سنندج - ایرنا - چهاردهمین جشنواره تئاتر كُردی سقز شامگاه یكشنبه در آیینی برترین های خود را شناخت تا پس از چهار روز و اجرای 12 نمایش از سوی گروه های مختلف، پرونده این رودیداد فرهنگی، هنری در استان كردستان بسته شود.

به گزارش ایرنا، در آیین اختتامیه كه در تالار باغ ونوس سقز برگزار شد بر اساس رای هیات داوران (قطب الدین صادقی، كورش سلیمانی و علی ظفر قهرمانی نژاد) در بخش طراحی بروشور، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به باقر سروش برای طراحی بروشور نمایش ئه وانگه ل از بیجار تعلق گرفت.
در بخش موسیقی، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی به كامبیز اسدی برای ساخت موسیقی نمایش پانكیه كان از سنندج، در بخش طراحی صحنه تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به حسن ترقی برای طراحی صحنه نمایش پانكیه كان از سنندج و در بخش طراح لباس، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سونیا صادقی برای طراحی لباس نمایش زه ماوه نی خوین از سقز تعلق گرفت.
در بخش طراحی نور تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سامان ارمی برای طراحی نور نمایش سه رده می بی تاوانی از مهاباد و در بخش گریم تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به ماندانا بدوی برای گریم بازیگران نمایش له پشت درگا از بوكان تعلق گرفت.
در بخش بازیگری بهترین زن تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به شبنم یوسفی برای بازی در نمایش عیشا از ارومیه و در بخش برترین بازیگری مرد تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سعد قهرمانی برای بازی در نمایش له پشت درگا از بوكان اختصاص یافت.
در بخش نمایشنامه نویسی تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به صابر نیكبخت برای نمایش پانكیه كان از سنندج و در بخش كارگردانی تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به حسن ترقی برای نمایش پانكیه كان از سنندج تعلق گرفت.
در مراسم پایانی جشنواره تئاتر كُردی سقز پیام عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط قلعه شاخانی مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كردستان قرائت شد.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین جشنواره تئاتر كُردی سقز شامگاه پنجشنبه در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر آغاز شد و شامگاه یكشنبه با معرفی گروه ها و نفرات برتر بكار خود پایان داد.
در این دوره از جشنواره 12 نمایش از شهرهای مختلف ایران در بخش رقابت و 2 نمایش در بخش جانبی به روی صحنه رفتند و نمایش های خود را برای تماشاگران پر شور سقزی اجرا كردند.
این جشنواره توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كردستان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز و انجمن هنرهای نمایشی استان كردستان با همكاری اداره كل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی ایران، فرمانداری سقز، شورای اسلامی شهر و شهرداری سقز در راستای ارتقا، تشویق و ترویج هنر نمایش در جامعه با تاكید بر تولید نمایش هایی مبتنی بر فرهنگ كردستان برگزار شد.
جشنواره تئاتر كُردی از سال 78 به مدت شش سال متوالی برگزار شد اما بدلیل مشكلات مالی این جشنواره بعد از شش دوره متوقف شد و دوباره از سال 87 برگزاری آن از سر گرفته شد و تا سال 90 به مدت چهار دوره دیگر پیگیری و اجرا شد.
این جشنواره در سال های 91 و 92 برگزار نشد و از 93 دوباره فعالیت خود را آغاز كرد و سال 94 نیز دوازدهمین دوره این جشنواره با حضور 12 گروه نمایشی از ایلام، بانه، بوكان، تهران، دیاربكر تركیه، سقز، سلیمانیه عراق، سنندج، شیروان، كرمانشاه و مریوان از 15 تا 19 شهریور در سالن نمایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز برگزار شد.
دكتر قطب الدین صادقی، كوروش سلیمانی و علی ظفر قهرمانی نژاد نمایش های این دوره را داوری كردند.
شهرستان سقز با حدود 170 هزار نفر جمعیت در 190 كیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
خبرنگار: ابراهیم محمدحسینی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7249/9102