به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه دیلی میل، محققان موسسه ملی كهنسالی در انگلیس در این مطالعه متوجه شدند زمانی كه براساس یك برنامه مشخص، موش های ازمایشگاهی را یك روز در میان تغذیه كردند، نورون ها و اتصالات سیناپسی بیشتری در مغز آنها به وجود آمد كه عملكردهای شناختی این جانوران را تقویت می كرد.
یافته جدید موید نتایج تحقیقات قبلی است كه فواید سلامتی روزه داری را برای بیماری های مرتبط با سن و بیماری های قلبی و عروقی نشان می دهند.
براساس نتایج این مطالعه، بدن در جریان روزه داری متناوب از منابع انرژی ناشی از گلوگزها كه در كبد ساخته می شود به سمت سلول های چربی روی می آورد كه موجب تحریك فعالیت و رشد سلولی در مغز می شود.
مارك ماتسون از محققان این مطالعه گفت: بدن انسان در 10 تا 14 ساعت ذخایر انرژی كبدی را تمام می كند و زمانی كه این ذخایر به اتمام می رسند، بدن به مصرف ذخایر چربی روی می آورد كه به تركیباتی به نام كتون ها در خون تبدیل می شوند.
كتون ها با تاثیر مستقیم بر سلول های عصبی، تولید BDNF -پروتیین كلیدی برای رشد نورون - را تحریك می كنند كه به تقویت عملكرد شناختی، یادگیری و حافظه كمك می كنند.
این مطالعه نشان داد كه مناطقی از مغز موش ها كه مسئول فراگیری و حافظه بودند، در طول برنامه غذایی كه برای آنها ترتیب داده شده بود، فعال تر بودند.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان*انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
ttps://telegram
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۸
تهران- ایرنا- نتایج یك مطالعه جدید در انگلیس نشان می دهد كه امساك از خوردن غذا به صورت متناوب باعث تقویت قدرت مغز، حافظه و توانایی های فراگیری می شود.