كيش - ايرنا - فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: دريا فرصتي براي ايجاد انواع مختلف گفتمان بين المللي از جمله گفتمان اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، سياسي و دفاعي است.

به گزارش ايرنا، امير دريادار حسين خانزادي روز سه شنبه در همايش ملي صنايع دريايي در جزيره كيش افزود: 70 درصد كره زمين را آب فرا گرفته، 80 درصد مردم كنار دريا قرار دارند و90 درصد از تجارت جهاني از طريق دريا انجام مي شود كه اين ويژگيها يك اعتبار معناداري با هم دارند.
وي اظهار كرد: به اين دليل است كه 90 درصد از تجارت جهان از طريق دريا انجام مي شود.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با اشاره به اينكه نگاه ويژه و كار را متوجه موضوعي تحت عنوان تمدن دريايي كرده ايم افزود: دريا فرصتي براي توسعه و كسب منزلت منطقه اي و جهاني است.
امير دريادار خانزادي تاكيد كرد: تا زماني كه روي خشكي مستقر هستيم و نگاه به درياها، تحت حاكميت كشور است، اتفاق پيچيده اي براي ما نمي افتد بلكه آنچه كه تحت عنوان تمدن دريايي مي خواهيم از آن صحبت كنيم پا را فراتر از اين مي گذارد.
وي اضافه كرد: اگر از دريا به عنوان بستر تمدن ساز استفاده كنيم بايد رويكرد جدي داشته باشيم و بدانيم كجا قرار داريم.
وي با اشاره به بخشي از صحبت هاي مقام معظم رهبري افزود: براساس گفته ايشان دريا براي كشور يك فرصت بزرگ براي پيشرفت و حفظ منافع ملي است و فوايد دريا براي يك ملت و كشور فوايد راهبردي و بزرگ و كلان است.
وي ادامه داد: كشور جمهوري اسلامي ايران به لحاظ موقعيت جغرافيايي كشور جمهوري اسلامي ايران با رويكرد همه نظريه هاي ژئو پلتيكي در مركز قرار دارد و كشوري نيست كه در حاشيه مناطق جغرافيايي كره زمين قرار گرفته باشد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي گفت: اينكه مي گوييم اتصال به دريا منابعي را به دنبال دارد در واقع افزايش مرز امكان و توليد يكي از موضوع هايي است كه همه 80 درصد جمعيت كره زمين به دنبال آن مي گردند.
امير دريا دارخانزداي به اهميت مرزهاي دريايي اشاره و خاطرنشان كرد: با وجود پنج هزار و 800 كيلومتر مرز دريايي، 90 درصد صادرات و واردات كشور از طريق دريا انجام مي شود.
وي خاطرنشان كرد: اين ظرفيت مرز دريايي، فرصت ترانزيتي و موقعيت گذرگاهي جمهوري اسلامي ايران را به شكل خيره كننده براي كشورهاي آسياي ميانه و منطقه برقرار مي كند و اينجا است كه حضور معناداري بايد داشته باشيم .
وي اظهار كرد: با توجه به اينكه انقلاب شكوهمند جمهوري اسلامي ايران در سال 57 اتفاق افتاده از همان روز پنجه در پنجه استبار جهاني هستيم و دريا تنها راهي است كه تصور مي شود تهديد بزرگ ما از آن راه باشد و همين طور تنگه راهبردي هرمز كه به عنوان وضعيت ژئوپلتيك جمهوري اسلامي ايران در معادلات جهاني از بابت برقراري امنيت بسيار اثرگذار است.
خانزادي گفت: خاصيت تنگه ها به باز بودن آنها است نه به بسته بودن آنها و اگر قرار است تنگه هرمز به عنوان وضعيت ژئوپلتيك جمهوري اسلامي ايران باشد با باز بودن آن معنا محقق مي شود .

**ايران كشوري دريايي است
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: برخلاف تصور كه همه فكر مي كنند ما يك كشور ساحلي هستيم، در عمل جمهوري اسلامي ايران يك كشور دريايي است و در طول تاريخ ما غفلت كرديم كه از ظرفيت هاي اين كشور دريايي بهره مند شويم.
امير دريادار خانزادي افزود: اگر مي خواهيم از منافع دريا بهره مند شويم، يك راه جدي آن برخورداري از قدرت دريايي است و در واقع داشتن اقتدار است و همان چيزي كه همه ما تلاش مي كنيم بخش هايي از پازل اقتدار دريايي را به سهم خود شكل دهيم .
وي تاكيد كرد: اگر مي خواهيم به دنبال اقتدار باشيم و قدرت دريايي را دنبال كنيم و سهم خود را به اشتراك بگذاريم، بايد حضور معنا دارمان را تعريف و اثبات كنيم.
وي تصريح كرد: آنچه كه قرار است قدرت دريايي را شكل دهد تمدن دريايي است كه در طول تاريخ ايران با هر ابعاد و اندازه اي يك تمدن دريايي بوده است و بايد اين درگاه ارتباطي در رابطه با جهان بيرون باشد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد: اگر ما در دريا حضور معناداري نداشته بياشيم، ديگران حضور مي يابند و منافع آن را بهره مند مي شوند و منافعي را كه ما قرار است از آن بهره مند شويم آنها استفاده مي كنند.
امير دريا دار خانزادي ياد آور شد: ديگراني كه وضع ژئوپلتيك خود را به وضع ژئوپلتيك ما گره زده اند و با استفاده از آن در منطقه و جهان قدرت نمايي مي كنند.
وي افزود: دريا و ساحل در انحصار برخي قدرت هاي بزرگ است و براي شكستن اين انحصار بايد حضور خود را در دريا معنادار كنيم.
نوزدهمين همايش ملي صنايع دريايي روز سه شنبه با حضور فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي، مديرعامل منطقه آزاد كيش، سفير هلند در ايران و جمعي از مسئولان در جزيره كيش گشايش يافت .
همچنين نمايشگاه بين المللي صنايع دريايي و دريانوردي سه شنبه شب در محل نمايشگاههاي بين المللي جزيره كيش گشايش مي يابد.
جزيره كيش با مساحت 91.5 كيلومتر مربع و جمعيتي حدود 40 هزار نفر در 18 كليومتري كرانه جنوبي ايران در محدوده شمالي آب هاي نيلگون خليج فارس واقع است و از نظر تقسيم بندي سياسي و اداري كشور، در محدوده استان هرمزگان و شهرستان بندر لنگه قرار دارد.
6993/6048
خبرنگار: اكبر بهاروند**انتشار: خليل تنيده