به گزارش گروه فرهنگی ایرنا حمید رضا نوربخش دراین خصوص توضیح داد: این دفتر با حمایت دفتر موسیقی و حضور نمایندگان دفتر، بخش حقوقی و هنرمندان آغاز به كار خواهد كرد اگر این موضوع محقق شود اقتصاد موسیقی متحول خواهد شد و ما شاهد شكوفایی در این زمینه خواهیم بود.
وی در این مراسم كه در تالار وحدت برگزار شد افزود: نوبخت معاون رئیس جمهوری نیز در این زمینه با ما همكاری خواهند كرد. شورای عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دیگر نهادهای ذیربط باید دستبهدست هم بدهند تا به شكوفایی موسیقی برسیم.
بنابر اعلام چهارشنبه روابط عمومی خانه موسیقی ، جشن هجدهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی ایران شب گذشته در میان استقبال هنرمندان، علاقمندان و با حضور جمعی از مسئولان از جمله محمدباقر نوبخت (معاون رئیس جمهور)، سید محمد مجتبی حسینی و علی مرادخانی معاون فعلی و سابق امور هنری وزارت ارشاد، فرزاد طالبی (مدیركل دفتر موسیقی وزارت ارشاد) ، بهرام جمالی (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران) وعلیاكبر صفیپور (مدیرعامل بنیاد رودكی) در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم آراز وجودی (نوازنده تار آذری) به عنوان استعداد جوان معرفی شده در جشن خانه موسیقی به اجرای قطعاتی پرداخت و سپس گروه موسیقی نواحی به سرپرستی پیمان بزرگ نیا قطعاتی را از موسیقی لرستان و همچنین شادیانه های جنوب كشور اجرا كرد.
با حضور كیخسرو پورناظری(هنرمند پیشكسوت موسیقی) و فرزاد طالبی(مدیركل دفتر موسیقی) از دو هنرمند پیشكسوت موسیقی لرستان همتعلی رضایی(نوازنده سرنا) و شكرعلی رضایی(نوازنده دهل) كه روی سن قطعه ای را دونوازی كردند با اهدای لوح، تندیس خانه موسیقی و هدایایی تقدیر بعمل آمد.
حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی و دبیر هجدهمین جشن سالگرد تاسیس خانه موسیقی) پشت تریبون قرار گرفت و گفت: هجدهمین جشن خانه موسیقی در دوران استقرار دولت دوازدهم برگزار می شود. این در حالی است كه در همین ایام باید به دولت جدید، شهردار جدید و معاون هنری جدید هم خیر مقدم بگویم و البته در رفتن معاون قبلی و حضور معاون جدید باید این مصرع حضرت حافظ را خواند كه 'صد شكر كه این آمد و صد حیف كه آن رفت'. علی مرادخانی 18 سال مداوم در عرصه موسیقی كار كرد و باید قدر ایشان را بدانیم.
آرزوی سلامتی برای محمدرضا شجریان رئیس شورای عالی
حمیدرضا نوربخش در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به كسالت محمدرضا شجریان(رئیس شورای عالی خانه موسیقی) گفت. فكر می كنم حداقل در چهارده دوره جشن خانه موسیقی استاد شجریان همواره حضور داشتند و امروز لازم است نام و یاد این اسطوره بزرگ موسیقی و صاحب اصلی این مجلس، رئیس شورای عالی خانه موسیقی را گرامی بداریم و برای ایشان آرزوی سلامتی كنیم. امروز بسیار خوشحالیم كه فرزندشان همایون در جمع ما حضور دارند.
امیدواریم تا سال آینده هیچ لغو كنسرتی نداشته باشیم
مدیرعامل خانه موسیقی در خصوص مساله لغو كنسرت های موسیقی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد گفت: اخیرا وزیر فرهنگ و ارشاد گفتند كه در سه ماه گذشته لغو كنسرت نداشتیم كه البته باید گفت دو ماه از این سه ماه، محرم و صفر بوده است كه كنسرتی در آن برگزار نمی شود. به هر حال امیدواریم سال آینده وزیر ارشاد همین جا بگویند كه در سال گذشته هیچ لغو كنسرتی نداشتیم.
اشتغال جوانان فارغ التحصیل موسیقی از معضلات جدی است
نوربخش با اشاره به حضور نوبخت معاون رئیس جمهوری در جشن خانه موسیقی گفت: هر سال عده ای جوان با اشتیاق از مراكز آكادمیك فارغ التحصیل می شوند كه بحث اشتغال این هنرمندان معضلی است كه باید برایش فكری اساسی كرد. متاسفانه بدنه موسیقی و بازار موسیقی آنقدر رونق ندارد كه بتوانند به درستی در شرایط مطلوب به فعالیت مشغول باشند.
منع نوازندگی بانوان در برخی استانها مورد قبول اهالی موسیقی نیست
مدیرعامل خانه موسیقی با اشاره به منع نوازندگی بانوان در برخی شهرها گفت: مساله دیگر هم نوازندگی خانم ها است كه متاسفانه در بخشی از كشور ممنوع است. چرا یك زن حق تحصیل موسیقی دارد اما حق نوازندگی ندارد؟ در چند استان این كشور هنوز خانم های گروه اجازه حضور بر صحنه را ندارند و این مورد قبول ما و اهالی موسیقی نیست.
وی با اشاره به حقوق مادی و معنوی آثار هنرمندان موسیقی گفت: مسأله مهم ما از بین رفتن حقوق هنرمندان است. اگر امروز آثار نفیس كمتر تولید می شود، اگر بخش زیادی از هنرمندان ما بی كارند علت اش نبود قانون كپی رایت است. در این سال ها حاصل عمر یك هنرمند را در اینترنت و شبكه های اجتماعی چوب حراج می زنند. مردم ما هنجارمند هستند اما این مساله به آنان آموزش داده نمی شود. متاسفانه در رسانه ملی كه بزرگترین ناقض ماجرای كپی رایت است هم توجهی به این ماجرا و آموزش این موضوع نمی شود.این كار دزدی است.
پس از این سخنان كلیپی با عنوان یادی از مسافران مهر 95 تا آذر96 پخش شد كه نام و عكس هنرمندان موسیقی كه از جشن گذشته تاكنون رخت سفر از این دنیا بربستند پخش شد.
در ادامه گروه چكاوك به سرپرستی رضا شایسته، آهنگسازی مهرداد پازوكی و خوانندگی امیر رفعتی و علیرضا عبدالكریمی قطعاتی با عنوان 'سبز'، زنده وار' و 'تو فروردین' را برای حضار اجرا كرد.
تجلیل از چهره های پیشكسوت موسیقی ایران
در بخش بعدی نوبت به تقدیر از چهار هنرمند پیشكسوت عرصه موسیقی رسید. در این بخش كه با پخش كلیپ آغاز شد، محمدباقر نوبخت (معاون رئیس جمهور)، علی مرادخانی (معاون سابق امور هنری وزارت ارشاد)، محمدسریر و داود گنجه ای( از اعضای شورای عالی خانه موسیقی) با اهدای لوح تقدیر و تندیس خانه موسیقی از بیاض امیر عطایی(هنرمند ساز ساز، نادرمشایخی(رهبر اركستر و آهنگساز)، محمد مقدسی(نوازنده و مدرس كمانچه) و شاكه ماكاریان(مدرس و خواننده آواز كلاسیك) تقدیر بعمل آمد.
سپس گروه 'داماهی' به سرپرستی دارا دارایی و خوانندگی رضا كولغانی قطعاتی با عنوان 'جاده لغزنده است'، 'درد بی دردی'، 'دیوانه' و 'بارون بار كولم محله' را برای حاضران اجرا كردند.
معرفی برگزیدگان دوسالانه آلبوم برتر موسیقی
در بخش بعدی برنامه با پخش كلیپی روند برگزاری و معرفی دوسالانه آلبوم برتر موسیقی به همراه معرفی هیئت داوران و نامزدهای این بخش پخش شد.
هیات داوران خانه موسیقی از مجموع آثار رسیده به دبیرخانه كه 253 آلبوم بودند( شامل 179 آلبوم سنتی و 74 آلبوم كلاسیك)آثار را در سه بخش موسیقی ایرانی(سنتی و برگرفته از موسیقی ردیف دستگاهی) و كلاسیك اركسترال مورد ارزیابی قرار دادند.
نامزدهای برترین آلبوم موسیقی كلاسیك (به ترتیب حروف الفبا) به شرح زیر بودند:
'آكاپلا' گروه آوازی دامور، به سرپرستی فراز خسروی دانش، 'پوئم سمفونی تختی'(آهنگساز: پوریا خادم)، 'درصط' (آهنگساز: علی مقصری)، 'واگویه ها' (آهنگساز: محمدرضا تفضلی)
كه در این بخش آلبوم 'آكاپلا' اثری از گروه دامور به سرپرستی فراز خسروی دانش به عنوان آلبوم برتر بخش كلاسیك اركسترال معرفی شد.
نامزدهای برترین آلبوم موسیقی ایرانی(موسیقی سنتی – برگرفته از موسیقی ردیف دستگاهی) (به ترتیب حروف الفبا) به شرح زیر بودند:
'از تنهایی گریه مكن' (آهنگساز: ابوالفضل صادقی نژاد/خواننده: سالار عقیلی)، 'از جان و از دل' (آهنگساز: نوید دهقان/خواننده: سالار عقیلی)، 'با تو می خوانم' (آهنگساز: سعید فرج پوری/خواننده: جمال كردستانی)، 'در عشق زنده باید' (آهنگساز: مجید مولانیا/خواننده: وحید تاج)، 'رگ خواب' (آهنگساز: سهراب پورناظری/خواننده: همایون شجریان)
كه در بخش 'موسیقی سنتی' آلبوم 'درعشق زنده باید' به آهنگسازی مجید مولانیا و خوانندگی وحید تاج به عنوان آلبوم برتر معرفی شد.
در بخش 'ایرانی برگرفته از موسیقی ردیف دستگاهی' آلبوم 'رگ خواب' به آهنگسازی سهراب پورناظری و خوانندگی همایون شجریان به عنوان آلبوم برتر معرفی شد.
مسعود شعاری، مظفر شفیعی، هوشنگ كامكار، میلاد كیایی و سید محمد میرزمانی (به ترتیب حروف الفبا) اعضای هیئت داوران این دوره از دوسالانه آلبوم برتر موسیقی بودند كه به همراه بهرام جمالی (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران) روی صحنه حاضر شدند و لوح تقدیر و تندیس برگزیدگان را اهدا كردند.
در ادامه گروه همایون به سرپرستی حسین پرنیا و خوانندگی علی جهاندار روی صحنه حاضر شد و قطعات مقدمه ابوعطا(ساخته فرامرز پایور)، آواز ابوعطا با شعر حافظ و تصنیف بی سر و سامان(شعر محمدلی بهمنی) را اجرا كرد.
سپس با پخش كلیپ بخش دوم تقدیر از پیشكسوتان سید محمد مجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت ارشاد)، فریدون شهبازیان، محمد اسماعیلی، فرزاد طالبی(مدیركل دفتر موسیقی)، عباس سجادی(مدیرعامل فرهنگسرای نیاوران) و بردیا صدر نوری روی صحنه حاضر شدند و با اهدای لوح تقدیر و تندیس خانه موسیقی از رضا شفیعیان(نوازنده و مدرس سنتور)، سیدعلیرضا میرعلینقی(پژوهشگر)، محمود امینی(صدابردار) و جاوید مجلسی(رهبر اركستر) تجلیل شد.
در ادامه به مناسبت دهمین سال فعالیت 'اركستر سازهای بادی تهران' با اهدای تندیس از سرپرست این اركستر تقدیر شد و در پایان جشن هجدهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی اركستر سازهای بادی تهران به رهبری جاوید مجلسی قطعاتی را اجرا كرد كه مورد توجه حضار واقع شد.
فراهنگ **1085** 1823 دریافت : ناهید پورمند ** انتشار: طاهره نبی اللهی
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۵
تهران - ایرنا- مدیرعامل خانه موسیقی در سخنرانی جشن هجدهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی ایران اعلام كرد: دفتر صیانت از حقوق هنرمندان موسیقی از بهمن ماه در این نهاد آغاز به كار می كند.