به گزارش دوشنبه دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، گزارش تازه «چشمانداز محصولات و وضعیت غذایی» سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) نشان میدهد با وجود فراوانی عرضه جهانی غذا، عواملی همچون بروز خشكسالی، سیل و مناقشات مداوم داخلی ناامنی غذایی را تشدید و طولانی كرده است.
37 كشور نیازمند كمكهای غذایی خارجی عبارتند از: افغانستان، بوركینافاسو، بروندی، كامرون، جمهوری آفریقای مركزی، چاد، كنگو، كره شمالی، جمهوری دموكراتیك كنگو، جیبوتی، اریتره، اتیوپی، گینه، هائیتی، عراق، كنیا، لسوتو، لیبریا، لیبی، ماداگاسكار، مالاوی، مالی، موریتانی، موزامبیك، میانمار، نیجر، نیجریه، پاكستان، سیرالئون، سومالی، سودان جنوبی، سودان، سوازیلند، سوریه، اوگاندا، یمن و زیمبابوه.
*** مناقشات و جنگها
تداوم مناقشات و جنگها یكی از عوامل كلیدی ناامنی شدید غذایی بوده و به پیدایش شرایط مشابه قحطی در شمال نیجریه، سودان جنوبی، یمن و همچنین گرسنگی گسترده در افغانستان، جمهوری آفریقای مركزی، جمهوری دموكراتیك كنگو و سوریه منجر شده است.
اكنون 50 درصد مردم جمهوری آفریقای مركزی آواره شده اند و تقریبا یك سوم از جمعیت آن (یك میلیون و 100 هزار نفر) نیز به كمكهای فوری غذایی نیازمندند.
حدود هفت میلیون و 700 هزار نفر از مردم جمهوری دموكراتیك كنگو دچار ناامنی غذایی شدید هستشده اند. این كشور میزبان 200 هزار پناهنده از كشورهای همسایه بوده و چهار میلیون شهروند آن نیز در داخل آواره شدهاند.
بر اساس گزارش فائو، بیش از سه میلیون نفر در شمال نیجریه برای ادامه زندگی به اقلام ضروری نیازمند بوده و در سودان جنوبی نیز چهار میلیون و 800 هزار نفر (45 درصد جمعیت) دچار ناامنی غذایی شده ند.
تعداد گرسنگان در سومالی نسبت به پارسال سه برابر شده و اكنون سه میلیون و 100 هزار نفر در معرض ناامنی غذایی شدید قرار دارند.
گزارش فائو اعلام میكند كه در یمن، 60 درصد جمعیت (17 میلیون نفر) به كمكهای بشردوستانه فوری نیازمندند. اگر محاصره بنادر دریایی این كشور مانند ماه گذشته میلادی تكرار شود، خطر بروز شرایط قحطی افزایش می یابد.
در كشورهای جنگزده همچون افغانستان گرسنگی مزمن ادامه دارد. در این كشور هفت میلیون و 600 هزار نفر با خطر ناامنی غذایی شدید یا متوسط روبرویند.
در عراق سه میلیون و 200 هزار نفر به كمكهای غذایی نیازمندند و در سوریه نیز 6 میلیون و 500 هزار نفر گرسنه اند.
** خشكسالی و سیل
شرایط نامناسب اقلیمی به ویژه خشكسالی در شرق آفریقا و سیل در بخشهایی از آسیا نیز تولید غذا در مزارع این مناطق را با بحران جدی روبرو ساخته است.
گزارش فائو با هشدار درباره وضعیت بنگلادش تاكید كرد «امسال بروز سه سیل آسیب شدیدی به محصول برنج وارد كرد و انتظار میرود برداشت این محصول در بنگلادش به كمترین میزان در پنج سال گذشته برسد».
خشكسالی به مساله اصلی در آفریقای شرقی تبدیل شده است.
حدود هشت میلیون و 500 هزار نفر در اتیوپی بویژه منطقه سومالی دچار ناامنی غذایی اند.
در كنیا نیز به دلیل بارشهای نامناسب فصلی كه تولید دامی و محصولات كشاورزی را مختل ساخته، 2 میلیون و 600 هزار نفر با ناامنی غذایی شدید روبرو شدهاند.
براساس این گزارش، با وجود وضعیت منفی داخلی در برخی كشورها، تولید مجموع جهانی غذا در حال افزایش است.
همچنین، تولید در برخی كشورهای با درآمد پایین و دچار كمبود غذا بهبود یافته است و پیشبینی میشود برداشت غلات در سال جاری میلادی رشد 2درصدی را تجربه كند.
به گزارش ایرنا، سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) از سازمانهای بینالمللی است كه در سال 1945 توسط 44 كشور عضو سازمان ملل متحد تاسیس شد.
این سازمان برای گسترش و نوسازی كشاورزی، جنگلداری، شیلات و تامین غذای مناسب برای همگان به كشورهای در حال توسعه كمك میكند.
هدف این سازمان، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : IRNAeco@
اقتصام**٩١٨٦*1961*
تنظیم: هما همت خواه* انتشار: مریم مسعود
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۶
تهران- ایرنا- سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام كرد: 37 كشور جهان شامل 29 كشور آفریقایی، برای تامین غذا به كمكهای خارجی نیاز دارند.