تهران - ايرنا - سرپرست امور شركت‌ها و مؤسسات دانش‌بنيان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، از آغاز فرايند اجرايي شدن معافيت‌هاي گمركي 260 شركت دانش بنيان مشمول ماده سه قانون حمايت از شركت ها و موسسات دانش بنيان خبرداد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سيد محمد صاحبكار با اشاره قانون موجود در خصوص بهره مندي شركت‌هاي دانش بنيان از معافيت‌ها و تسهيلات گمركي گفت: طبق ماده 3 قانون حمايت از شركت‌ها و مؤسسات دانش بنيان مصوب سال 1389، شركت‌ها و مؤسسات دانش بنيان مي‌توانند از پرداخت حقوق گمركي، سود بازرگاني و عوارض صادراتي معاف شوند.
وي در رابطه با ميزان معافيت‌هاي گمركي شركت ها و موسسات دانش بنيان اظهاركرد:تاكنون از 400 درخواستي كه به دبيرخانه ارسال شده است، بر اساس مقررات موجود بيش از 260 درخواست تأييد و به گمرك جمهوري اسلامي ايران ارسال شد، كه با مساعدت و همكاري خوب ميان گمرك و معاونت علمي و فناوري، اين درخواست‌ها مشمول معافيت‌هاي گمركي شدند.
عضو هيات علمي پژوهشكده مطالعات فناوري افزود: در سال 94، شيوه نامه اعطاي معافيت حقوق گمركي، سود بازرگاني و عوارض به شركت‌ها و مؤسسات دانش‌بنيان در كارگروه «ارزيابي و تشخيص صلاحيت شركت‌ها و مؤسسات دانش بنيان و نظارت بر اجرا» تصويب و اجرا شد.
وي اين شيوه نامه را مبناي ارائه معافيت‌هاي گمركي عنوان كرد و افزود: واردات كالاهاي مرتبط با فعاليت‌هاي دانش بنيان تنها در صورتي كه به عنوان «ماشين آلات خط توليد»، «به منظور ساخت محصول در حد نمونه اوليه»، «مهندسي معكوس» و يا «تجهيزات آزمايشگاهي و كنترل كيفيت» باشد، از اين معافيت‌ها برخوردار خواهند شد.
صاحبكار با بيان اينكه اين معافيت‌ها تنها شامل كالاهاي غير تجاري مي‌شود، گفت: منظور از كالاي تجاري، كالايي است كه براي فروش وارد مي‌شود، اعم از اينكه به همان شكل يا پس از انجام عمليات اعم از توليدي، تفكيك و بسته بندي به فروش برسد. به عبارت ديگر، مواد، قطعات و كالاهايي كه با هدف استفاده در محصول نهايي وارد شده و به فروش مي‌رسند، مشمول اين معافيت‌ها نيستند.
دبير كارگروه ارزيابي شركت‌هاي دانش بنيان ادامه داد: همچنين شركت‌هاي دانش بنيان مي‌توانند از اجازه ورود موقت براي مواد اوليه و كالاهاي مورد مصرف در توليد، تكميل، آماده سازي و بسته بندي كالاهاي دانش بنيان صادراتي استفاده كنند.
صاحبكار افزود: به علاوه در اين مدت بيش از يكهزار و 500 مشاوره در رابطه با معافيت‌ها و فرآيندهاي گمركي و قوانين و آيين نامه‌هاي مربوطه به شركت‌هاي متقاضي ارائه شده است.
وي در ادامه با تاكيد بر تلاش معاونت علمي و فناوري رييس جمهور براي رفع مشكلات شركت‌هاي دانش بنيان در حوزه امور گمركي، گفت: در صورتي كه شركت‌ها مشكلاتي در اين حوزه دارند، مي‌توانند با امور شركت‌ها و مؤسسات دانش بنيان مكاتبه نموده تا در حد امكان پيگيري شود.
علمي **1836 **1440
تنظيم:يوسف درويشي** انتشار: گلشن