همدان- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان با تاكید بر حفظ و حراست از منابع آبی استان، گفت: 2 هزار و 574 حلقه چاه غیر مجاز در این استان مسدود شده است كه در اجرای طرح تعادل بخشی و جلوگیری از برداشت بی رویه منابع آبی همدان موثر بوده است.

محمود رضا عراقی روز سه شنبه در شورای حفاظت از منابع آب استان همدان كه در استانداری برگزار شد، اظهار كرد: انسداد چاه های غیرمجاز، كنترل اضافه برداشت از چاه ها، نصب كنتورهای هوشمند حجمی و فهام (طرح كنترل كنتورهای برق از راه دور) و جلوگیری از قاچاق سوخت برای چاه های غیرمجاز باید مانند گذشته استمرار داشته باشد.
عراقی همچنین خواستار ادامه یافتن طرح ساماندهی چاه های فاقد پروانه كشاورزی، اصلاح الگوی كشت و افزایش بازدهی و بهره وری در بخش كشاورزی، ایجاد تشكل های آب بران و انجام حمایت های مالی و فنی از آنها شد.
وی بر تقویت و استقرار گروه های گشت و بازرسی برای كنترل برداشت از سدهای در حال بهره برداری و جلوگیری از دخل و تصرف در حریم و بستر رودخانه ها نیز تاكید كرد.
سرپرست شركت آب منطقه ای همدان در این جلسه با اشاره به اجرای طرح تعادل بخشی آب در استان گفت: در این راستا 151جلسه شورای حفاظت از منابع آب استانی و شهرستانی در سطح استان تشكیل شده است.
منصور ستوده به انسداد 2 هزار و 574 حلقه چاه غیرمجاز از ابتدای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی آب اشاره كرد و یادآورشد: این میزان موجب 212 میلیون مترمكعب صرفه جویی در مصرف آب شده است.
وی خاطرنشان كرد: سه هزار و 478 دستگاه كنتور هوشمند آب و برق بر روی چاه های مجاز نصب شده كه بیشترین آنها مربوط به دشت رزن – قهاوند است.
ستوده گفت: تعهد ما برای نصب كنتور در سالجاری تعداد 400 دستگاه بوده است كه تاكنون تعداد 323 دستگاه نصب شده كه پیشرفت 81 درصدی نسبت به تعهد نصب را نشان می دهد.
سرپرست شركت آب منطقه ای همدان با بیان اینكه سد اكباتان ذخیره آبی خوبی برای همدان محسوب می شود، تصریح كرد: حجم سد اكباتان درحال حاضر به 13 میلیون مترمكعب كاهش یافته است.
ستوده گفت: در فصول غیر زراعی سال، آب های سطحی مربوط به رودخانه های دره مرادبیگ، خاكو و عباس آباد برای مصارف شرب مورد استفاده قرار می گیرد كه میزان برداشت از سد اكباتان را كاهش می دهد.
تمام دشت‌های استان همدان جهت برداشت آب محدودیت های اعمال شده و ممنوعه ارزیابی شده اند و سه دشت اسدآباد، رزن - قهاوند و كبودرآهنگ به دلیل برداشت بیش از حد 'ممنوعه بحرانی' هستند.
7527/2090
خبرنگار: زهرازارعی** انتشاردهنده: سعید زارع كندجانی