تهران - ايرنا - رئيس دانشكده عمران، معماري و هنر دانشگاه علوم و تحقيقات گفت: 28 درصد كل گاز‌هاي گلخانه‌اي از زنجيره صنعت ساختمان وارد محيط زيست مي‌شود و ايران هشتمين توليدكننده دي‌اكسيدكربن در جهان است.

به گزارش ايرنا ، 'مهدي روانشادنيا 'روز سه شنبه در مراسم هفته پژوهش در سازمان هواشناسي كشور، ضمن تشريح 10 معيار طراحي پايدار ساختمان‌هاي سبز گفت: ما در شرايط موجود وضعيت مناسبي در حوزه محيط زيست نداريم و شاهد آن رتبه 105 ايران در ارزيابي محيط زيستي بين كشور‌هاي دنيا است به همين دليل احداث ساختمان‌هاي سبز بايد در دستور كار قرار بگيرد.
وي با بيان اين كه ايران در توليد دي اكسيدكربن رتبه هشتم در دنيا را دارد، گفت: ايران بايد تلاش كند تا در توليد ناخالص داخلي رتبه‌هاي بالا را در بين كشور‌هاي جهان كسب كند.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: ساختمان‌ها به عنوان يكي از دلايل توليد دي اكسيد كربن اثرات مخربي بر محيط زيست دارند و 28 درصد كل گاز‌هاي گلخانه‌اي از زنجيره صنعت ساختمان به محيط زيست وارد مي‌شود و 10 درصد آن نيز در هنگام بهره‌برداري ساختمان‌ها عملي مي شود ، لذا از دهه هفتاد تاكنون تلاش براي احداث ساختمان‌هاي سبز و كم كربن مورد توجه دنيا و ايران قرار گرفته است.
عضو هيات مديره سازمان نظام مهندسي استان تهران افزود: ايران در شاخص كيفيت هوا رتبه 102 دنيا و در شاخص آلودگي آب رتبه 92 جهان را دارد كه همه اين‌ها نشان مي‌دهد بايد راهكار‌هاي اساسي را به منظور كاهش توليد دي اكسيد كربن به كار بگيريم.
به گفته وي ، هم اكنون ايران بزرگترين صادركننده سيمان به دنياست درحالي كه مي‌دانيم سيمان در توليد آلاينده‌هاي محيطي نقش جدي دارد و 13 درصد انرژي كشور در صنعت توليد سيمان مصرف مي‌شود.
وي در ادامه گفت: به جاي استفاده از سيمان، سازه‌هاي بتوني راهكار مناسبي است زلزله اخير كرمانشاه و تخريب ساختمان‌ها حاكي از آن بود كه سازه‌هاي بتوني شرايط نامناسبي از نظر استحكام داشتند به همين دليل بايد سياست‌گذاري‌ها در جهتي باشد كه در زنجيره صنعت ساختمان كاهش آلاينده‌هاي زيست محيطي را در دستور كار قرار دهيم.
رئيس دانشكده عمران، معماري و هنر دانشگاه علوم تحقيقات افزود: بررسي‌هايي كه در دنيا انجام شده نشان مي‌دهد كه ساختمان‌هاي سبز 30 درصد مصرف انرژي، 35 درصد توليد كربن، 30 تا 50 درصد مصرف آب و 50 تا 90 درصد توليد نخاله‌هاي ساختماني را كاهش مي‌دهد.
وي، دليل موفقيت كشور‌هاي پيشرفته دنيا در احداث ساختمان‌هاي سبز را در نظر گرفتن مشوق‌ها براي سرمايه گذاران و معافيتي هاي مالياتي عنوان كرد و گفت: ايران يكي از كشور‌هايي است كه امكان استفاده از آفتاب را به ميزان فراوان دارد، اما متاسفانه كمتر از آن بهره برده است.
به گزارش ايرنا ، در اجلاس جهاني حفظ محيط زيست در پاريس كه دو سال پيش برگزار شد قرار است توليد گازهاي گلخانه اي خود را كاهش دهد و افزايش توليد خانه هاي سبز در كاهش آلودگي هوا در كشور بسيار تاثيرگذار خواهد بود.
شبك**اقتصام**1108**1392** خبرنگار: ايرج منصوري**انتشار: ابوالفضل بابايي