دكتر غلامرضا گودرزي روز چهار شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين طرح ها در راستاي دستيابي به اهداف اقتصاد مقاومتي و استفاده بهينه از نهاده هاي كشاورزي، آب و معرفي ارقام با بهره وري بالا، مقاوم در برابر كم آبي و تنش هاي محيطي در بخش هاي مختلف آغاز شده است.
وي ادامه داد: در بخش تحقيقات گياه پزشكي 2 طرح تحقيقاتي در زمينه بيماري هاي گياهي و چهار طرح در زمينه آفات گياهي و در بخش منابع طبيعي هفت طرح در زمينه مرتع، 2 طرح در زمينه جنگل، چهار طرح در زمينه ذخاير ژنتيكي، 2 طرح در زمينه فرسايش و 2 طرح در زمينه گياهان دارويي توسط محققان اين مركز آغاز و در دست مطالعه قرار گرفت.
رييس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي افزود: در بخش آبخيزداري نيز سه طرح تحقيقاتي در حوزه فرسايش، حفاظت خاك و مهندسي و در بخش زراعي و باغي براي معرفي نژادهاي برتر، هشت طرح تحقيقاتي در زمينه محصول گندم، چهار طرح محصول جو، 2 طرح تحقيقاتي در حوزه گياهان علوفه اي، 2 طرح در زمينه محصول پياز، 9 طرح در زمينه محصول لوبيا، يك طرح انار، يك طرح زيتون، 2 طرح در زمينه پايش عناصر غذايي، يك طرح در زمينه تغذيه گياهي و يك طرح در زمينه فيزيك خاك در دست مطالعه و تحقيق قرار گرفته است.
گودرزي گفت: در بخش فني و مهندسي نيز 2 طرح در زمينه خاك ورزي حفاظتي، 2 طرح مهندسي آبياري، يك طرح مهندس گلخانه و 2 طرح در زمينه روش هاي كاشت در دست اقدام است.
وي ادامه داد: همچنين مطالعه سه طرح تحقيقاتي در حوزه اقتصادي بودن طرح هاي تحقيقاتي مركز، و هفت طرح تحقيقاتي در بخش علوم دامي شامل مديريت تغذيه دام، مديريت پرورش دام، مديريت توليد مثل دام آغاز شده است.
رييس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي ارزيابي و شناسايي لاين هاي لوبيا چيتي مناسب براي مديريت هاي زراعي كم نهاده را از جمله طرح هاي در دست بررسي اين مركز عنوان كرد و گفت: اين طرح تحقيقاتي با بررسي 150 ژنوتيپ لوبيا چيتي از سال گذشته در پرديس تحقيقات و آموزش لوبياي خمين آغاز شده و امسال سال دوم اجراي اين طرح به اتمام رسيده است.
گودرزي افزود: تاكنون تعدادي ژنوتيپ لوبيا چيتي با عملكرد مناسب در شرايط زراعي كم نهاده شناسايي شده و در سال آخر آزمايش، ژنوتيپ هاي برتر معرفي مي شود.
گودرزي افزود: ارزيابي مقدماتي لاين هاي زودرس و متحمل به تنش خشكي در لوبيا چيتي از ديگر طرح هاي در دست بررسي مركز تحقيقات كشاورزي استان مركزي است.
وي ادامه داد: با توجه به محدوديت منابع آبي در كشور، انتخاب و كشت گياهان مقاوم به خشكي از اولويت هاي بخش كشاورزي است و بر اين اساس در يك طرح سه ساله كه از سال گذشته در پرديس تحقيقات و آموزش لوبياي خمين آغاز شده، تعداد 124 ژنوتيپ مورد بررسي قرار گرفتند.
رييس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي گفت: تاكنون تعدادي از ژنوتيپ هاي مورد بررسي مقاومت خوبي به كم آبي داشتند كه با تكميل آزمايش در سال آينده، ژنوتيپ هاي برتر معرفي مي شود.
گودرزي افزود: معرفي ارقام گندم ديم و شناسايي ارقام گندم مقاوم به خشكي از ديگر طرح هاي تحقيقاتي در دست بررسي اين مركز است كه مطالعه آنها از سال گذشته آغاز و در دست بررسي قرار دارند.
مركز تحقيقات كشاورزي استان مركزي در سال 62 و مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سال 72 به بهره برداري رسيده است كه با ادغام وارتخانه هاي كشاورزي و جهاد سازندگي در سال 79 با عنوان مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي سپس در سال 94 با ادغام مراكز آموزش جهاد كشاورزي استان ها اين مركز با نام مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان فعاليت كند.
اين مركز داراي بخش هاي تخصصي پژوهشي مشتمل بر گياه پزشكي، منابع طبيعي، آبخيزداري، زراعي و باغي، فني و مهندسي است.
مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي داراي هفت ايستگاه تحقيقاتي است كه بستر مناسبي براي اجراي طرح هاي تحقيقاتي فراهم كرده است.
2 ايستگاه از اين ايستگاه ها به صورت ملي (پرديس تحقيقات و آموزش ملي لوبياي خمين و پرديس تحقيقات و آموزش انار ساوه) و پنج ايستگاه ديگر (ايستگاه منابع طبيعي مهندس يونسي خسبيجان، گياهان دارويي علي آباد، علوم دامي فدك، آبخوانداري خشكرود و ايستگاه تحقيقات كشاورزي اراك) بصورت استاني فعاليت مي كنند.
1955/3075/خبرنگار:مهدي عظيمي *** انتشاردهنده: حسين مهدي زاده
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۹
اراك - ايرنا - رييس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي گفت: مطالعه 74 طرح تحقيقاتي در حوزه هاي مختلف آب و معرفي محصولات سازگار با كم آبي و تنش محيطي امسال در اين مركز آغاز و در دست اجرا قرار دارد.