به گزارش ايرنا، مجيد خدابخش، استاندار آذربايجان شرقي در راستاي تلاش مديريت ارشد استان براي تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي، امروز شنبه، از برخي واحدهاي توليدي شهرك سرمايه گذاري خارجي بازديد و از نزديك در جريان كيفيت فعاليت آنها و نيز مشكلات و موانع موجود در سر راه توسعه فعاليت هاي اين شهرك قرار گرفت.
آذربايجان شرقي در مجموع داراي 54 شهرك و ناحيه صنعتي مي باشد كه يكهزار و 829 واحد صنعتي در آنها فعال و از قطب هاي مهم صنعتي و توليدي كشور است.
استاندار آذربايجان شرقي با حضور در شهرك صنعتي سرمايه گذاري خارجي از شركت هاي توليد صنايع خودرويي و ريلي، پليمري و منسوجات و شركت توليدكننده پروفيل بازديد كرد.
استاندار آذربايجان شرقي پس از بازديد از واحدهاي توليدي و صنعتي شهرك سرمايه گذاري خارجي در 20 كيلومتري غرب تبريز، نشست كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد استان را نيز به شكل ميداني همانجا تشكيل داد.
** نبود پايگاه اورژانس در شهرك هاي صنعتي سرمايه گذاري خارجي و بعثت
فرماندار شهرستان شبستر در نشست كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد آذربايجان شرقي در شهرك سرمايه گذاري خارجي اين جلسه گفت: اين شهرستان با جمعيتي افزون بر 135 هزار نفر با 1.5 درصد نرخ رشد اقتصادي نسبت به سال 1390 يكي از شهرستان هاي استان با نرخ رشد مثبت مي باشد.
منصور طالب پور افزود: اين شهرستان همچنين به مدد وجود كارآفرينان و فعالان قدرتمند اقتصادي با 5.95 درصد نرخ بيكاري ، پايين ترين نرخ بيكاري در سطح استان را به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به اينكه در اين شهرستان 420 واحد توليدي داراي پروانه بهره برداري و 120 واحد صنايع تبديلي كشاورزي وجود دارد، ادامه داد: در شهرستان شبستر هشت شهرك صنعتي وجود دارد كه 4 شهرك آن دولتي، 2 ناحيه صنعتي و 2 شهرك صنعتي خصوصي است.
طالب پور در خصوص مشكلات شهرك صنعتي سرمايه گذاري خارجي اظهار كرد: احداث پايگاه اورژانس و امداد و نجات يكي از ضروريات اين منطقه صنعتي است و متاسفانه در شهرك صنعتي سرمايه گذاري و همچنين در شهرك صنعتي بعثت پايگاهي وجود ندارد.
وي اظهار كرد: در مذاكرات با مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي استان براي تشكيل پايگاه اورژانس به نتيجه نرسيده ايم و جمعيت هلال احمر با شرط تامين زمين قول مساعد براي ايجاد پايگاه امداد و نجات جاده اي در اين منطقه داده است.
شهرستان شبستر با 135 هزار نفر جمعيت در 60 كيلومتري تبريز از زمان هاي قديم تا به امروز در زمره مناطق توسعه يافته آذربايجان شرقي از منظر اقتصادي و فرهنگي محسوب مي شود و توليدكنندگان و فعالان صنعتي آن علاوه بر تهران و ديگر شهرهاي كشورمان، در تركيه نيز فعاليت هاي موفقي داشته اند و حتي تشكل هاي صنفي خاص خود را در اين كشور دارند
** تبديل پست سيار برق به پست دائمي، نياز اصلي شهرك سرمايه گذاري خارجي
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي آذربايجان شرقي نيز در اين نشست گفت: هم اكنون حدود 2 هزار و 300 واحد توليدي در شهرك هاي صنعتي استان مستقر و بيش از 56 هزار نفر در اين واحدها مشغول فعاليت هستند.
سيدمرتضي نيرومند اسكويي با اشاره به نبود گاز در شهرك صنعتي بعثت اظهار كرد: چندين بار در اين خصوص با اداره كل راه و شهرسازي استان مذاكره كرده ايم، ولي تاكنون هيچ اقدام عملي از سوي اين اداره كل انجام نگرفته است.
وي در خصوص مشكل آب شهرك صنعتي سرمايه گذاري خارجي نيز افزود: در اين شهرك آب با كيفيت مناسب وجود ندارد.
نيرومند با اشاره به موضوع برق شهرك صنعتي سرمايه گذاري خارجي اظهار كرد: نياز اصلي اين شهرك تبديل پست سيار برق به پست دائمي تبديل شود.
وي از جمله ديگر مشكلات شهرك صنعتي سرمايه گذاري خارجي را اوقافي بودن زمين هاي اين شهرك عنوان كرد و گفت: صاحبان صنايع اين شهرك در مراجعه به بانك با مشكل مواجه مي شوند.
** اشتغال 5 هزار نفر در شهرك صنعتي سرمايه گذاري خارجي
مديرعامل شركت خدماتي شهرك صنعتي سرمايه گذاري خارجي نيز در اين نشست از اشتغال پنج هزار نفر در شهرك سرمايه گذاري خارجي تبريز خبر داد و گفت: شهرك سرمايه گذاري خارجي در زميني به مساحت 260 هكتار در 168 قطعه احداث شده است.
خداوردي تاري افزود: اين شهرك با هدف اشتغال زايي، انتقال فناوري، توسعه صنعتي استان آذربايجان شرقي و جلب سرمايه هاي خارجي طراحي و احداث شده است.
وي ادامه داد: واحدهاي مستقر در اين شهرك در بيش از هفت رشته خودروسازي، صنايع سلولزي، فولاد، مواد غذايي، مواد شيميايي ، صنايع تبديلي و نساجي فعاليت كرده و واحدهاي بزرگ آلومينيوم، درب و پنجرهسازي و پرده نيز در همين شهرك صنعتي، فعال هستند.
تاري يادآور شد: با وجود فعاليت كامل 80 واحد از 150 واحد توليدي و صنعتي مستقر در شهرك، نرخ اشغال زمين صنعتي در شهرك سرمايه گذاري خارجي تبريز، 80 درصد است.
**شهرك هاي صنعتي موتور محركه توسعه اند
استاندار آذربايجان شرقي نيز در اين نشست، ايجاد شهركهاي صنعتي توسط بخش خصوصي را الگوي موفقي براي توسعه صنعتي استان دانست و گفت: شهركهاي صنعتي از الزامات توسعه استان هستند.
مجيد خدابخش با بيان اينكه سرمايه گذاري پيش نياز توسعه جامعه است، افزود: وظيفه مسوولان دولتي حمايت از سرمايه گذاران داخلي و خارجي است.
وي با اشاره به اينكه 13 سرمايه گذار خارجي در شهرك سرمايه گذاري خارجي سرمايه گذاري كرده اند، اظهار كرد: اين امر كار بسيار ارزشمند و وظيفه دستگاه هاي اجراي تامين زيرساخت هاست.
خدابخش با اشاره به برخي مشكلاتي كه از سوي صاحبان صنايع در اين بازديد بيان شد، اظهار كرد: بايد مشكلات موجود در شهرك هاي صنعتي با سرعت رفع شوند.
وي با اشاره به نبود گاز در شهرك صنعتي بعثت ادامه داد: با رعايت تمامي استانداردها مرحله عملياتي گاز رساني به اين شهرك از همين فردا آغاز شود.
استاندار آذربايجان شرقي در خصوص درخواست يكي از صاحبان صنايع براي بازديد دوره اي از اين شهرك جهت بررسي و رسيدگي به وضعيت روند اجرايي مصوبات اين نشست گفت: يك ماه بعد بازديد دوباره اي از روند اجرايي مصوبات اين جلسه خواهم داشت.
وي از مديركل جمعيت هلال احمر استان نيز خواست با تامين زمين از سوي شهرك نسبت به استقرار پايگاه امداد و نجات خود دراين منطقه اقدام كند.
خدابخش در خصوص پيگيري و اجرايي شدن طرح تقاطع هم سطح نيز دستورات لازم را صادر كرد و گفت: ايجاد تقاطع هم سطح در تمامي شهرك هاي استان مطرح است كه بايد اجرايي شود.
طرح ايجاد و احداث اولين شهرك سرمايهگذاري خارجي كشور در تبريز در تيرماه سال 1382 به تصويب رسيد و كار مطالعات و عمليات اجرايي احداث آن در سال 1383 آغاز شد.
فاصله اين شهرك تا فرودگاه تبريز 21 كيلومتر و تا راهآهن تبريز 24 كيلومتر ميباشد كه يك مزيت و امتياز مهم سرمايهگذاري، نسبت به ساير شهركهاي موجود در كشور محسوب ميشود.
بنا بر آمار غيررسمي، ارزش سرمايه گذاري هاي انجام شده در شهرك سرمايه گذاري خارجي تبريز به حدود يك هزار ميليارد تومان مي رسد.
خبرنگار: مينا بازگشا**انتشار: عزيزي راد
6120/518
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۴
تبريز- ايرنا- توسعه صنعت و توليد با محوريت جذب سرمايه خارجي از شاخص هاي تعيين كننده در تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي است؛ در همين راستا مديريت ارشد آذربايجان شرقي نيز توجه ويژه اي به اين بخش دارد.