چابهار- ايرنا- مدير سرمايه گذاري سازمان منطقه آزاد چابهار در جنوب سيستان و بلوچستان گفت: سرمايه گذاران 47 كشور دنيا 354 شركت با موضوع بازرگاني، صنعتي، خدماتي، گردشگري و ترانزيت در اين منطقه ثبت كرده اند.

شكري بلوچ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: ميزان سرمايه گذاري اظهاري خارجي از سال 1382 تاكنون در سطح منطقه آزاد چابهار 770 ميليون دلار بوده كه 53 ميليون دلار آن محقق شده است.
وي افزود: از مجموع 354 شركت خارجي ثبت شده 164 شركت سرمايه گذاري مربوط به كشور افغانستان است و كشورهاي پاكستان با 61 شركت، هند با 22 شركت و چين با 19 شركت در رده هاي بعدي از نظر ثبت شركت در منطقه آزاد چابهار قرار دارند.
وي بيان كرد: 289 شركت در زمينه بازرگاني، 22 شركت صنعتي، 30 شركت خدماتي و چهار شركت در حوزه ترانزيت فعال هستند.
مدير سرمايه گذاري سازمان منطقه آزاد تجاري صنعتي چابهار گفت: ثبت شركت در اين منطقه به صورت الكترونيكي و در كمترين زمان يعني 2 روز انجام مي شود.
بلوچ گفت: سرمايه گذاران داخلي و خارجي براي ثبت هرگونه شركت مي توانند به سايت سازمان منطقه آزاد چابهار به نشاني http://www.cfzo.ir قسمت سامانه الكترونيكي ثبت شركت مراجعه كنند.
وي بيان كرد: سازمان منطقه آزاد چابهار از هرگونه سرمايه گذاري استقبال مي كند و از هيچ كوششي براي راهنمايي، همراهي و مشاوره با سرمايه گذاران داخلي و خارجي دريغ نخواهد كرد.
وي گفت: چابهار موقعيت مناسبي براي سرمايه گذاري در زمينه تجارت، بازرگاني، كشاورزي و گردشگري دارد و به عنوان دروازه توسعه محور شرق از آن ياد مي شود.
وي به مزيت هاي اختصاصي منطقه آزاد چابهار براي سرمايه گذاري اشاره كرد و افزود: چابهار با موقعيت جغرافيايي راهبردي در كنار آبراه هاي بين المللي و نزديك به خطوط بين الملل كشتيراني واقع شده و تنها بندر تجاري ايران در خارج از تنگه هرمز است.
وي تصريح كرد: چابهار نقطه اتصال كريدور شرق ايران به آب هاي آزاد، نزديك ترين بندر به بازارهاي آسياي ميانه و افغانستان است و دسترسي آساني به سوخت هاي فسيلي، مصالح ساختماني، مواد معدني گوناگون در شرق ايران دارد.
وي تسهيلات فروش و اجاره بلند مدت براي سرمايه گذاران خارجي، ارتباط چند وجهي حمل و نقل از طريق هوا، زمين و دريا، واقع شدن در امن ترين و نزديكترين مسير به بازارهاي جهاني را از ديگر مزيت هاي سرمايه گذاري در اين منطقه عنوان كرد.
مدير سرمايه گذاري سازمان منطقه آزاد تجاري صنعتي چابهار گفت: چابهار فاصله نزديكي با كشورهاي پرجمعيت هند و پاكستان و دسترسي آسان به سرزمين اصلي ايران و منطقه خليج فارس به عنوان بزرگترين منابع انرژي جهان دارد.
وي بيان كرد: تسهيلات و مزيت هاي قانوني براي سرمايه گذاري در منطقه آزاد چابهار در نظر گرفته شده كه از جمله آنها امكان تملك 100 درصدي سهام شركت هاي اتباع خارجي، ضمانت سرمايه گذاري ها بر اساس قانون تشويق و حمايت سرمايه گذاري خارجي در ايران و امكان انتقال 100 درصد سرمايه و سود حاصل از فعاليت اشخاص ثبت شده خارجي به خارج از كشور است.
وي معافيت مالياتي 100 درصدي بر درآمد و دارايي به مدت 20 سال و قابل تمديد، معافيت ورود ماشين آلات و مواد اوليه مصرفي واحدهاي توليدي از عوارض ورودي گمركي، آزاد بودن صادرات محصولات توليدي هر منطقه از مقررات عمومي صادرات و واردات و معافيت گمركي محصولات توليدي واحدهاي صنعتي منطقه براي صدور به سرزمين اصلي به ميزان ارزش افزوده در استفاده از مواد اوليه داخلي را از ديگر مزاياي سرمايه گذاري در اين منطقه عنوان كرد.
مدير سرمايه گذاري سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: سرمايه گذاران امكان استفاده از نيروي كار خارجي به ميزان 10 درصد كل نيروي كار در اين منطقه را دارند و سرمايه گذار مجاز به خرده فروشي كالا نيز است.
بلوچ گفت: قوانين و مقررات انعطاف پذير در زمينه نيروي كار شاغل در منطقه آزاد چابهار وجود دارد و سرمايه گذاران مجاز به تخليه، بارگيري، ترانزيت و ترانشيپ و معافيت آن از عوارض و حقوق گمركي به استثناي هزينه هاي انبار و جابجايي هستند.
وي ادامه داد: قابليت استفاده از تسهيلات بانكي براي اجراي پروژه هاي سرمايه گذاري و امكان تاسيس بانك و بيمه داخلي و خارجي يا شعبات آنها در منطقه آزاد چابهار وجود دارد.
وي تصريح كرد: ويزاي 6 ماهه براي سرمايه گذاران خارجي با قابليت تمديد صادر مي شود و صدور ويزا در فرودگاه از طريق نمايندگي وزارت امور خارجه نيز قابل انجام است.
وي ارتقاء منطقه آزاد چابهار و تبديل آن به كانون اصلي حمل و نقل ترانزيت در چارچوب توسعه محور شرق كشور، اتصال به شبكه ريلي، اتصال به شبكه گاز، امكان ساخت صنايع پايين دستي با آغاز بكار صنايع سنگين از جمله پتروشيمي و فولاد و ساخت فرودگاه بين المللي را از فرصت هاي آينده در بندر و منطقه آزاد چابهار عنوان كرد.
به گزارش ايرنا شهرستان چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان براساس سرشماري آبان سال 1395 با جمعيت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان هاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به شهر كنارك متصل است.
شهر زيباي چابهار واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكيل شده است.
3043**43042 خبرنگار: رستم كريمي نژاد **انتشاردهنده: محدثه حيدري گرجي