به گزارش روز شنبه ايرنا، دولت دوازدهم، عزم جدي براي توسعه سريعتر پالايشگاه ميعانات گازي كشور و خودكفايي در توليد بنزين دارد به طوري كه در ماه هاي اخير، موانع مديريتي و ساختاري پيش روي توسعه اين پالايشگاه را بر طرف كرد.
اكنون فاز نخست اين پالايشگاه به بهره برداري رسيده، اما وزارت نفت در نظر دارد كه هر چه سريعتر فازهاي دوم و سوم اين پالايشگاه را نيز راه اندازي كند.
در صورت بهره برداري از همه فازهاي پالايشگاه ستاره خليج فارس، ميزان توليد بنزين كشور روزانه 36 ميليون ليتر افزايش مي يابد كه در صورت تحقق آن نه تنها واردات به صورت كامل قطع مي شود، بلكه ايران به صادر كننده بنزين تبديل مي شود.
**استفاده از فرصت قطع برق پالايشگاه براي اتصال واحدهاي فازهاي 2 و 3
به گزارش شركت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي، محمدعلي دادور مديرعامل شركت نفت ستاره خليجفارس درباره خارج شدن موقت اين پالايشگاه از مدار توليد، بيان داشت: اين اتفاق بر اثر برخورد يك بيل مكانيكي با كابل برق 63 كيلوولت اتفاق افتاد كه باعث از دست رفتن شبكه برق اصلي و اضطراري پالايشگاه و از سرويس خارج شدن پالايشگاه شد.
وي با بيان اين كه در مدت يك روز شبكه برق تعمير شد، افزود: البته در اين مدت تصميم گرفته شد كه تمام انشعابات يوتيليتي (تجهيزات جانبي و پشتيباني) و فرآيندي موردنياز براي راه اندازي و توليد تجاري فازهاي دوم و سوم برقرار شود.
مديرعامل شركت نفت ستاره خليجفارس اضافه كرد: بدين ترتيب، در هنگام راه اندازي فازهاي دوم و سوم ديگر، نياز به از سرويس خارج شدن فاز اول و يا اجراي عمليات پر ريسك براي برقراري انشعابات موردنياز فازهاي دوم و سوم در حين توليد فاز اول نخواهد بود.
دادور با بيان اين كه از روز يكشنبه، واحدهاي مختلف پالايشگاه در مدار فعاليت قرار خواهند گرفت، ادامه داد: از ابتداي آبان ماه، تيم مميزي انرژي با هدف شناسايي و كاهش سوخت و ضايعات تشكيل شد كه منجر به كاهش سوخت و ضايعات از 10 درصد خوراك پالايشگاه به كمتر از يك و نيم درصد از خوراك پالايشگاه شد.
وي يادآور شد: با توجه به اينكه اعمال بعضي از اين تغييرات نياز به از سرويس خارج كردن پالايشگاه داشت در اين مدت فرصت را غنيمت شمرده و تغييرات مورد نظر تيم مميزي را اعمال كرديم.
**تحويل دومين محموله بنزين يورو 5
اين عضو هيات مديره شركت نفت ستاره خليجفارس اضافه كرد: دومين محموله بنزين يورو 5 تحويل انبار نفت شهيد رجايي خواهد شد.
مديرعامل شركت نفت ستاره خليجفارس در مورد حقوق معوقه كاركنان شركت نفت ستاره خليجفارس و نيز كاركنان شاغل در شركت هاي پيمانكار اين پالايشگاه افزود كه از آبان ماه تاكنون سه ماه حقوق معوق كليه كاركنان اين پالايشگاه تسويه شده است.
دادور در انتها از شروع به كار 60 نفر ديگر از قبولشدگان در آزمون ورودي شركت نفت ستاره خليجفارس خبر داد و ابراز اميدواري كرد كه با آموزش اين نيروهاي جوان در فاز يك براي راهاندازي فاز 2 و 3 پالايشگاه از توان اين نيروهاي جوان استفاده شود.
شركت نفت ستاره خليجفارس پس از انجام تغييرات مديريتي در اواخر مهرماه 100 نفر از پذيرفتهشدگان در آزمون ورودي اين شركت كه در دوره مديريتي قبل بهصورت غيرقانوني از كار بركنار شده بودند را به خدمت گرفت و با احتساب اين 60 نفر تاكنون 160 نفر از نيروهاي جواني كه حائز بهترين رتبه در آزمون ورودي شده بودند را مشغول به كار كرده است.
**بزرگترين پالايشگاه ميعانات گازي كشور
پالايشگاه 360 هزار بشكه اي ستاره خليج فارس به عنوان بزرگترين پالايشگاه در دست ساخت ميعانات گازي منطقه خاورميانه، از ظرفيت توليد روزانه 36 ميليون ليتر بنزين و 14 ميليون ليتر گازوييل با استاندارد يورو چهار اتحاديه اروپا برخوردار است.
پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس، متعلق به شركت نفت ستاره خليج فارس، نخستين پالايشگاه در حال ساخت كشور است كه از خوراك ميعانات گازي استفاده مي كند.
قرارداد ساخت پالايشگاه ستاره خليج فارس در اواسط دهه 1380 به امضا رسيد كه قرار بود در چهار سال، با افزايش توليد بنزين و خودكفايي كشور در اين فرآورده راهبردي هر چه زودتر ساخته شود اما اين هدف هيچگاه محقق نشد و ساخت آن به دليل تحريم و سوءمديريت طبق برنامه پيش نرفت و بارها با تاخير افتاد.
در نهايت، در دولت يازدهم بخش هايي از مرحله نخست اين پالايشگاه به بهره برداري رسيد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام 2022**6075
خبرنگار: ميثم طاهري* انتشار: زهرا هجيني نژاد
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۲
تهران- ايرنا- مديرعامل پالايشگاه ستاره خليجفارس با بيان اين كه امروز دومين محموله بنزين يورو 5 تحويل خواهد شد، گفت: تمام انشعابات يوتيليتي (تجهيزات جانبي و پشتيباني) و فرآيندي موردنياز براي راه اندازي فازهاي دوم و سوم اين پالايشگاه برقرار مي شود.