به گزارش ايرنا، مهدي حجت روز سه شنبه در بيست و هفتمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران از روند فعاليت شوراي عالي شهرسازي ومعماري انتقاد كرد و افزود: اگر دولت درباره شهرسازي تكليفي را بدون توجه به ديدگاههاي شهرداري ابلاغ ميكند، پس بايد عوارض آن را نيز پرداخت كند.
وي تصريح كرد: نميشود نمايندگان دولت در شوراي عالي شهرسازي ومعماري، طرحي را بدون در نظر گرفتن عواقب و پيامدهاي آن تصويب كنند.
وي اظهار كرد: وقتي شوراي عالي ميگويد بيشتر از 11 طبقه در شهر ساخته نشود، به اين موضوع فكر نميكند كه درآمد شهرداري كاهش مي يابد، پس اگر دولت تكليفي را به اين شكل ابلاغ مي كند، خودش هم عوارض آن را پرداخت و پيامدهاي آن را بپذيرد.
معاون شهردار تهران گفت: در شرايط موجود شهرداري تهران 2 راه دارد، يا از آنچه به وجود آمده گلايه كند و يا براي خارج شدن از اين منجلاب و گرفتاري، چاره انديشي شود.
وي با بيان اينكه با معاونان گذشته شهرسازي ومعماري شهرداري تهران براي اطلاع از رويكرد فعاليت هاي اين حوزه در گذشته تاكنون صحبت كرده ام، گفت: اگر بدنبال ارتقاي كيفي زندگي شهروندان هستيم، بايد تفاوت ها و مزيت هاي مناطق را شناسايي و مشخص كنيم.
معاون شهردار تهران تاكيد كرد: معاونين شهرسازي معماري شهرداري در سطح مناطق هنوز گرفتار تراكم فروشي هستند و رويكرد اصلي ما تغيير در رويكرد و رويه توجه صرف به كالبد شهر است.
حجت با بيان اينكه در گذشته 5درصد قيمت هر ساختمان به عنوان عوارض به شهرداري پرداخت ميشد، گفت: با حذف اين قانون، درآمدهاي شهرداري يكباره 300برابر كم شده و به همين دليل شهرداري به سراغ تنفروشي رفت.
معاون شهردار تهران گفت: براي شارژ(تامين هزينه ها) ساختمان در شهر تهران سالانه حدود 6 ميليون تومن پرداخت مي كنيم، اما عوارض خدمات شهري در تهران سالانه 120 تا 130 هزار تومان است، شهروندان بايد حق نگهداري از شهر را پرداخت كنند.
وي در خصوص طرح تفصيلي شهر تهران نيز گفت: دراين خصوص 2 ديدگاه براي تجديدنظر در اين طرح وجود دارد، اول اينكه بررسي كنيم آيا اين طرح با آنچه كه اتفاق افتاده انحراف داشته يا درست است و دوم اينكه توقع ما از آينده شهر چقدر در طرح تفصيلي مورد توجه قرار گرفته است.
حجت، برگزاري مسابقه سالانه بهتريننماي ساختمان در تهران را از جمله برنامه هاي اين معاونت در زمينه بهبود شرايط شهرسازي در تهران عنوان كرد.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران در ادامه با اشاره به ضرورت احياي بافت هاي فرسوده، گفت: در خصوص ايمنسازي ساختمانها بايد به موضوع توجه كنيم.
وي افزود: اول ساختمانهايي كه در سطح شهر وجود دارند و دوم ساختمانهايي كه قرار است در آينده احداث شوند.
به گفته وي، به عنوان مثال، مطابق پيشنهادي كه وزارت بهداشت ارائه كرده، قرار است در محوطه باز كناره بيمارستان ها، بيمارستان جديدي ساخته شود تا بيمارستان از ساختمان فرسوده به ساختمان جديد منتقل شود و سازه ساختمان قبلي جمع آوري و تبديل به حياط شود.
حجت همچنين به موقعيت فرهنگي تپههاي عباسآباد در شهر تهران اشاره و تاكيد كرد:
اين اراضي به يك منطقه فرهنگي تبديل شده كه بايد از ظرفيت و داشته هاي آن به خوبي استفاده كنيم.
معاون شهردار تهران در خصوص برخي گودهاي رها شده در سطح شهر نيز گفت: موضوع گود خيابان فرهنگ به طور كامل بررسي و مشكل آن حل شده، گود كنار برج ميلاد نيز به واسطه مشكل پذيرفته نشدن طرح حامي مالي، بلاتكليف مانده كه قرار است تا عمليات استحكام بخشي آن انجام شود.
به گزارش ايرنا، معاون شهرسازي و معماري شهردار تهران امروز با حضور در جلسه شوراي شهر، گزارشي از فعاليت هاي اين معاونت به اعضاي شورا ارائه كرد.
* براي اطلاع از اخبار متنوع انتشار يافته در شبانه روز با كانال ايرنا استان تهران در تلگرام به نشاني IRNATEHRAN@ همراه شويد.
خبرنگار: معصومه آقا اميني - انتشار: محسن فتاحي
تهرام/7244/1109**1625
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۱
تهران- ايرنا - معاون شهرسازي و معماري شهردار تهران گفت: در شهر تهران بيش از حد تصور ساختمان احداث شده و ديگر اين شهر ظرفيتي براي ساخت وساز ندارد.