايرنا - محققان دريافتند با وجود تاثير مثبت آنتي‌بيوتيك‌ها در مقابله با عفونت‌ها و باكتري‌ها در بدن، اين داروها موجب كاهش توان سلول‌هاي ايمني در مبارزه با باكتري‌ها مي‌شوند.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، در اين تحقيقات موش‌هاي آلوده به باكتري E. coli با استفاده از آنتي‌بيوتيك سپروفلوكساسين تحت درمان قرار گرفتند. هنگام بررسي تغييرات بيوشيميايي در بدن موش‌ها مشخص شد متابوليت هايي كه سيستم سوخت و ساز بدن را كنترل مي‌كنند دستخوش تغيير شده‌اند و در بافت بدن موش به‌گونه‌اي عمل مي‌كنند كه مستقيما موجب مقاومت باكتري در برابر سيپروفلوكساسين مي‌شوند.
علاوه بر اين، آنتي‌بيوتيك به‌واسطه محدود كردن فرايند تنفس در سلول‌هاي ايمني موش، موجب ضعف اين سلول‌ها در مقابله با E.coli مي‌شود. در واقع ماكروفاژها كه سلول‌هاي سفيد و بزرگ خون هستند، توانايي خود را در كشتن باكتري از دست دادند.
بر اساس اين تحقيقات تاثير آنتي‌بيوتيك‌ها بر فرآيندهاي شيميايي سلول‌هاي بدن بيش از چيزي است كه پيش از اين تصور مي‌شد. اين واقعيت مي‌تواند ميزان تاثيرگذاري درمان‌هاي دارويي را كاهش دهد. همچنين در صورتي كه علت اين امر به درستي شناسايي شود، زمينه مقابله با مقاومت دارويي در برابر آنتي‌بيوتيك‌ها نيز فراهم خواهد شد.
محققان در تلاشند تا مطالعات خود را در مورد ساير جانوران و البته ساير انواع آنتي‌بيوتيك‌ها توسعه دهند. همچنين براي اطلاع از نحوه تاثيرگذاري آنتي‌بيوتيك‌ها بر بدن انسان، تحقيقات بيشتري لازم است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Cell Host& Microbe منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن