به گزارش ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين سيد ابراهيم رئيسي روز پنجشنبه در يادواره شهداي حقوقدان استان قم، افزود: تشكل بسيج در دانشگاه و بين حقوقدانان برخلاف احزاب، گروه ها و دسته هاي سياسي كه براي كسب قدرت شكل گرفته، براي آرمان گرايي، حق خواهي و عدالت گرايي تشكل شده است.
وي ادامه داد: بسيج حقوقدانان به دنبال شكل دهي و حفظ جامعه اي است كه در آن جامعه؛ عدالت، رفاه، استقلال، انسجام اجتماعي و توجه به حقوق جامعه اجرايي شود تا جامعه پيشرفته تلقي گردد.
وي ادامه داد: بسيج خاستگاهي است كه مي تواند بسياري از اهداف و مقاصد در آن اجرايي شود و بسياري از فرهيختگان از اين جايگاه كه جايگاه تحول خواهي، عدالت خواهي وحق خواهي است را دنبال نمايند.
رئيسي با بيان اين كه مشكلات جامعه امر تدريجي است كه منجربه افزايش بي عدالتي مي شود، گفت: اگر در جامعه اي مشكلات فزاينده و اخلاق و رفاه اجتماعي تحليل شد، فرهيختگان، دانايان و راصدان بايد قبل از هر فردي مورد سوال قرار گيرند.
وي تصريح كرد: حق اين جامعه است تا با اين ذخاير و نيروي متراكم، استقلال اقتصادي داشته باشند و دستش جلوي ديگران دراز نباشد؛ ظرفيت ها، منابع انساني، مادي و معنوي كشور را بايد مديريت كرد تا به سر منزل مقصود و به جايگاهي كه شايسته و در تراز ملت است، برسد.
وي اضافه كرد: براي اين كه پشيماني بر جامعه مستولي نشود لازمه آن اين است كه روشنفكران جامعه مردم را به راه درست هدايت كنند و در زمان مناسب هشدارهاي لازم را بدهند.
وي با بيان اين كه در گذشته روشنفكر به معناي غرب زده و غرب گرا بود، بيان كرد: روشنفكري به معناي حق خواهي، عدالت خواهي و خواستار اجراي عدالت اجتماعي و آموزه هاي اسلامي شدن است.
وي اضافه كرد: روشنفكر واقعي كسي است كه با وجود همه خواسته هاي شخصي و خانوادگي به اقتضاي شناخت از زمان از حرم دفاع مي كند، ختم داعش را اعلام مي كند و نقشه بزرگي كه آمريكايي ها براي منطقه كشيده اند نقش بر آب مي كند.
رئيسي خاطرنشان كرد: انديشه مغرب خدمت به انسان با نگاه منفعت گراست و نگاه ما با نگاه خدمت منفعت گراي غربي و هم با نگاه انسان گراي به ظاهر نوع دوستي در تضاد است و اين نگاه؛ ذكات، امر به معروف، گسترش خوبي ها و پاكي ها در جامعه را به دنبال دارد.
توليت آستان قدس رضوي با اشاره به اين كه حق خواهي يعني خواهان اجراي حق بودن و گسترش همه خوبي، ادامه داد: حقوقدانان روشنفكراني هستند كه وضعيت جامعه را بيش از ديگران و پيش از ديگران، ببيند، بشوند و رصد كنند و عليه آنچه كه برخلاف حق شكل مي گيرد كه باعث تضييع حقوق فرد و جامعه مي شود عكس العمل نشان دهند.
وي تاكيد كرد: حقوقدانان بايد با حقوقي كه با فكر، انديشه، آزادي و نگاه دين به انسانيت انسان در تضاد است، مقابله نمايند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: انسان كامل و كتاب كامل جلوه حق و ذات مقدس پروردگار متعال و هر 2 جلوه حق و حقيقت آن ها يكي است.
رئيسي بيان كرد: براي آحاد بشر شرط رسيدن به انديشه حق، اخلاق حق، عمل حق و حقوق فردي و اجتماعي آن چيزي است كه به كتاب و سنت و بايدها و نبايدهاي الهي مستند شود.
وي با بيان اين كه فقه فهم دين در حوزه عقايد حق و اخلاق كريمه و بايدها و نبايدهاست، افزود: فقيه كسي است كه عمل، فكر، انديشه و اخلاقش مبتني بر فقه باشد و فقيهان بزرگ نيز كساني هستند كه امروز الگوهاي جامعه مي باشند و سخن، سكوت و قيامشان براي مردم حجت است.
وي همچنين گفت: طلبه سياسي طلبه اي است كه جامعه و نياز جامعه را بشناسد و نقش خود را بداند و بر اساس نياز جامعه نقش آفريني كند، نه اين كه عضو حزب و دسته سياسي باشد.
* رئيس كل دادگستري قم نيز در اين يادواره گفت: اكثر جامعه شناسان بين هنجارها و ارزش ها هيچ تفاوت و مغايرتي نديده اند، اما به نظر مي رسد كه اين مغايرت وجود داشته باشد
حجت الاسلام حمزه خليلي افزود: چون زماني كه مفهوم ارزشي را در ذهن خودتان مي پرورانيد آن مفهوم به عنوان مفهوم كلي وانتزاعي محسوب مي شود، اما زماني كه به هنجار مي رسيد خطوط و راهنمايي ويژه اي براي مردم مي بينيد كه يك قاعده مي سازد، لذا ارزش ها، هنجارها را در جامعه شكل مي دهند و هنجارها تحت تاثيرارزش ها قرار مي گيرند.
وي ادامه داد: اگر در جامعه آموزش و تعليم را به عنوان يك ارزش بدانيم كه مي دانيم طبيعتا هنجارهاي جامعه به سمت آموزش هاي همگاني پيش مي رود و اگر افزايش جمعيت را به عنوان ارزش جامعه مطرح كنيم هنجارها به اين سمت پيش مي رود كه كسي كه كثرت اولاد دارد بايد تشويق شود.
وي با بيان اين كه امروز ارزش ها شامل مادي و معنوي است، گفت: در جامعه شرقي امور معنوي و در جامعه غربي امور مادي ارزش است و در همين راستا اگر پيشرفت و توسعه در جامعه غرب اتفاق افتاد چون ارزش ها به امور مادي است.
خليلي با بيان اين كه ارزش هاي جامعه مولد نياز است، افزود: تا زماني كه انسان نياز نداشته باشد پديده اي براي وي ارزشمند نمي شود؛ نيازهاي فطري مانند يگانه پرستي مفهوم نياز را ارزشمند مي كند.
وي با بيان اين كه تغير نياز منجربه تغيير ارزش مي شود، گفت: اگر دشمن مي خواهد بي عفتي در جامعه رواج يابد، ابتدا نيازها را تغيير مي دهد تا ارزش ها دگرگون شود.
وي اضافه كرد: حقوقدانان بايد ارزش هاي جامعه را به زيبايي براي مردم تبيين و نشان دهند كه «حق» ارزش بزرگ جامعه است.
رئيس كل دادگستري قم تاكيد كرد: حقي را كه خداوند زيبا آفريده نبايد زشت جلوه دهيم و بايد هنرمندانه آشكار كنيم.
* همچنين مسئول بسيح حقوقدانان قم در اين يادواره اظهار كرد: شوراي قشر هم انديشي و همفكري از جمله دستاوردهاي سازمان بسيج حقوقدانان است كه متشكل از قضات، كاركنان دادگستري، كاركنان نهادهاي حقوقي، سردفتران و دفترياران، كانون وكلا، مركز مشاوران، نهادهاي حقوقي و دانشكده هاي حقوقي دانشگاه هاي استان است كه معضلات و مشكلات استان را بررسي و براي رفع آن ها چاره انديشي مي كنند.
ابراهيم ساني خاني اضافه كرد: هر مسجد يك حقوقدان از ديگر طرح هاي سازمان بسيج حقوقدانان بود كه در اين راستا مراكزي در سطح استان ايجاد شد تا براي رفع مشكلات حقوقي جامعه قدم هايي برداشته شود.
وي ادامه داد: پرونده هاي حقوقي و قضايي كه بعضي از مردم استان قم با آن درگير بودند و از جهت تامين منابع مالي مشكل داشتند، در تفاهم نامه اي با مركز مشاوران استان، چنين پرونده ها را به اين مركز ارجاع داديم تا بدون اخذ ريالي در محاكم رسيدگي شود.
ساني خاني بيان كرد: مركزي براي نخستين بار در امامزاده جعفر شهيد به همت توليت امامزاده، اداره اوقاف استان و معاونت پيشگيري دادگستري ايجاد شده است كه صبح و عصر براي خواهران و برادران مشاوره حقوقي رايگان انجام مي شود.
وي افزود: در سال جاري يك هيات انديشه ورز از نخبگان استان با رويكرد جديد و بر مبناي باورها، ارزش ها و احكام اسلام ناب محمدي(ص) و در راستاي تقويت و ارتقاء فرهنگ ارزشي جامعه و تربيت و كادرسازي سرمايه انساني و مديران جهادي وفادار به انقلاب اسلامي عالم به فنون تشكيل شده است.
وي اضافه كرد: هيات انديشه ورز سازمان بسيج حقوق دانان بنا دارد تا بر اساس معنويت اسلامي و ارزش هاي انقلابي، اقدامي بنيادين و اساسي را شروع كند و با دغدغه دلسوزان نسبت به حل مشكلات بر اساس اولويت بندي كه در مرحله اول اداره ها و سازمان هاي دولتي است، را اجرا كند.
مسئول بسيج حقوقدانان قم ادامه داد: هيات انديشه ورز متشكل از بازرسي كل استان، معاونت حقوقي استانداري، كانون سردفتران و دفترياران، معاونت پيشگيري از جرم دادگستري، كانون وكلا و كانون مركز مشاوران استان قم و نماينده دانشكده هاي حقوقي است.
وي تصريح كرد: در سال جاري اين هيات آسيب هاي اجتماعي را بر حسب اولويت معضلات و مشكلات سطح استان مورد نقد و بررسي، اولويت بندي و نيازسنجي قرار مي دهد.
يادواره شهداي حقوقدان استان قم با موضوع تبيين حقوقدانان در نهادينه شدن مباني ارزشي در جامعه با حضور سردار غلامرضا احمدي فرمانده سپاه علي بن ابيطالب(ع)، احمد اميرآبادي و حجت الاسلام مجتبي ذوالنوري نمايندگان قم در مجلس شوراي اسلامي و مهدي كاهه دادستان قم در مركز آموزش حقوقدانان استان قم برگزار شد.
در اين يادواره از خانواده چند شهيد حقوقدان استان قم تجليل شد؛ استان قم 21 شهيد حقوقدان كه بيشتر آنان شهداي ترور هستند تقديم انقلاب اسلامي نموده است.
/2085/ 1175 خبرنگار: سميه حيدري ** انتشار: رضا عليمحمدي
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۰
قم- ايرنا- توليت آستان قدس رضوي گفت: حقوقدانان بسيجي بسياري از حقوق مردم مانند استقلال اقتصادي كه حق مردم است را مطالبه و محقق نمايند.