به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علی دارابی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا در شهرستان مهدی شهر استان سمنان، افزود: دغدغه های كانون ها و مدیران فرهنگی باید كاهش آسیب های اجتماعی باشد به ویژه باید در مسایلی مانند حاشینهنشینی، سكونتگاههای غیررسمی، طلاق، اعتیاد و مفاسد اخلاقی، بهرهگیری از شبكه تبلیغی و استفاده از توان مردم برای تاثیرگذاری در لایه های اجتماعی برنامهریزی شود.
وی با اشاره به ظرفیت موجود كشور مانند هیات های مذهبی در كنار تحقق شعائر دینی برای كاهش آسیب های اجتماعی، گفت: اگر هر هیات مذهبی 2 فرد را از دام اعتیاد نجات دهد و با تاثیر مناسب از طلاق در یك خانواده در همان محل موفق عمل كند، حركت عظیم فرهنگی شكل می گیرد و بسیاری از آسیب های اجتماعی از بین خواهد رفت.
وی با اشاره به بسیج روحانیون فعال در ارایه مشاوره با روحیه جهادی و خالصانه در سازمان تبلیغات اسلامی، گفت: با هجمه های شبكه های اجتماعی نیز باید هوشمندانه و بههنگام مقابله شود.
معاون امور مجلس و استان های سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان كرد: اولین لشكر مبلغین فضای مجازی در استان خراسان رضوی با یك هزار روحانی آشنا با ادبیات حاكم بر فضای مجازی و با شناخت از ذائقه جوانان در این حوزه، شكل گرفت و در سایر استان های كشور نیز این مجموعه در حال شكل گیری و ساماندهی است تا سازمان تبلیغات اسلامی بتواند در فضای مجازی نیز مانند فضای واقعی رسالت فرهنگی خود را ایفا كند.
وی با اشاره به فعالیت سامانه سجام برای ساماندهی، شناخت و شناسنامهدار كردن مبلغین در سراسر كشور از سوی سازمان تبلیغات اسلامی، اضافه كرد: از طریق این سامانه مبلغان باید دارای شناسنامه تخصصی و صلاحیت عمومی و تخصصی در این بخش باشند و در قالب این سامانه آموزش مدیریت هیات ها برای جلوگیری از انحراف های فكری در هیات های مذهبی و آموزش های ویژه به فعالان جلسات مذهبی بانوان ارایه شده است كه باید در این زمینه از ظرفیت حوزه های علمیه خواهران و دانشآموختگان علوم و معارف اسلامی استفاده شود.
معاون امور مجلس و استان های سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: از طریق سامانه سجام در كشور سه هزار و 600 روحانی مستقر در روستاها و مناطق محروم، 20 هزار ائمه جماعات مساجد، مدارس و دستگاه های اجرایی، 90 هزار مبلغ خواهر در كشور شناسایی شده اند و این سامانه ابزاری برای كمك به برنامه ریزی برای اهداف فرهنگی نظام اسلامی و مناسبتهای فرهنگی و تبلیغی در كشور است.
دارابی افزود: با تاكید رهبر انقلاب بر لزوم فعال بودن مبلغان فرهنگی در حوزه اجتماعی، تمركز مبلغان فرهنگی و روحانیون مستقر باید بر كاهش آسیب های اجتماعی به ویژه در سكونتگاههای غیررسمی و معضلاتی مانند طلاق و اعتیاد باشد.
معاون امور مجلس و استان های سازمان تبلیغات اسلامی كشور با اشاره به اینكه تاكید رهبر انقلاب ورود مبلغان فرهنگی با روحیه جهادی و انقلابی است، گفت: انتظار رهبری از مبلغان فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی حركت فعال، انقلابی و پرتحرك است و اینكه از هر نوع انفعال در مسایل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و روزمرهگی پرهیز شود.
وی یادآور شد: روحانیون، مدیران و مبلغان فرهنگی علاوه بر رسالت ترویج هدفگذاری های امور فرهنگی كشور، برای كاهش آسیب های اجتماعی باید فضاسازی و جریانسازی كنند.
وی با اشاره به اینكه با توجه به رشد فناوری، مبلغان باید سواد رسانه ای خود را تقویت كنند، گفت: اكنون نسل جوان و نوجوان كشور به حدی از توانایی در زمینه فناوری نوین رسیده است كه یك جوان 20 ساله بیش از سه هزار سایت اینترنتی را هك كرده است، پس نباید دراین زمینه ضعیف عمل كرد و باید از تحلیلها و فراتحلیلهای موضوعات روز فرهنگی از سوی مبلغان و روحانیون حوزه فرهنگ استفاده شود.
وی بر استفاده از نیروهای خلاق در بخش های مختلف سازمان تبلیغات اسلامی تاكید و اضافه كرد: اگر یك روحانی مستقر در یك روستا برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی حضوری فعالانه و متعهدانه داشته باشد، خبری از این دست آسیب ها در آن منطقه نخواهد بود
معاون امور مجلس و استان های سازمان تبلیغات اسلامی كشور با اشاره به برخی اختلافات در حوزه های فعالیت مدیران و مبلغان فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، خاطرنشان كرد: فعالان این سازمان سرگرم این دست اختلافات نشوند، باید حلال اختلافات و راهگشای مسایل فرهنگی حوزه فعالیت خود باشند.
نشست قرارگاه های فرهنگی منطقه شمال سازمان تبلیغات اسلامی كشور با حضور 6 استان سه روزه است و در اردوگاه فرهنگی شهید كلاهدوز شهرستان مهدیشهر استان سمنان و با هدف بررسی وضعیت موجود و تعیین چشم اندازهای فرهنگی سال 97 در حال برگزاری است، در این قالب جلسههای آموزشی در این نشست سه روزه موضوعاتی مانند فنون مذاكره، روش های آموزش، مسایل مرتبط با تشكل های دینی، مبلغان و مسایل نشر و ترویج فرهنگ قرآنی ارایه می شود.
از سوی سازمان تبلیغات اسلامی سه هزار و 600 روحانی مستقر در روستاها و مناطق محروم، 20 هزار ائمه جماعات مساجد، مدارس و دستگاههای اجرایی و 90 هزار مبلغ خواهر در كشور شناسایی شدهاست.
استان سمنان حدود 30 مدرسه علوم دینی خواهران و برادران، سه هزار طلبه، 830 مسجد، 19 امام جمعه و بیش از 2 هزار روحانی، عالم و دانشآموخته حوزه های علمیه در قم و مشهد دارد، سمنان با وجود 112 هزار دانش آموز و 120 هزار دانشجو از استان های فرهنگی كشور است.
6103 تهیه و انتشار: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازهترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ كانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه كنید.
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۷
سمنان- ایرنا- معاون امور مجلس و استان های سازمان تبلیغات اسلامی گفت: هدفگذاری برنامه های تبلیغی و فرهنگی این سازمان افزایش ضریب نفوذ در لایه های اجتماعی برای كاهش آسیبهاست.