تهران - ايرنا - واشنگتن پست امروز (پنجشنبه) گزارش كرد: اكثر قريب به اتفاق مسيحيان خاورميانه فرياد خشمگينانه خود را به تصميم 'ترامپ' در مورد 'بيت المقدس' بلند كرده اند، اما در آمريكا مسيحيان پروتستان از اين اقدام ترامپ تمجيد كرده اند.

در اين گزارش به قلم ' لاودي موريس' آمده است، تصميم «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري امريكا در مورد به رسميت شناختن قدس به پايتختي رژيم صهيونيستي و انتقال سفارتخانه آمريكا از ' تل آويو' به قدس، خشم مسيحيان را در سراسر خاورميانه برانگيخته است.
'مايك پنس' معاون اول رئيس جمهوري آمريكا قرار است هفته آينده عازم منطقه شود و به وضع مسيحيان منطقه كه مورد آزار و اذيت قرار مي گيرند رسيدگي كند. اما در پي اعلان تصميم هفته گذشته رئيس جمهوري آمريكا، شرايطي كه بر منطقه حاكم است؛ از همين الآن مشخص است كه او در اين سفر مورد بي توجهي قرار خواهد گرفت و از نزديك شاهد خواهد بود كه تصميم ترامپ چه بازخورد بدي در سطح منطقه داشته است.
به غير از مسلمانان؛ اكثر رهبران مسيحيان در سطح منطقه عليه تصميم ترامپ موضع گرفته اند.
در مصر؛ پاپ كليساي مسيحي كه رهبري بزرگ ترين جمعيت مسيحيان در خاورميانه را عهده دار است خواستار لغو برنامه سفر پنس به قاهره شده است .
در عراق هم كليساي مسيحيان ' كلداني ' در اين هفته هشدار داد كه اقدام كاخ سفيد در مورد 'قدس' دوري تازه از خشونت و افراط گرايي را در منطقه به راه خواهد انداخت و از ترامپ خواست كه به قطعنامه هاي سازما ملل در مورد بيت المقدس احترام بگذارد.
در شهر 'بيت لحم' واقع در كرانه باختري هم كه 12 درصد جمعيتش را مسيحيان تشكيل مي دهند و يكي از مقاصد سفر پنس به منطقه است، رهبران مسيحيان شهر هفته گذشته به نشانه اعتراض به اعلان كاخ سفيد؛ چراغهاي روشن 'درخت كريسمس' را خاموش كردند.
در روز يكشنبه هم جمعي از مردم شهر در اعتراض به اين اقدام كاخ سفيد در 'كليساي مقدس' بيت لحم كه گفته مي شود زادگاه حضرت 'عيسي (ع) بوده است، تحصن كردند.
اما برخلاف مسيحيان خاورميانه كه بشدت از تصميم ترامپ در مورد قدس خشمگين شده اند؛ در آمريكا مسيحيان پروتستان مدافع اين تصميم هستند.
مسيحيان پروتستان آمريكا در انتخابات سال گذشته به ترامپ راي دادند. اين مسيحيان معتقدند كه در كتاب مقدس 'انجيل' بر حق يهوديان در مورد بيت المقدس تصريح شده است و در اين كتاب مقدس حتي آمده است كه يهوديان ساكن بيت المقدس در 'روز قيامت' طلايه داران بهشت اند.
بر اين اساس ؛ مشخص مي شود كه نيروي لابي كننده پشت سر تصميم گيري ترامپ در مورد قدس؛ مسيحيان آمريكا بوده اند.
مسيحيان فلسطين به طرفداري مسيحيان پروتستان از اسرائيل اعتراض دارند و مي گويند كه پروتستانها با اين گرايش در واقع حقوق مسيحياني كه ساكن زادگاه پيامبر خود هستند را ناديده مي گيرند.
مسيحيان فلسطين معتقدند كه 'بيت لحم ' زادگاه حضرت عيسي مسيح (ع) است و 'انجيل' در فلسطين نازل شده است نه در 'كمربند كتاب مقدس' .
ترامپ در انتخابات رياست جمهوري سال 2016 آمريكا 80 درصد راي پروتستانها را بدست آورد كه بالاترين سطح حمايت اين گروه مذهبي از كانديداهاي جمهوريخواه رياست جمهوري آمريكا بوده است .
تيم انتخاباتي ترامپ با توجه به اهميت راي پروتستانها ؛ پنس را كه در آن هنگام فرماندار ايالت 'اينديانا' بود به عنوان رفيق انتخاباتي اش معين كرد. پنس كاتوليك مذهب است اما كمك شايان توجهي به شور انتخاباتي و جلب راي پروتستانها به نفع ترامپ كرد.
پاپ 'فرانسيس' رهبر كاتوليك هاي جهان هم پيش از اعلام رسمي ترامپ در مورد قدس به او در اين مورد هشدار داده بود. اسقف اعظم كليساي 'كانتربري' كه رهبري مسيحيان انگليس را برعهده دارد و رهبر 'آنگليكن' (كليساي انگليس) در سطح جهان است ، همچنين روحانيون عاليقدر چندين كليسا در بيت المقدس و كليساي ' قبطي' مصر هم تصميم گيري ترامپ را محكوم كرده و آن را بي حرمتي به احساسات ميليون ها عرب دانسته اند.
'محمود عباس' رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين هم برنامه ديدارش با معاون اول رئيس جمهور آمريكا را لغو كرده است.
با اين حساب معلوم نيست آيا پنس همچنان برنامه سفرش به بيت لحم را انجام خواهد داد يا نه. پنس در اين سفر قرار است از بيت المقدس و كرانه باختري هم ديدار و سفري نيز به مصر داشته باشد.
كاخ سفيد بارها اعلام كرده است كه قصد دارد سياست هاي حمايتي بيشتري از مسيحيان خاورميانه را به اجرا گذارد. مسيحيان كمتر از 2 درصد از جمعيت فلسطينيان را در كرانه باختري؛ بيت المقدس و 'غزه' تشكيل مي دهند . مسيحيان جمعيت چندان قابل توجهي در اين نواحي ندارند اما صاحب نفوذند. اغلب آنان ارتدكس يوناني هستند منتها در ميانشان مسيحيان كاتوليك ؛ لوتري و آنگليكن هم ديده مي شوند. تعداد پروتستانها در اين جمعيت چندان قابل توجه نيست.
مايك پنس از موافقان انتقال سفارتخانه آمريكا از تل آويو به قدس است و يك هفته قبل از اعلام تصميم ترامپ ؛ در يك سخنراني از اين تصميم رئيس جمهوري آمريكا خبر داده بود. او در ماه اكتبر در يك پيام ويديويي به جمهوريخواهان در اسرائيل، قدس را ' پايتخت ابدي و بي قيد و شرط قوم يهود' خوانده بود.
قدس شهري است كه چندين باب از اماكن مقدس پيروان سه دين يهوديت، مسيحيت و اسلام در آن قرار دارد. اما 'بنيامين نتانياهو' نخست وزير رژيم صهيونيستي گفته است كه تنها كساني حق دسترسي به اين اماكن را دارند كه حاكميت اين رژيم بر قدس را قبول داشته باشند.
در طول جنگهاي اعراب و اسرائيل در سال 1948 يهوديان از 'شهر كهن بيت المقدس ' بيرون رانده شدند و تمام عبادتگاههاي يهوديان در اين شهر تخريب و ويران شد. در همان جنگ بسياري از مسيحيان فلسطيني از شهر فرار كردند. همچنين مسيحيان ساكن نواحي در كنترل اسرائيل هم از شهر اخراج شدند و همانند ساير آوارگان فلسطيني آنها هم حق بازگشت به قدس را ندارند.
در مورد تصميم ترامپ؛ نتانياهو اعلام كرده است كه وضعيت اماكن مقدس شهر قدس دستخوش هيچ تغييري نخواهد شد و پيروان همه اديان اعم از يهودي و مسيحي و مسلمان حق عبادت در اين اماكن را دارند.
اروپام**1591*شبس*1613*انتشار دهنده: عبدالله غفاري