تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۵

تبریز- ایرنا - 'امداد و نجات زمستانی' عنوان طرحی است كه با همكاری و هماهنگی مجموعه ای از دستگاه های خدمات رسان آذربایجان شرقی با هدف فراهم كردن امكان سفر امن برای مردم در جاده های استان از روز سه شنبه آغاز شد.

به گزارش ایرنا، طرح 'امداد و نجات زمستانی' در آذربایجان شرقی با همكاری و هماهنگی پلیس راه، اداره كل راه و شهرسازی، جمعیت هلال احمر، اورژانس و اداره كل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اجرا می شود و با اجرای آن علاوه بر تسهیل تردد امن مردم در شریان های ارتباطی استان، خطر سفر در روزهای سرد زمستان نیز برای آنان به حداقل می رسد.
طرح 'امداد و نجات زمستانی' در آذربایجان شرقی از امروز آغاز می شود و تا 20 اسفند ماه سال جاری ادامه خواهد داشت و مروری بر اجرای آن در سال های گذشته، نشان می دهد كه چه بسیار شهروندانی كه از قبال آن از خطر مرگ در جاده های یخ بسته و سرد استان رها شده اند.

** استقرار پلیس راه در 8 گردنه برف گیر
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی در این خصوص به ایرنا گفت: پلیس راه استان در این طرح با استفاده از تمامی امكانات، تجهیزات و نیروهای انسانی نسبت به اجرای ماموریت های طرح زمستانی با هدف تسهیل در عبور و مرور و ایمنی وسایل نقلیه در همه معابر در زمان تغییرات جوی و بارش ها و مدیریت بر حوادث احتمالی ترافیكی با همكاری و هماهنگی سایر سازمان ها و دستگاه های ذی ربط اقدام خواهد كرد.
سرهنگ جواد ناموران با اشاره به استقرار شبانه روزی پلیس در 8 گردنه برف گیر استان افزود: در مدت اجرای طرح، نیروهای پلیس راه در گردنه های شیبلی، یام، صایین، گویجه بیل، نصیرآباد، آتاجان، سرچم و نظركهریز به صورت شبانه روزی حضور خواهند داشت.
وی رسیدگی سریع به تصادفات و جلوگیری از هرگونه انسداد راه در محورهای مواصلاتی استان، روان سازی ترافیك و همكاری و تسهیل در عبور و مرور به ویژه هنگام بارش نزولات آسمانی را از جمله وظایف این پلیس برشمرد.
سرهنگ ناموران تاكید كرد: با استفاده حداكثری از توان پرسنلی، خودروئی و تجهیزات پلیس راه برای محور های مواصلاتی استان به ویژه در مناطق كوهستانی و سردسیر در خدمت مردم هستیم.

** آماده باش نیروی نجاتگر هلال احمر در 40 پایگاه
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی نیز در این خصوص به ایرنا گفت: در این طرح 200نفر روز نیروی نجاتگر با بكارگیری 104 خودروی عملیاتی و یك فروند بالگرد فعالیت خواهند كرد.
سعید كنعانی افزود: همه‌ ساله در آستانه فرا رسیدن فصل زمستان، جمعیت هلال‌احمر در دو بخش نجات و امدادرسانی به آسیب‌دیدگان حوادث ترافیكی و جاده‌های برون‌شهری خدمات می دهد.
وی اظهار كرد: این خدمات شامل رهاسازی و نجات مصدومان محبوس در خودروهای آسیب‌دیده، ارایه كمك‌های اولیه سرپایی و همكاری با سازمان‌های همكار ازجمله پلیس راهور، سازمان راهداری و همچنین اورژانس در انتقال مصدومان ناشی از تصادفات به نزدیك‌ترین مراكزدرمانی و اسكان و تغذیه اضطراری آسیب‌دیدگان و در راه‌ماندگان می باشد.
وی ادامه داد: در این طرح 200 نفر روز از نیروهای نجاتگر جمعیت هلال‌احمر استان به ‌صورت روزانه در 40 پایگاه امدادی ثابت، موقت و سیار بین‌شهری و كوهستان نسبت به ارایه خدمات امدادی به هموطنان اقدام می‌كنند.
كنعانی اظهار كرد: این نیروها با بكارگیری 104 خودروی امدادی اعم از آمبولانس، خودروی پشتیبانی كمك‌دار، خودروی نجات، خودروی عملیاتی آرگو، خودروی فرماندهی ارتباطات و مخابرات، موتورسیكلت امدادی (پیشرو)، موتورسیكلت آمبولانسی، تجهیزات مخابراتی و ارتباطات رادیویی دیجیتال و 1فروند بالگرد آماده ارایه خدمات امدادی در محورهای پرتردد و مبادی ورودی شهرها به‌ منظور اجرای سریع عملیات نجات و امدادرسانی در حوادث جاده‌ای و سایر حوادث احتمالی در محدوده عملیاتی پایگاه‌ها هستند.
وی یادآور شد: هموطنان عزیز می توانند در صورت مواجه شدن با حوادث با شماره ملی امداد و نجات (١١٢) تماس گرفته و نیروهای هلال احمر را در جریان قرار دهند.

** آماده باش 600 نیروی اورژانس با تمامی امكانات
رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی آذربایجان شرقی نیز گفت: همه نیروهای این مركز همچون سال های گذشته در كنار سایر نیروهای امدادی و خدمات رسان در آماده باش كامل می باشند.
فرزاد رحمانی افزود: همه 105 پایگاه جاده ای و درون شهری اورژانس استان در مدت اجرای طرح 'امداد و نجات زمستانی' فعال می باشند كه از این تعداد 24 پایگاه ثابت در تبریز و 81 پایگاه در سایر شهرستان ها و در كنار جاده ها مستقر هستنند.
وی ادامه داد: همه 600 نیروی مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی استان برای ارائه خدمات امدادی در آماده باش كامل هستند.
رحمانی اظهار كرد: حضور به موقع گروه های امدادی در صحنه حوادث بسیار مهم است و این امر علاوه بر نجات جان مردم، موجب افزایش رضایتمندی از خدمات دولتی شده و این افزایش حس اعتماد و امنیت روانی مردم از جمله عوامل توسعه كشور است.

** تجهیز 671 دستگاه ماشین آلات برای راهداری زمستانی
مدیركل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی گفت: 671 دستگاه ماشین آلات سبك و سنگین برای عملیات راهداری زمستانی در استان برای ارائه خدمات در مدت اجرای طرح 'امداد و نجات زمستانی' تجهیز شده است.
منوچهر سلمان زاده افزود: این دستگاه ها شامل بلدوزر، لودر، گریدر، كامیون، برف خور، نمك پاش و تراكتور است كه در عملیات راهداری زمستانی در راه های ارتباطی استان به مسافران خدمت رسانی می كنند.
وی اظهار كرد: علاوه بر این تجهیزات، 922 نفر از عوامل راهداری زمستانی شامل نیروی انسانی ثابت، فصلی و پشتیبان نیز با استقرار در 50 باب راهدارخانه ثابت و 91 گروه راهداری برای خدمات رسانی به كاربران جاده ای ساماندهی شده اند.
مدیركل راهداری آذربایجان شرقی، راه های تحت پوشش برف روبی استان را 14 هزار كیلومتر اعلام و یادآوری كرد: این اداره كل در راستای وظایف ذاتی خود با بسیج همه جانبه نیروها، به كارگیری تمامی امكانات، استقرار در مسیرهای حوزه استحفاظی و افزایش گشت های راهداری به ویژه در محورهای پرتردد به رانندگان و مسافران جاده ای خدمات می دهد.
سلمان زاده، با اشاره به آماده سازی و تجهیز راهدارخانه ها در محورهای اصلی و فرعی برای امدادرسانی و ارایه خدمات به موقع به مسافران و كاربران راه ها ادامه داد: این اداره كل برای افزایش ایمنی عبور و مرور در راه های ارتباطی با نهادهای ذیربط در این خصوص همكاری می كند.
وی گفت: این اداره كل با شماره تلفن گویای 141 به شكل شبانه روزی در خصوص وضعیت راه ها و شرایط آب و هوایی استان به مردم اطلاع رسانی می كند.
خبرنگار: مینا بازگشا**انتشار: عزیزی راد
6120/518