ماریا قادریفرح روز شنبه در جمع دانشجویان بهداشت مواد غذایی، بیان كرد: برچسب نشانگرهای رنگی تغذیه ای، مشاوری مطمئن در انتخاب تغذیه سالم است.
وی یادآوری كرد: طرح برچسب گذاری نشانگرهای رنگی تغذیه ای از سال 94 توسط سازمان غذا و دارو آغاز شد و این طرح با اسم چراغ راهنمای تغذیه ای یك طرح جهانی است كه در واقع نقش مشاوره ای را در انتخاب تغذیه سالم دارد.
وی افزود: با توجه به استقرار دبیرخانه برچسب گذاری نشانگرهای رنگی تغذیهای در دانشگاه علوم پزشكی همدان، این برچسب بر روی 96 درصد محصولات صنایع غذایی این استان نصب شده است.
كارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان اضافه كرد: صنایع غذایی همدان بیشترین آمار درج نشانگرهای رنگی تغذیهای را در كشور به خود اختصاص دادند و تا پایان سال بر روی تمامی محصولات این برچسب درج می شود.
قادری اظهار كرد: اجرای طرح برچسب گذاری نشانگرهای رنگی تغذیه ای یك رقابت سازنده برای ارائه محصول سالم در بین صنایع غذایی به وجود آورده است و هم اینك شاهد كاهش استفاده از نمك، چربی و قند در بیشتر محصولات هستیم.
وی گفت: این طرح ابزاری برای انتخاب محصولی سالم و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر به ویژه بیماری های قلبی و عروقی، چاقی، دیابت و دیگر بیماری ها است.
به گزارش ایرنا سازمان غذا و دارو طرحی را به عنوان نشانگرهای رنگی تغذیه ای به منظور مبارزه با بیماری های مزمن از قبیل دیابت ارائه كرد كه می تواند در انتخاب غذای سالم به همه افراد به ویژه مبتلایان به بیماری های خاص همچون دیابت كمك كند.
این نشانگرها میزان موادی نظیر كربوهیدرات، چربی كل، چربی ترانس و مقدار نمك به كار رفته در ماده غذایی را نشان می دهد.
همچنین استفاده از محصولاتی كه كربوهیدرات آنها دارای نشانگر سبز است به كنترل قند خون در افراد دیابتی كمك می كند.
انتخاب محصولاتی با چربی و اسید چرب ترانس با نشان سبز باعث كنترل هیپر لیپیدمی (چربی خون بالا) در این بیماران می شود و محصولات با میزان نمك كم كه نشانگر سبز دارند از پیشرفت بیماری های كلیوی و پر فشاری خون پیشگیری می كند.
از این رو به تمامی افراد به ویژه افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود به نشانگرهای رنگی در موقع خرید اقلام غذایی توجه كنند.
7526
خبرنگار: علیرضا جهانگیری** انتشار دهنده: سعید زارع كندجانی
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵
همدان - ایرنا - كارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان گفت: برچسب نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی 96 درصد از محصولات تولیدی در صنایع غذایی این استان نصب شده است.