به گزارش ايرنا، بعد از پيروزي انقلاب اسلامي نهادهايي مانند بسيج سازندگي، كميته امداد امام خميني(ره) و بهزيستي با هدف محروميت زدايي، قدم هاي زيادي برداشته اند، اما اين روزها كساني به عرصه محروميت زدايي به ميدان آمده اند كه گمنام، بي نام و نشان و بدون هيچ مزدي تنها با عشق و ارادت به امام مهرباني ها فعاليت مي كنند و افتخار خادم ياري حرم رضوي را با خود به همراه دارند.
خادم ياران حرم رضوي، نام زيباي خادم ياري امام رئوفي را بر خود دارند كه بارگاه مطهرش، ميعادگاه عاشقان دل هاي خسته اي است كه از جاي جاي ايران و جهان به عشق مهرباني اش رنج راه را به جان مي خرند.
خدمت در حرم مطهر امام رضا(ع) حتي براي لحظه اي، آرزوي تمامي اين عاشقان و دلسوختگان است، خادم يار حرم رضوي، نام مباركي است كه هر كسي نتوانسته به آن مفتخر شود، نوكري امامي كه ضامن تمامي بندگان خداوند متعال است تا در روزهاي غم و شادي در بارگاه باريتعالي شفيع آنان شود.
اما اين روزها، خادم ياري رضوي تنها به خدمت در حرم امام رضا(ع) محدود نمي شود، مي توان در گوشه گوشه اين كشور، در شهر و روستا و در هر نقطه كه محروم و محروميت وجود دارد، خادم امام(ع) شد، طرح خادم ياري رضوي در سراسر كشور با هدف محروميت زدايي و پاك كردن چهره شهر و روستاها از فقر آغاز به كار كرده و عاشقان ثامن الحجج(ع) با نام خادم يار حرم رضوي مي توانند به محرومان اين مرز و بوم با هر توان و تخصصي كه دارند كمك كرده و پس از ماه ها خدمت صادقانه بدون چشم داشتي، خادم يار حرم رضوي در حرم مطهر شوند.
در البرز نيز دفتر نمايندگي آستان قدس رضوي مشغول به فعاليت است و تاكنون توانسته در سكوت، به شهر و روستاهاي اين استان رفته، محرومان را شناسايي كنند.
ارادتمندان با پرچم سبز امام رضا(ع) زنگ خانه هاي محرومان را به صدا در مي آورند و سوغات متبرك اين امام همام را به تك تك آنها مي رسانند، بيماران صعب العلاجي كه با ديدن پرچم متبرك ايشان، ديدگانشان پر از اشك شده و بارقه اميد به زندگي بار ديگر در دل هايشان زنده مي شود.
هم اكنون دفتر نمايندگي به جز در كرج در فرديس، طالقان، ماهدشت، نظرآباد، چهارباغ و كوهسار راه اندازي شده است و بيش از 30 كانون خادم ياري از جمله كانون خادم ياران رسانه ها، پزشكان، وكلا و خادم ياري خواهران حوزه علميه در استان فعاليت دارند و هر شخصي مي تواند در حوزه تخصصي و كاري خود با هدف محروميت زدايي در اين كانون ها ثبت نام كنند.
اين خادم ياران پس از فراگيري آموزش هاي لازم، مي توانند در قالب خادم يار رضوي در شهر و روستا خود به خدمت بپردازند.
يكي از اين خادم ياران كه در حال فراگيري دوره آموزشي است در گفت وگو با ايرنا، گفت: با شركت در اين طرح مي خواهم به آرزوي ديرينه ام كه وصل شدن بيشتر به اهل بيت و اينكه به شفاعت آنها برسم، در اين دوره ها افراد با هر توانايي و از هر قشري تنها به عشق امام رضا(ع) و با هدف محروميت زدايي شركت مي كنند.
اين خادم يار كه نمي خواست نام اش آورده شود اضافه كرد: امروز پس از شركت در اين دوره هاي آموزشي، هر حركت كوچكي كه براي خدمت به هم نوع خودم انجام مي دهم را به نام امام رضا(ع) ثبت مي شود و در هر كاري كه انجام مي دهم به اين اطمينان بيشتر از گذشته رسيده ام كه ضامن آهو حافظ من نيز است.
وي اضافه كرد: امروز حضور امام رضا(ع) را بيشتر از گذشته در تك تك لحظات زندگي ام حس مي كنم و اين حضور سبب شده تا ديگر به سمت گناه كشيده نمي شوم، هر كسي به هر نحوي مي تواند براي محروميت زدايي به عشق امام رضا(ع) پا در اين عرصه گذاشته و خدمت كند.
وي ادامه داد: اما تفاوت اين خدمت رساني اين است كه به نام امام رضا(ع)، در هر عرصه اي كه بتواند به صورت رايگان تنها و تنها به عشق دريافت شفاعت امام رئوف به هم نوعانشان خدمت مي كنند.
حامد رضواني ديگر خادم ياري حرم رضوي نيز گفت: اين باور كه پس از شش ماه مي توانم در حرم مطهر رضوي ، خدمت كنم ، انگيزه كمك رساني با توان اندكي را كه دارم افزايش داده، در سيره امام رضا(ع) خدمت تنها منحصر به چهار گوشه حرم نيست و هر كسي مي تواند در منطقه خود به عشق امام(ع) خدمت كند.
وي اضافه كرد: بيشتر فعاليت ها در زمينه كمك به مستضعفين و محرومان است، زيارت تنها اين نيست كه به حرم برويم، بلكه بايد تفكر رضوي و خدمت رساني به مردم را افزايش دهيم، هر كسي در حوزه كاري خودش مي تواند تحت عنوان خادم ياري امام رضا(ع) به مردم خدمت كند.
رضواني گفت: به اين طريق مي توانيم محروميت را در شهر و روستاهايمان از بين برده و آن موقع است كه مي توانيم بگوييم كه يك جامعه رضوي داريم و همه خادم امام رضا(ع) هستيم.
وي ادامه داد: به نام امام(ع) بدون هيچ توقع و چشم داشتي به محرومان كمك كرده و كشورمان را مي سازيم.
يكي ديگر از خادم ياران رضوي شركت كننده در كلاس هاي آموزشي خادم ياري گفت: بازخورد شركت در اين طرح كه مهم ترين هدف اش محروميت زدايي و خدمت به مستضعفان است را امروز هر چه بيشتر در زندگي ام مي بينم، بسياري از آسيب ها و محروميت ها در استان توسط دفتر آستان قدس شناسايي شده و افراد شركت كننده در اين طرح مي توانند با استفاده از تخصص و امكانات خود به رفع اين محروميت ها و آسيب ها كمك كنند.
حسن حسين عسكري افزود: توفيق زيارت و خدمت به حرم مطهر امام رضا(ع) به دليل بعد مسافت امروز ديگر در شهر و روستاهاي خودمان امكان پذير شده و به اين باور رسيده ام كه درون حرم امام(ع) خدمت مي كنم.
وي اضافه كرد: همه افراد از هر قشري كه هستند مي توانند تنها و تنها به عشق ضامن آهو(ع) براي محروميت زدايي گام بردارند و بدانند كه امام خوبي ها شفاعت شان را مي كند.
عسكري گفت: درهاي آستان قدس رضوي براي رفع محروميت زدايي براي همه باز است، بركات خادم ياري به نام امام رضا(ع) را به خوبي مي بينم و بدون نگراني و دغدغه اي با عنايت امام(ع) تمامي كارهايم آسان و عملي شده است.
سرپرست دفتر نمايندگي آستان قدس رضوي در البرز با حضور در خبرگزاري جمهوري اسلامي مركز البرز به تشريح
فعاليت هاي اين نمايندگي در استان پرداخت.
عباس قاضيخاني افزود: عمده فعاليت ما، شناسايي محرومان و محروميت زدايي در كنار ديگر نهادهاي حمايتي است، هدف ما هم افزايي و استفاده از امكانات آستان قدس رضوي براي كمك هر چه بيشتر به مردم و رفع محروميت از چهره شهر و روستاها است و در زمينه هاي فرهنگي، اجتماعي و محروميت زدايي خادم ياران رضوي اين خدمت را انجام مي دهند.
وي اضافه كرد: تاكنون بيش از 1هزار و 700نفر براي طرح خادم ياري ثبت نام كرده اند و از اين تعداد800نفر آموزش ديده اند كه براي 400نفر حكم صادر شده است.
قاضيخاني با بيان اينكه اين احكام شش ماهه هستند، افزود:پس از اين دوره خادم ياران مرحله گزينش را طي و پس از آن براي خدمت در حرم رضوي به آستان قدس معرفي مي شوند كه تاكنون 114نفر براي خدمت به حرم مطهر آماده شده اند.
وي ادامه داد: از اين تعداد تاكنون 140 نفر به حرم مطهر براي خدمت معرفي شده و 12 نفر لباس مقدس خدمت به حرم را به تن كرده اند.
قاضيخاني با بيان اينكه تا پايان سال جاري بنا داريم تعداد افراد بيشتري را براي خدمت به آستان معرفي كنيم افزود: فرهنگ وقف در البرز حدود يك درصد است و ضرورت دارد كه در ارتباط با نهادينه كردن هر چه بيشتر فرهنگ وقف در استان تلاش هاي بيشتري صورت گيرد.
سرپرست دفتر نمايندگي آستان قدس رضوي در البرز در ادامه از قابل دريافت بودن نذورات آستان قدس در استان خبرداد و گفت:اين نذورات با هدف محروميت زدايي با نظر واقف در استان و يا آستان قدس با هدف رفع محروميت هزينه مي شود.
وي با بيان اينكه هدف آستان قدس اجراي فرامين مقام معظم رهبري با هدف محروميت زدايي است، اظهار داشت: خدمت ما در استان افتخاري و فراجناحي است و تنها هدف ما محروميت زدايي و توسعه هر چه بيشتر كشور است.
قاضيخاني افزود:در ارتباط با مسايل اقتصادي با هدف رفع محروميت و اشتغال زايي، كساني كه مي خواهند در استان سرمايه گذاري كنند و طرح هايشان نيز صرفه اقتصادي دارد، طرح هايشان به آستان قدس ارسال در كميسيون مربوطه بررسي و پس از تصويب، آستان قدس سهمي در اجراي آن بر عهده مي گيرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود از مردم درخواست كرد كه در صورتي كه وقفياتي به نام آستان قدس وجود دارد و از آن خبر دارند به دفتر نمايندگي اطلاع تا به صورت قانوني اين مساله بررسي شود.
سرپرست دفتر نمايندگي آستان قدس رضوي در البرز افزود: انتظار ما از مردم اين است كه در وقف به نام امام رضا(ع) به خصوص وقف هايي كه هزينه اي نباشند و مقرون به صرفه هستند و مي توان آنها را براي خود استان هزينه كرد اهتمام بيشتري داشته باشند.
قاضيخاني در بخش ديگري از سخنان خود به اعزام بيش از 2هزار و 500زاير بار اولي و محروم به بارگاه مقدس امام رضا (ع) اشاره و گفت: جامعه معلولان و بيماران خاص مانند سرطان نيز در قالب كاروان به حرم مطهر امام رضا(ع) اعزام مي شوند.
وي ادامه داد: مريدان امام رئوف(ع) با هر تخصص مي توانند با مراجعه به سامانه آستان قدس رضوي نمايندگي استان البرز مراجعه و در سرفصل هاي ارائه شده در اين سامانه كه مي توانند ارائه خدمت كنند مشخص و محل خدمت در استان خودشان است.
قاضيخاني با بيان اينكه خدمت خادميار افتخاري براي حل مشكلات مردم و خدمت مردم به مردم است، اظهار داشت : خادم ياران با هر تخصص، تحصيلات و تجربه اي مي توانند در قالب كانون هاي خادم ياري ساماندهي و مي توانند پس از ارائه آموزش هاي لازم به ارائه خدمت بپردازند.
7414/1535خبرنگار:وحيده عسكري**انتشار دهنده:داريوش غفاري
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴
كرج-ايرنا- خادم ياران حرم رضوي، با عشق به امام رضا(ع)و امام خوبي ها در مسير مقدس محروميت زدايي و زدودن چهره فقر از شهر و ديار خود تلاش مي كنند و در اين راه و با تصميم مسئولان آستان قدس رضوي، موقوفات و نذورات در استان هاي مختلف براي همين امر در استان هزينه مي شود.