دهلی نو - ایرنا - هند در سال های اخیر دور از توجه رسانه ها در حال ساخت ناوگان زیردریایی هسته ای خود به ارزش تقریبی 14 میلیارد دلار بوده است.

به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از یك نشریه هندی (swarajyamag)، این پروژه هند كه تحت نظارت مستقیم «اجیت دووال» مشاور امنیت ملی هند در حال انجام است، در سال های اخیر به نتایجی دست یافته است.
زیردریایی 'ای ان اس اریهانت' نخستین زیردریایی هسته ای ساخت هند به خدمت نیروی دریایی این كشور درآمده است. این درحالی است كه دومین زیردریایی ساخت هند با نام 'ای ان اس اریگات' نیز در ماه نوامبر (آبان ماه) سال جاری از سوی نیرمالا سیتارمان به آب انداخته شد. اما بر اساس گزارش های منتشر شده، دولت هند از اعلام این خبر به رسانه های هند خودداری كرده است.
هند تا سال 2022 عملیات ساخت دو زیردریایی هسته ای دیگر را نیز به پایان خواهد برد. این دو زیردریایی كه یك هزار تن سنگین تر از دو زیردریایی پیشین خود خواهند بود، به هشت موشك بالستیك مجهز خواهند شد.
راكتور هسته ای این زیردریایی ها از سوی مركز تحقیقات هسته ای هند ساخته شده است در حالی كه توسعه سیستم پرتاب موشك آنها بر عهده سازمان تحقیق و توسعه موشكی این كشور می باشد.
در آغاز ماه دسامبر امسال (10 آذر)، سونیل لنبا فرمانده نیروی دریایی هند اعلام كرد كه پروژه ساخت شش زیردریایی بومی هسته ای به ارزش 9.2 میلیارد دلار آغاز شده است.
نیروی دریایی هند همچنین در حال كار بر روی زیردریایی های 13 هزار تنی با قابلیت پرتاب موشك های بالستیك می باشد. این زیردریایی ها قادر خواهند بود 12 موشك بالستیك هسته ای را با خود حمل كنند. 80 درصد از قطعات این زیردریایی ها در هند ساخته خواهد شد.
بنابراین، هند همزمان در حال انجام چندین پروژه ساخت زیردریایی است. اگرچه این كشور سعی كرده است تا این زیردریایی ها را به صورت بومی تولید كند، اما طراحی و جزییات تكنیكی آنها با همكاری روسیه انجام می شود.
هند هم اكنون در حال مذاكره با روسیه برای اجاره كردن یك زیردریایی هسته ای كلاس اكولا می باشد. زیردریایی ای ان اس چاكرا كه پیش از این از روسیه اجاره شده بود به دلیل وقوع حادثه در اوایل سال جاری از خدمت نیروی دریایی هند خارج شده است.
یكی دیگر از پروژه های مهم هند ساخت پایگاه زیردریایی های هسته ای تا سال 2022 می باشد. این پایگاه دارای دیواره های بتنی ضخیم به منظور ایمن ساختن یكی از گران ترین و پیشرفته ترین پروژه های دفاعی هند خواهد بود.
به خدمت گرفتن این زیردریایی ها كه انتظار می رود تا پایان یك دهۀ آینده عملیاتی شوند ، قدرت سه گانه هسته ای هند به معنی توانایی حمله هسته ای از زمین، هوا و دریا را تقویت می كند.
این تلاش هند برای ساخت زیردریایی های هسته ای اهمیت خاصی دارد، زیرا بر اساس گزارش های منتشر شده، این كشور طرح خود برای ساخت ناو هواپیمابر هسته ای را متوقف كرده است. ناو هواپیمابر هسته ای كه نیروی خود را از راكتور های هسته ای دریافت می كند، می تواند برای یك دوره طولانی بدون وقفه به عملیات خود ادامه دهد.
نیروی دریایی هند مصمم است كه با افزایش توان عملیاتی خود منطقه اقیانوس هند به عنوان سومین اقیانوس بزرگ جهان را تحت كنترل خود داشته باشد.
این منطقه به دلیل عبور دو سوم نفت و نیمی از محموله های باری جهان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
هند این منطقه را به عنوان حیاط خلوت خود می داند و می خواهد به عنوان تنها تامین كننده امنیت در این منطقه به رسمیت شناخته شود.
شبد**آساق**267**1379
وحیده دینداری** انتشار دهنده: هادی افتخاری