تهران – ایرنا – شبكه تلویزیونی سی ان ان به دنبال قصد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا برای به رسمیت شناختن بیت المقدس بعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، در تحلیلی گفت: تصمیم رئیس جمهوری آمریكا برای به رسمیت شناختن یكجانبه بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، بدون تدبیر سیاسی و تنها به دلیل عمل كردن به وعده انتخاباتی خود، اقدامی تحمیلی است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سی ان ان با اشاره به واكنش های منطقه ای و بین المللی به قصد رئیس جمهوری آمریكا درمورد انتقال سفارتخانه این كشور از تل آویو به بیت المقدس، افزود: بسیاری از سران كشورهای منطقه نسبت به بروز خشونت در پی این تصمیم هشدار داده اند.
'دالیا داسا كای' (Dalia Dassa Kaye) مدیر 'مركز سیاست عمومی خاورمیانه' به سی ان ان گفت: این اقدام دونالد ترامپ نه تنها بی حرمتی به تمامی جهان اسلام است، بلكه پیامدهای درازمدتی برای آمریكا به دنبال خواهد داشت.
مدیر مركز سیاست عمومی خاورمیانه افزود: این موضوع همچنین روند مذاكرات صلح (سازش) را كه هم اكنون در وضعیت دشواری قرار دارد، به مخاطره می افكند و حتی توجه به بخش شرقی بیت المقدس كه فلسطینی ها بر آن ادعا دارند نیز توسط رئیس جمهوری آمریكا، نادیده گرفته می شود.
كای گفت: باید نگران منافع آمریكا و همچنین بروز ناآرامی و خشونت هایی در منطقه بود.
سی ان ان دربخشی دیگری از این تحلیل درباره قصد ترامپ به انتقال سفارت آمریكا از تل آویو به بیت المقدس گفت: قطعا این اقدام بدون تدبیر سیاسی و تنها برای عمل كردن به وعده انتخاباتی سال گذشته (2016) ترامپ صورت می گیرد.
سی ان ان افزود: چراكه روسای جمهوری گذشته آمریكا مانند بیل كلینتون و جرج دبلیو بوش نیز پیش از برسر كار آمدن، چنین تصمیمی داشتند، اما بعدا متوجه شدند كه این كار تحریكات بسیاری به دنبال دارد و از اجرای آن صرف نظر كردند.
این رسانه تصویری آمریكایی همچنین افزود: دولت اوباما از اجرای این كار خودداری ورزیده و گفته بود این مساله را باید به فلسیطینی ها و اسرائیل در روند مذاكرات صلح ، واگذاشت؛ اكنون قصد رئیس جمهوری ترامپ، اقدامی تحمیلی و یكجانبه از سوی آمریكا به شمار می رود.
'وندی گروئل' (Wendy Greuel) تحلیلگر سیاسی و عضو سابق شورای لس آنجلس دراین باره به سی ان ان گفت: موضوع این است كه رئیس جمهوری آمریكا چگونه می خواهد آنرا اجرا كند.
گروئل افزود: قطعا این اقدام هزینه سیاسی داخلی برای شخص رئیس جمهوری آمریكا به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، «سارا سندرز» سخنگوی كاخ سفید در كنفرانس خبری روز گذشته ( سه شنبه) خود گفت كه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا قرار است روز چهارشنبه تصمیم خود را در خصوص سفارتخانه آمریكا در سرزمین‌های اشغالی اعلام كند.
انتقال سفارت آمریكا از تل‌آویو، از وعده‌های انتخاباتی رئیس جمهوری آمریكا بوده است.
با وجود اینكه دولت آمریكا مطابق با قانون مصوب 1995 كنگره این كشور، موظف به انتقال سفارتخانه خود به بیت‌المقدس (اورشلیم) است، با این حال تمامی رئیسان جمهوری پیشین این كشور اجرای این قانون را هر 6 ماه یكبار معلق كرده‌ بودند. ترامپ نیز در ماه ژوئن با تعلیق مجدد روند اجرای قانون مربوطه، تصمیم‌گیری در این رابطه را به ابتدای ماه دسامبر (10 آذر) موكول كرده بود؛ با این حال این مهلت زمانی بدون اعلام تصمیم نهایی پایان یافت.
رئیس جمهوری آمریكا در نهایت روز سه شنبه در تماس تلفنی با سران برخی كشورهای منطقه از جمله مصر و اردن و همچنین «محمود عباس» رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین، تصمیم خود را برای انتقال سفارت آمریكا به قدس، علنی كرد. این در شرایطی است كه هم زمان برخی دولت‌های منطقه نسبت به این اقدام واكنش تندی نشان و نسبت به پیامدهای آن هشدار دادند.
از جمله این افراد، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری تركیه بود كه قدس را «خط قرمز» آنكارا دانست و گفت كه چنانچه این شهر به عنوان پایتخت اسرائیل معرفی شود، روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع می‌كند.
عبدالله دوم پادشاه اردن نیز در واكنش به این تصمیم رئیس جمهوری آمریكا یادآور شد: این گونه تصمیم ها می تواند پیامدهای وخیمی برای امنیت و ثبات خاورمیانه داشته باشد.
درهمین حال سید عمار الحكیم رهبر جریان حكمت ملی عراق گفت: انتقال سفارت آمریكا به بیت المقدس به منزله از بین بردن فلسطین و اهانت و هتك حرمت به همه اعراب و مسلمانان است.
اروپام **1302**1486**مترجم شنیداری: بهروز وفاداری**انتشار دهنده: محسن شریفی**