اهواز- ايرنا- مديرعامل فولاد خوزستان گفت: از ابتداي امسال يك ميليون و 926 هزار تن صادرات از اين شركت انجام شده است كه با توجه به صادرات يك ميليون و 900 هزار تني در سال گذشته، اين ركود شكسته شد.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا، «محمد كشاني» روز دوشنبه در نشست خبري به مناسبت افتتاح نخستين كارخانه توليد آهن اسفنجي با تكنولوژي ايراني پرد در جهان در سايت شادگان، افزود: هدف گذاري صادراتي امسال فولاد خوزستان دو ميليون و 200 هزار تن است.
وي با يادآوري اينكه 65 درصد سهام شركت فولاد شادگان متعلق به شركت فولاد خوزستان است، خاطر نشان كرد، در افق 1404 توليد 55 ميليون تن فولاد پيش‌بيني شده كه 13 ميليون و 600 هزار تن از آن سهم فولاد خوزستان است.
كشاني بيان داشت: شركت فولاد خوزستان سال گذشته سه ميليون و 600 هزار تن شمش و اسلب (قطعات مستطيل شكل فولاد) توليد كرده و هدف گذاري امسال آن توليد 3 ميليون و 700 هزار تن از اين محصولات است.
وي تصريح كرد: با راه‌اندازي شركت فولاد شادگان ظرفيت ساليانه فولاد خوزستان به 8 ميليون تن خواهد رسيد و اميدواريم با تامين به موقع مواد اوليه و ورود به بازارهاي جهاني بتوان در جهت برنامه هاي پيش رو گام برداشت.
مديرعامل فولاد خوزستان همچنين با اشاره به شركت فولاد اكسين كه از سال 84 پروژه آن دنبال گيري مي‌شود، تاكيد كرد: اين شركت در حقيقت متعلق به شركت فولاد خوزستان است كه با راه‌اندازي و توسعه آن 2 ميليون تن به توليد سايت فولاد خوزستان اضافه خواهد شد.
وي ابراز اميدواري كرد در ماه هاي آينده شاهد الحاق فولاد اكسين به فولاد خوزستان باشيم.
به گزارش ايرنا، طرح فولاد شادگان كه در قالب پروژه هاي استاني فولاد و با تكنولوژي ايراني پِرِد (PERED) راه اندازي مي شود، تا سال 92 به عنوان يكي از 43 طرح نيمه فعال بخش معدن و صنايع معدني بود كه در دولت يازدهم، عمليات ساخت را از سرگرفت و سرانجام مشعل كارخانه در اواخر ارديبهشت جاري با حضور رييس هيات عامل ايميدرو،‌ روشن شد.
ظرفيت توليد هر يك از فولادهاي استاني 800 هزار تن است كه مشتمل بر يك كارخانه آهن اسفنجي و يك كارخانه توليد شمش فولادي است.

** فناوري PERED و كاتاليست بومي سازي شده آن
وجود ذخاير عظيم گازي در كشور، توسعه فرايندهايي با محوريت استفاده از اين نعمت الهي را در چشم انداز 20ساله كشور به شدت مورد توجه قرار داده به طوري كه با توجه به نقش مولد صنعت فولاد، برنامه اي هدفمند براي گسترش و رونق آن در چشم انداز توسعه اقتصادي ايران اسلامي تدوين شده است.
يكي از مهمترين دستاوردهاي كسب شده در اين زمينه، بهينه سازي فرايند توليد فولاد به روش احياي مستقيم ايراني (PERSIAN REDUCTION) است كه با نام تجاري PERED از سوي شركت مهندسي معادن و فلزات MME به عنوان نقطه اي عطف در صنعت فولاد كشور معرفي شده است.
فناوري PERED بومي سازي شده با تكيه بر اصول علمي و تجربيات متخصصين ايراني است. با روشن شدن مشعل هاي فولاد شادگان به عنوان نخستين طرح فولادي PERED كشور، گامي بلند در مسير جديد براي توليد آهن اسفنجي كشور آغاز شد.
فناوري PERED با ظرفيت صادرات دانش فني آن آينده صنعت فولاد را تضمين مي كند.
يكي از مهمترين مزيت هاي فناوري پرد، كاتاليست هاي منحصر بفرد آن است كه با ويژگي طول عمر بيشتر و تسريع در شكست گازهاي احيايي در قلب ميفرمرهاي فولادي PERED مي تپد.
با توجه به بومي سازي صنعت كاتاليست در ايران توسط شركت دانش بنيان نفت و گاز سرو، اين بار توليد و بومي سازي كاتاليست فناوري PERED با مشاركت 2 شركت دانش بنيان كشور يعني شركت مهندسي معادن و فلزات(MME) و نفت و گاز سرو به انجام رسيد.
توليد و بارگذاري كاتاليست هاي PERED در مجتمع احيا استيل فولاد بافت، به عنوان نخستين واحد احياي مستقيم آهن كه با كاتاليست هاي ايراني فعاليت خواهد كرد، گامي بلند در خودكفايي كامل در صنعت فولادسازي كشور خواهد بود.
نخستين كارخانه توليد آهن اسفنجي جهان بر اساس روش ابداعي مهندسان ايراني فولاد به نام «پرد» PERED در فولاد شادگان در استان خوزستان واقع شده و مراحل آزمايشي توليد و به ظرفيت رسيدن را با موفقيت طي كرده است.
فناوري احياي مستقيم پرد توسط شركت ام.ام.اي در آلمان ثبت شد و براي نخستين بار در جهان در ايران و فولاد شادگان به بهره برداري رسيد.
در ايران به طور معمول از روش و فناوري ميدركس استفاده مي شود كه بايد حق امتياز و استفاده از اين تكنولوژي به صاحب آن پرداخت شود اما مالك تكنولوژي «پرد» ايران است و پرداخت حق بهره برداري حذف مي شود و اين يك مزيت بزرگ براي اين روش به حساب مي آيد.

اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام* 3065**2025*9123
خبرنگار: محمد ملك دار *ناشر: ليلا جودي