به گزارش روز شنبه ايرنا از سازمان تأمين اجتماعي، محمدعلي بيطرف اظهارداشت: اين سازمان در استفاده از سامانه هاي الكترونيك كه تكليف برنامه هاي پنجم وششم توسعه است، با استقرار برنامه نسخه الكترونيك، گامي اساسي برداشته و اين كار را با موفقيت آغاز كرده است.
وي تصريح كرد: انطباق بيشتر شيوه هاي درمان با پروتكل هاي درماني از مهمترين نتايج استفاده از سامانه نسخه الكترونيك است.
بيطرف ادامه داد: كاهش زمان حضور بيمار در مراكز درماني از ديگر نتايج اجراي سيستم نسخه الكترونيكي است و نكته مهمتر اين است كه ميزان حضور بيماران در مراكز درماني با استفاده از سامانه نسخه الكترونيك قابل اندازه گيري شده است و با اين كار گام مهمي براي صرفه جويي در وقت مردم برداشته شده است.
مشاور ارشد مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي در امور درمان گفت: با سفارش حوزه درمان سازمان تأمين اجتماعي تحليل و بررسي و استخراج اطلاعات از نسخه ها در موسسه عالي پژوهش تأمين اجتماعي در حال انجام است و فرآيند تحقيقاتي پويايي آغاز شده و روند تغييرات تجويز دارو و ساير خدمات پاراكلينيك با دقت بررسي مي شود.
وي افزود: اولين استفاده اي كه از اطلاعات جمع آوري شده انجام مي شود اين است كه مي توانيم درباره داروهاي تجويز شده اطلاعاتي را به پزشكان ارائه دهيم.
بيطرف بيان داشت: در سازمان تأمين اجتماعي از سال جاري حركت جديدي براي توسعه برنامه نسخه الكترونيك به مراكز درماني طرف قرارداد آغاز شده و مراكز درماني طرف قرار داد در استانهاي يزد، اصفهان، گيلان و مازندران به سامانه نسخه الكترونيك متصل شده اند.
وي ادامه داد: اين برنامه از سال گذشته در يزد به صورت پايلوت آغاز شده و ٣٠٩ پزشك وارد سامانه شده اند كه تقريبا ٥٠ درصد پزشكان اين شهر را شامل مي شوند و درماه هاي اخير ١٢٧ هزار نسخه به صورت الكترونيك توليد شده است. استانهاي گيلان، مازندران و اصفهان نيزاخيرا به سامانه نسخه الكترونيك متصل شده اند و براي توسعه اين برنامه تلاش گسترده اي در سازمان تأمين اجتماعي صورت مي گيرد.
مشاور ارشد مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي در امور درمان گفت: بزرگترين مراكز درماني طرف قرارداد ما بيمارستان ها و مراكز درماني دانشگاهي هستند كه هنوز براي استقرار اين برنامه در مراكز درماني دانشگاهي اقدامي صورت نگرفته و البته در اين باره نيز در سطوح كارشناسي رايزني ها آغاز شده است و بايد آمادگي لازم در اين حوزه فراهم شود.
بيطرف افزود: با توجه به وجود عزم و اراده در سطوح مختلف وزارت بهداشت ما آينده اين برنامه را در سطح كشور بسيار درخشان مي بينيم و اميدواريم اين برنامه به خوبي اجرايي شود.
وي فراهم شدن امكان امضاي ديجيتال پزشكان را گام اساسي ديگري در اجراي برنامه نسخه الكترونيك عنوان كرد و اظهار داشت: با همكاري سازمان نظام پزشكي امكان امضاي الكترونيك براي پزشكان فراهم شده و با تكميل اين فرآيند امضاي ديجيتال همچون امضا بر روي كاغذ داراي اعتبار حقوقي خواهد بود.
وي برنامه نسخه الكترونيك را گامي اساسي در استقرار دولت الكترونيك در حوزه سلامت ارزيابي كرد و گفت: اين پروژه بسيار بزرگي است و البته مزاياي بسيار زيادي نيز دارد. فوايد آن براي اصلاح نظام درمان بسيار گسترده است كه با نهايي شدن مراحل تحقيقاتي نتايج بيشتري نيز آشكار مي شود.
مشاور ارشد مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي در امور درمان گفت: اميدواريم استفاده از سامانه نسخه الكترونيكي الگويي براي ساير بيمارستانها باشد و آنها نيز در آينده به اين سمت حركت كنند.
بيطرف صدور كارت هوشمند سلامت و ذخيره سازي اطلاعات مربوط به داروهاي تجويز شده در اين كارتها را هدف نهايي دانست و گفت: سامانه نسخ الكترونيك اولين گام در اين مسير است كه سازمان تأمين اجتماعي اين گام را با موفقيت برداشته است.
وي افزود: در حال حاضر نسخه اي كه توسط پزشك در سامانه نسخ الكترونيك تجويز شده است، در داروخانه پيچيده مي شود و علاوه بر اين پرينت نسخه نيز به منظور رعايت قانون و فراهم شدن امكان پيگيري هاي بعدي به بيمار تحويل مي شود. البته حالت ايده آل اين است كه كارت هوشمند صادر شده و اين اطلاعات در آن ذخيره سازي شود.
بيطرف صدور حدود ٥ درصد ازنسخه هاي مراكز درماني ملكي تأمين اجتماعي به صورت كاغذي را ناشي از مراجعات اورژانسي و برخي موارد ديگر عنوان كرد و گفت: روال كار در مراكز درماني ملكي تأمين اجتماعي به اين صورت است كه پزشك در زمان تجويز دارو از طريق سامانه نسخه الكترونيك از موجودي انبار دارويي داروخانه مطلع مي شود و مي تواند دارويي را براي بيمار تجويز كند كه در داروخانه مركز درماني موجود است.
وي افزود: در صورتي كه بيمار به دارويي كه در مركز موجود نيست و يا آزمايش يا تصويربرداي كه در مركز قابل انجام نيست؛ نياز داشته باشد، از دفترچه كاغذي براي تجويز اين داروها و يا آزمايش ها استفاده مي شود و آن ٤ ميليون نسخه اي كه در سيستم الكترونيك ايجاد نشده است نيز به همين موضوع ارتباط دارد.
بيطرف گفت: در سال گذشته از حدود ٤٠ ميليون نسخه اي كه در مراكز ملكي توليد شده ٣٦ ميليون نسخه به صورت الكترونيك بوده است. با استفاده از اطلاعات بدست آمده از نسخه هاي الكترونيكي توليد شده، الگوي مصرف داروهاي مختلف قابل بررسي است و از اين طريق امكان كنترل و ارزيابي هزينه ها نيز فراهم مي شود.
وي ادامه داد: به عنوان مثال آنتي بيوتيك ها، مسكن ها و آرامبخش ها كه از داروهاي پرمصرف هستند و همچنين داروهاي شيمي درماني، روماتولوژي و نورولوژي كه گران قيمت ترين داروها هستند براي ما بسيار مهم است كه اثربخش و به جا تجويز شوند.
وي با تأكيد بر اينكه سازمان تأمين اجتماعي متعهد به تأمين هزينه داروهاي گران قيمت است، گفت: در حال حاضر برخي نسخ براي سازمان تأمين اجتماعي چند صد ميليون تومان هزينه دارند و اين سازمان در پرداخت هزينه داروها محدوديت ندارد. موضوع اين است كه اين داروها با روال منطقي و متناسب با معيارهاي علمي تجويز شوند.
بيطرف با ياد آوري اينكه برنامه حذف دفترچه در مراكز درماني ملكي تأمين اجتماعي در پايان سال ٩٥ تكميل شده است، اظهار داشت: در سال جاري ارتقاء و بهينه سازي نرم افزاري در اجراي برنامه حذف دفترچه انجام شده است.
سازمان تامين اجتماعي ٤٢ ميليون بيمه شده دارد كه ١٨ نوع خدمت درماني و بيمه اي به آنها ارائه مي دهد.
اجتمام *1724* ٧٢٦٨
تنظيم : مهناز بيرانوند * انتشار: حسين فتح الهي
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۹
تهران-ايرنا-مشاورارشد مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي درامور درمان گفت: با اجراي برنامه حذف دفترچه درمراكز درماني ملكي تأمين اجتماعي بيش از٣٦ ميليون نسخه الكترونيك توليد شده است كه اين نسخه ها حاوي اطلاعات ارزشمندي هستند و بهره برداري از اين اطلاعات در دستور كار سازمان قرار دارد.