محمدحسين محمدي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: از اين ميزان اعتبار، 67 ميليارد تومان مربوط به تصفيه خانه هاي در حال بهره برداري و 33 ميليارد تومان نيز مربوط به تصفيه خانه هاي در حال اجرا است.
وي با بيان اينكه پنج واحد تصفيه خانه آب تصفيه خانه هاي شماره يك و 2 سنندج، سقز، بانه و حسن آباد ياسوكند در مدار بهره برداري قرار دارند، افزود: در بخش فاضلاب نيز تصفيه خانه هاي سنندج، سقز، بانه، مريوان، سريش آباد و قروه در مدار بهره برداري قرار گرفته اند.
محمدي تاكيد كرد: هم اكنون در بخش آب تنها تصفيه خانه ديواندره در دست اجراست و در بخش فاضلاب نيز پنج تصفيه خانه بيجار، كامياران، ديواندره، دهگلان و حسن آباد ياسوكند در دست اجرا هستند ضمن اينكه در بخش فاضلاب 2 تصفيه خانه سقز و مريوان در مرحله انجام عمليات ارتقا قرار دارند.
وي يادآور شد: در بخش آب 23 ميليارد تومان براي تصفيه خانه آب شماره 2 سنندج و 20 ميليارد تومان براي اجراي طرح آبرساني اين تصفيه خانه اعتبار نياز است همچنين براي تصفيه خانه آب ديواندره تاكنون 9 ميليارد تومان هزينه شده و براي اتمام آن 12 ميليارد تومان اعتبار ديگر نياز است.
محمدي اضافه كرد: براي تصفيه خانه در مدار حسن آباد ياسوكند هم پنج ميليارد تومان هزينه شده است و براي ارتقا و افزايش ظرفيت تصفيه خانه هاي فاضلاب در مدار 110 ميليارد تومان و براي تكميل تصفيه خانه هاي در حال احداث 73 ميليارد تومان اعتبار نياز داريم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري كردستان گفت: تصفيه خانه فاضلاب سنندج در سال 91 در مدار بهره برداري قرار گرفت و اكنون 100 هزار مترمكعب در شبانه روز عمليات تصفيه فاضلاب در آن انجام مي شود.
وي نبود شبكه جمع آوري آب هاي سطحي در حوزه فاضلاب كه متولي آن شهرداري است را يكي از مشكلات شركت آبفاي شهري كردستان دانست و افزود: اين عامل سبب انتقال آب هاي سطحي به شبكه فاضلاب و اختلال در فصول پر باران مي شود.
محمدي اضافه كرد: كاهش تراز آب هاي زيرزميني و خشكسالي در چند سال اخير نيز موجب شده تامين آب مطمئن و بلند مدت در اين استان با چالش مواجه شود.
مديرعامل شركت آبفاي كردستان گفت: با توجه به كوهستاني بودن استان، جهت انتقال، تصفيه و توزيع آب شرب نياز به پمپاژ است در حاليكه افزايش تعرفه برق، موجب بروز مشكلات مالي براي اين شركت شده و هزينه پمپاژ آب را بالا برده است.
وي مشكلات اعتباري ناشي از عدم تخصيص كافي و به موقع كه باعث تاخير در اجراي پروژه ها مي شود و همچنين عدم رعايت الگوي مصرف از سوي مشتركان را از ديگر چالش هاي شركت آب و فاضلاب شهري استان كردستان اعلام كرد.
به گزارش ايرنا، 100 درصد جمعيت شهري استان كردستان از آب شرب سالم و بهداشتي بهره مند هستند و تمام شهرهاي اين استان زير پوشش خدمات شركت آب و فاضلاب شهري قرار دارند.
342 هزار انشعاب آب و 317 هزار انشعاب فاضلاب در شهرهاي استان كردستان واگذار شده كه در قالب مشتركان خانگي، اداري، تجاري و خدماتي مشترك خدمات اين شركت هستند.
خبرنگار: شيوا اردلان منش ** انتشار: مجيد سليماني
7352/9102
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۵
سنندج - ايرنا - مدير عامل شركت آب و فاضلاب شهري كردستان گفت: در مجموع 100 ميليارد تومان اعتبار تا پايان سال گذشته براي احداث تصفيه خانه هاي فاضلاب در مدار و در حال اجراي اين استان هزينه شده است.