تهران -ايرنا - بيش از يازده سال از عروج ملكوتي شهيد مهدي ميرافضلي مي گذرد، ولي همچنان هر لحظه جايش در محل كار و منزل خالي است، احساسي كه از حرفه اش كه تلفيقي از آرامش كوير و شوق شكار لحظه هاست به جا مانده است.

در 15 آذر 1384 هواپيماي سي - 130حامل خبرنگاران براي پوشش رزمايش نيروهاي مسلح عازم چابهار بود كه سقوط كرد، سيد مهدي ميرافضلي يكي از شهداي اين پرواز بود.
سيدمهدي ميرافضلي عكاس خبرگزاري جمهوري اسلامي كه يكي از خوش ذوق ترين عكاسان خبري ايرنا بود، سال 1347 در منطقه كويري يزد متولد شد و تا پايان عمر آرامش خاص مردان كوير را به همراه داشت.
وي در سال 1368 پس از پايان تحصيلات متوسطه، به استخدام خبرگزاري جمهوري اسلامي در آمد و از همان ابتدا در امور هنري و گرافيكي و در روابط عمومي سازمان به كار مشغول شد.
اين شهيد همزمان موفق كسب مدرك فوق ديپلم عكاسي از دانشكده خبر و فيلمبرداري از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شد؛ روي گشاده سيد مهدي افضلي، از وي تصويري دوستي خوب و ياري همراه در خبرگزاري در ذهن همكاران حك كرد.
شوق ارتقاي روحي و معنوي باعث شد كه ميرافضلي تاب ماندن در روابط عمومي را نياورد و با انبوهي از تجربه و هنر، وارد عرصه عكاسي خبري شد.
ميرافضلي، همواره به دنبال شكار لحظه ها بود و دوربين خود را همانطور كه در آخرين لحظات زندگي در كنار داشت، هرگز از خود دور نكرد.
او در عين حال، در بسياري از نمايشگاه هاي عكس شركت مي كرد و با پشتكار فراوان، درد و رنج مردمي را كه در گوشه هاي فراموش شده اجتماع به تصوير كشيده بود، در معرض ديد وجدانها قرار مي داد. از شهيد ميرافضلي يك فرزند دختر به نام زينب السادات و يك پسر به نام سيدعلي به يادگار مانده است.
فاطمه ابوالحسني همسر شهيد ميرافضلي به مناسبت سالگرد شهادت همسرش در گفت و با خبرنگار اجتماعي ايرنا تعهد، علاقه به كار و مهرباني، خوش خلقي را از صفات شهيد مير افضلي برشمرد و گفت: شهيد ميرافضلي با همه مهربان بود.
وي درباره علاقه و تعهد همسرش به كار گفت: شهيد مير فضلي علاقه زيادي به كار داشت؛ سعي مي كرد تمام وظايفش را به بهترين نحو انجام دهد.
همسر شهيد مير افضلي با بيان اين كه هنوز هر لحظه در خانه به ياد ايشان هستيم، اظهار كرد: همسرم مانند ديگر شهدا نمونه كامل يك انسان كامل بود؛ علاقه زيادي به خانواده داشت و همواره با همه افراد با خوش خلقي برخورد مي كرد.
ابوالحسني افزود: در طول يازه سال زندگي با وي حتي يك مورد بد خلقي و تندي از او به ياد ندارم؛ هنگام ورودش به خانه آرامش را با خود به همراه مي آورد؛ ممكن بود گاهي از موضوعاتي ناراحت باشد اما هيچ گاه آن را بروز نمي داد؛ با وجودي كه مدت زيادي از شهادت او گذشته است، هر لحظه جاي خالي اش را در خانه احساس مي كنم.
وي گفت: شهيد مير افضلي نسبت به مادرشان بسيار مهربان بود و همواره به وي احترام مي گذاشت.
همسر شهيد مير افضلي درباره شب قبل شهادت همسرش گفت: شهيد ميرافضلي تا ديروقت با دخترم حرف زد و در حال برنامه ريزي براي پس از بازگشت از اين ماموريت بود؛ هنگامي كه صبح روز حادثه از زير قرآن گذشت تا از خانه خارج شود، از من خواست بچه ها را بيدار نكنم؛ مي گفت كه ماموريت كوتاهي است و به زودي بازمي گردد.
وي گفت: اتفاقات و اخبار پس از وقوع حادثه آنقدر سخت و دردناك است كه بيانش نيز سخت است؛ ولي روزي در خانه به ياد ندارم كه ياد و خاطره اي از اين شهيد بيان نشود.
ابوالحسني با انتقاد از بي توجهي ها و نامهرباني از سوي مسئولان ايرنا به خانواده وي گفت: فقدان و شهادت همسرم خسران بزرگي است و ديگر نبايد درگير مشكلات اقتصادي باشيم و بايد مسئولان ايرنا توجه بيشتري به خانواده شهدا داشته باشند.
سپهدار ساجدي و سيدمهدي ميرافضلي خبرنگار و عكاس خبرگزاري جمهوري اسلامي، از شهداي اصحاب رسانهدر حادثه سقوط مرگبار هواپيماي سي - 130 ارتش بودند كه در طول عمر خود مفهوم انسانيت را بطور كامل معنا كردند.
در اين سانحه هوايي كه 15 آذرماه سال 1384 رخ داد، 94 مسافر شامل اعضاي ارتش و خبرنگاراني كه براي پوشش خبري رزمايش عاشقان ولايت عازم چابهار در جنوب شرقي ايران بودند، جان باختند.
اين حادثه بر اثر نقص فني در هواپيماي سي - 130 و دقايقي پس از برخاستن آن از باند فرودگاه مهرآباد رخ داد و اين هواپيما در منطقه شهرك توحيد تهران سقوط كرد.

اجتمام**3377**2181*2025
خبرنگار: سمانه زين العابدين *ناشر: ليلا جودي
**آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
irnaej@
https://t.me/irnaej