تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۸

رشت - ایرنا - سیگنال های جدید ارسالی از گردنبند ماهواره ای ' آرزو ' پلنگ رها شده در طبیعت رودسر در شرق استان گیلان، نشان می دهد كه او سلامت است و می تواند شكار كرده و تغذیه روزانه خود را به دست آورد.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی حفاظت محیط زیست گیلان، طبق جدیدترین پایش صورت گرفته توسط مأموران یگان حفاظت محیط زیست، ردپای پلنگ رودسر در منطقه جنگلی جواهردشت نشان دهنده حضورش در این منطقه است.
این روابط عمومی یادآور شد: گزارش های مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان از نتیجه پایش های مكرر با ردیاب دستی و دریافت مجدد سیگنال پلنگ رودسر و همچنین مشاهده سرگین و بقایای لاشه شكار شده توسط پلنگ در نقاط مختلف منطقه حفاظت شده جنگلی جواهردشت حكایت از سلامت و توانایی پلنگ در شكار كردن و گسترش قلمروی آن دارد.
پلنگ آسیب دیده سجیدان رودسر پس از حدود 11 ماه تیمار، چهاردهم آبان امسال به آغوش طبیعت برگشت. این پلنگ در سجیدان رودسر منطقه زیستی قبلی خود رها شد.
مدیركل محیط زیست استان گیلان در این باره گفت: این گونه با ارزش دی ماه سال گذشته با گرفتار شدن در تله سیمی روستاییان به شدت آسیب دیده بود به نحوی كه پزشكان دانشكده دامپزشكی دانشگاه تهران از درمان آن عاجز بودند.
قربانعلی محمدپور ادامه داد: با پیگیری دوستداران محیط زیست و اهتمام مسئولان اداره كل محیط زیست گیلان، معدوم سازی این گونه با ارزش منتفی شد و در یك كلینیك خصوصی در تهران، تحت عمل های مختلف جراحی قرار گرفت و با مراقبت های شبانه روزی، بتدریج سلامت اولیه خود را باز یافت.
پلنگ ، جانوری از خانواده گربه‌سانان و كوچك‌ترین حیوان در میان سه گربه بزرگ است كه شیر و ببر دو عضو دیگر آن هستند. زیستگاه پلنگ در گذشته از آفریقای جنوبی تا شبه جزیره كره را در بر می‌گرفت و این جانور در سراسر آفریقا و جنوب آسیا پراكنده بود اما تخریب زیستگاه و شكار، قلمرو این حیوان را به شدت كاهش داد و امروزه بیشترین تراكم پلنگ‌ها در جنوب صحرای آفریقاست.
اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست این حیوان را با توجه به كاهش جمعیت و كاهش محدوده زندگی آن، در فهرست گونه‌های در مرز تهدید به انقراض قرار داده اما با همه این شرایط ، جمعیت پلنگ‌ها از دیگر گونه‌های خویشاوند خود یعنی شیر، ببر و جگوار بیشتر است و وضعیت حفاظتی بهتری دارد.
پلنگ از گونه های با ارزش و در معرض انقراض در گیلان است و براساس پیش بینی ها 30 تا 35 قلاده از آن در جنگل های این استان زندگی می كنند.
خبرنگار : نصراله ابراهیمی ** انتشار دهنده: امیرحسین كبیری
6070 /6030