به گزارش ایرنا، حجت الاسلام احمد عامری روز یكشنبه در نطق پیش از دستور بیست و سومین نشست شورای شهر با تایید مواضع نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در مخالفت با نقض حریم دریا تصریح كرد: امیدوارم با اقدام فوری، مشكل تعرض به دریا كه مانند بیماری مزمن بر ساحل نقش بسته، یك بار برای همیشه پایان یابد.
وی تاكید كرد: این برخورد قاطع باید موجب پشیمانی و درس عبرتی باشد تا سوداگران دست طمع به اموال عمومی دراز نكنند.
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی 17 آذر در خطبه های نمازجمعه بندرعباس اظهار داشت: ساخت بازار ماهی فروشان در كنار ساحل بندرعباس غیر قانونی است و بنده به عنوان مدافع قانون جلوی ساخت و سازهای غیر قانونی را خواهم گرفت.
وی گفت: استفاده از ساحل حق مردم است و سالانه میلیون ها گردشگر از سراسر كشور به خاطر ساحل به استان هرمزگان سفر می كنند.
*اعتراض به انتقال حساب های بانكی به خارج از استان
رئیس كمیسیون عمران شورا نیز در نطق پیش از دستور خود نسبت به گشایش حساب بانكی بنگاه های اقتصادی در خارج از استان اعتراض كرد.
كیانوش جهانبخش ادامه داد: شهرداری نباید به پیمانكارانی كه حساب بانكی خارج از استان دارند و ضمانت نامه های بانكی آنان در هرمزگان صادر نشده، اجازه شركت در مناقصه های شهرداری را بدهد.
وی هم چنین به اقدام یكی از بانك های استان در به نمایش گذاشتن آمبولانس های اهدایی این بانك پیش از تحویل به دانشگاه علوم پزشكی اعتراض كرد.
پس از نطق های پیش از دستور اعضا، دستور كار اصلی شورای شهر بندرعباس به معارفه معاون خدمات شهری شهرداری اختصاص یافت.
اسماعیل موحدی معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس كه حدود یك هفته قبل به این سمت منصوب شده ، تكریم ارباب رجوع، انضباط مالی و فعالیت مبتی بر برنامه را مهمترین راهبردهای مدیریتی خود اعلام كرد.
*تكلیف شب بازار دستفروشی بلوار طالقانی را مشخص می كنیم
موحدی هم چنین تعیین تكلیف شب بازار دستفروشان بلوار ساحلی آیت الله طالقانی را یكی دیگر از اولویت های كاری خود اعلام كرد.
وی اضافه كرد: این شب بازار افزون بر مشكلات شبانه، چهره بلوار ساحلی را در روز هم نازیبا كرده است.
موحدی تعامل با شورا و استقبال از انتقادهای سازنده رسانه ها را از دیگر رویكردهای خود اعلام كرد.
*با دستفروشان مثل مجرمان برخورد نكنید
رئیس شورای شهر بندرعباس در بخش پرسش و پاسخ اعضا با معاون خدمات شهری گفت: این معاونت باید آموزش به كاركنان بخش برخورد با تخلفات شهرداری را جدی بگیرد تا با شهروندان و یا دستفروشان برخورد نامناسب نداشته باشند.
اسلام باوقار خاطرنشان كرد: نباید با كسی كه تمام زندگی اش در چند كیلوگرم میوه برای دستفروشی خلاصه می شود، مانند مجرمان رفتار شود.
وی ادامه داد: كسی كه ساخت و ساز غیرمجاز می كند و دستفروشی هر دو تخلف از قوانین شهرداری هستند اما برخورد با عاملان این دو نوع تخلف باید متفاوت باشد.
باوقار همچنین خواستار توجه معاون خدمات شهری به قراردادهای این حوزه شد و افزود: بسیاری از قراردادهای مهم به صورت دو و سه ماهه تمدید می شوند و بسیاری از مفاد قید شده در قراردادها نیز اجرا نمی شوند.
*شهرداری بندرعباس در بسیاری از حوزه ها نمره قبولی نمی گیرد
یكی دیگر از اعضای شورای شهر نیز گفت: خدمات شهری در بسیاری از حوزه ها قابل قبول نیست و نمی توان به آن نمره قبولی داد.
مجید عسكری زاده اظهار داشت:جمع آوری زباله به صورت سنتی و غیربهداشتی انجام می شود و خدمات شهری باید برای تفكیك زباله نیز برنامه داشته باشد.
وی ادامه داد: وضعیت جمع آوری و از بین بردن زباله های عفونی و بیمارستانی نیز نگران كننده است.
عسكری زاده همچنین خواستار ارائه برنامه از معاون خدمات شهری برای ساماندهی بازار كوچه كارگزاری بندرعباس و توجه به خدمات رفاهی كاركنان شهرداری شد.
این عضو شورا وضعیت فضای سبز را نیز نامطلوب توصیف و اضافه كرد: كاشت برخی گونه های گیاهی مشكل زا قرار بود متوقف شود اما همچنان این روند ادامه دارد.
*انتقاد از نابودی سرمایه ها و هزینه های شهرداری
یكی دیگر از اعضای شورا نیز بی توجهی نسبت به هدررفت سرمایه ها و اجرایی نشدن تعهدات افراد طرف قرارداد شهرداری را مورد انتقاد قرار داد.
جواد بلارك در این زمینه گفت:یكی از نمونه های هدررفت سرمایه شهرداری، فواره ای است كه با هزینه حدود 300میلیون تومان در مجاورت اسكله شیلات كار گذاشته شد و بعد از مدتی بدون استفاده ماند.
به گفته بلارك، شهرداری حتی حاضر به جمع آوری باقیمانده این فواره گرانقیمت نبود و تا مدتها كنار ساحل افتاده بود.
*كمبود امكانات كم كاری ها را توجیه نمی كند
آبتین امیری دیگر عضو شورا خدمات شهری را معیار قضاوت مردم نسبت به عملكرد شهرداری دانست و خاطرنشان كرد: از كمبود امكانات آگاهی داریم اما این كمبودها كم كاری را توجیه نمی كند.
وی ادامه داد: از معاون خدمات شهری انتظار می رود ارتباط خود با مجموعه های خارج از شهرداری را تقویت كند تا بتواند از امكانات و كمك های دیگر اداره ها و مجموعه ها بهره مند شود.
*معاون خدمات شهری مدیرانش را خود انتخاب كند
اسماعیل بواشه دیگر عضو شورای شهر از معاون خدمات شهری خواست در انتخاب مدیران زیرمجموعه اش مستقل عمل كند و تصریح كرد: اگر معاونت های شهرداری نتوانند زیرمجموعه خود را انتخاب كنند با مشكل مواجه می شوند.
*برای انتخاب مدیران زیر مجموعه دیر شده است
اسلام باوقار رئیس شورای شهر در این بخش با كنایه ای به خواسته بواشه پاسخ داد و اظهار داشت: این درخواست قابل انجام نیست چون شهردار ابتدا مدیران زیرمجموعه را انتخاب كرده و بعد معاون خدمات شهری را منصوب كرده است.
*مشكل دستشویی های عمومی به صورت ضربتی حل شود
پرویز سالاری عضو شورای شهر نیز در فرصت سه دقیقه ای خود، بر ضرورت حل ضربتی مشكل كمبود دستشویی های عمومی در سطح شهر تاكید كرد.
این عضو شورا گفت: در تعطیلات نیمه آذر كه بندرعباس پذیرای مسافران بود، این مشكل بیش از همیشه خود را نشان داد.
وی همچنین خواستار توجه جدی به جمع آوری متكدیان شد.
فرزانه آرامش یكی از دوبانوی عضو شورای شهر بندرعباس نیز تنها درخواست خود از معاون خدمات شهری را نظارت بیشتر اعلام كرد.
*بازگشت به موضوع دستفروش ها
معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس پس از شنیدن دیدگاه ها و پرسش های اعضای شورا، بار دیگر بر جدیت خود برای ساماندهی موضوع دستفروشی تاكید كرد.
موحدی اظهار داشت: حدود 750نفر روزها و شب های تعطیل در بازارچه 22بهمن دستفروشی می كنند كه تعداد آنان در روزهای عادی به 300 تا 350 نفر كاهش می یابد.
به گفته وی، حدود 60 تا 70 نفر نیز در دو محل بازارچه 22 بهمن و شب بازار طالقانی كار می كنند و حدود 140 نفر نیز از افراد دارای مغازه در بازارهای بندرعباس هستند.
معاون خدمات شهری تصریح كرد: عده ای از دستفروشان هم زنان سرپرست خانوار هستند و به رئیس سازمان میادین دستور داده ایم سودجویان و افرادی كه بر اساس نیاز در این بازارها دستفروشی می كنند را شناسایی كند.
*الگوگیری از تازیان برای حل مشكل دستفروشی در بندرعباس
معاون جدید خدمات شهری بندرعباس همچنین از تصمیم خود برای بررسی الگوگیری از شهر پنج هزار نفری تازیان برای حل مشكل دستفروشی در شهر 500هزار نفری بندرعباس خبر داد.
به گفته موحدی می توان مانند شهر تازیان ( در 35كیلومتری شمال بندرعباس) یكی از بلوارهای شهر را به شب بازار اختصاص داد و همچنین دستفروشان را در روزهای هفته در نقاط مختلفی مستقر كرد تا احساس مالكیت پیدا نكنند.
*شهرداری آزمایشگاه آسفالت می سازد
شورای شهر بندرعباس در آخرین دستور كار خود، راه اندازی آزمایشگاه كیفیت آسفالت توسط شهرداری با اعتبار 400میلیون تومان را به رای گذاشت كه با اكثریت آرا به تصویب رسید.
كیانوش جهانبخش رئیس كمیسیون عمران شورا در دفاع از آن اظهار داشت: شهرداری سالانه حدود 400 میلیون تومان هزینه به آزمایشگاه های دیگر می پردازد كه با راه اندازی این آزمایشگاه، این هزینه صرفه جویی خواهد شد.
هنگام بحث پیرامون این پیشنهاد، كیفیت آسفالت های جدید در برخی خیابان های بندرعباس مورد انتقاد قرار گرفت.
اسلام باوقار رئییس شورا در این باره گفت: آسفالت بلوار افروز شهابی حد فاصل چهارراه گفتگوی تمدن ها تا چهارراه خانه نان حدود سه ماه پیش روكش شده اما پس از یك هفته این آسفالت كنده شده است.
حجت الاسلام عامری نیز گفت: شائبه ها و شایعه هایی پیرامون كم فروشی در طرح های آسفالت شهرداری وجود دارد كه امیدواریم درست نباشد.
وی افزود: شنیده می شود در این طرح ها به عنوان مثال روكش آسفالت به جای ضخامت پنج سانتیمتری قید شده در قرارداد، ضخامت كمتری دارد.
مدیرعامل سازمان عمران شهرداری در پاسخ، عوامل تاثیرگذار بر كیفیت آسفالت را برای حاضران تشریح كرد.
غلامحسین سجودی همچنین تصریح كرد:با توجه به شرایط اقلیمی باید برای آسفالت از قیر با مشخصات فنی 40-50 استفاده شود اما از قیر 60-70استفاده می شود كه برای شرایط آب و هوایی بندرعباس مناسب نیست.
2094/7408
گزارش: هومن محمدكرمی * انتشار: محمد جهانگیریان
* آگاهی از آخرین اخبار استان در كانال تلگرام ایرنا هرمزگان
* لینك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ایمیل: irna.hormozgan@yahoo.com
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۱
بندرعباس - ایرنا - رئیس كمیسیون فرهنگی شورای شهر بندرعباس گفت: به نام توسعه شهر بندرعباس، الزام های زیست محیطی نادیده گرفته شده و باید زوایای پنهان و زد و بندهای احتمالی در فروش ساحل بندرعباس روشن و مشخص شود.